Pàgines

diumenge, 26 de juny del 2011

Una festa ben grossa!

Ahir us deia que faríem una festassa a l'església parroquial de Sant Joan Baptista de Tarragona... i així va ser, una festa molt molt maca, molt emocionant i amb tot els ingredients necessaris per a ser recordada molts anys. En primer lloc, perquè l'església ha quedat preciosa, molt lluminosa, molt acollidora. En segon lloc perquè l'afluència de fidels va ser molt gran i pràcticament no s'hi cabia. En tercer lloc, per l'assistència de concelebrants: prop de seixanta preveres i quatre diaques vam concelebrar la solemníssima litúrgia de la dedicació de l'església, seguint en tot el mateix ritu que el Sant Pare Benet va fer servir a la dedicació de la Sagrada Família de Barcelona. Es notava a l'ambient que era un dia especial, un d'aquells dies en què l'Església es fa visible d'una manera particular: en els cants, en la litúrgia, en la intensitat de la pregària. Es notava que estaven molt a prop d'allò que hauria de ser la norma de totes les nostres assemblees i comunitats: un sol cor i un sol esperit. Tant de bo que el Senyor ens ho concedeixi!

Des d'aquí vull agrair de tot cor la feina feta i els esforços que tots els feligresos de la parròquia, amb el seu mossèn al capdavant, i les institucions, han fet per tal que aquests dos anys de treball hagin arribat a la culminació. Gràcies als tècnics, industrials, constructors, artistes i a tots els qui hi han treballat. Gràcies a tots aquells que, des de l'ombra, amb una feina callada i silenciosa, heu estat presents donant moltes hores de la vostra vida. Gràcies, de tot cor, a TOTS, perquè la diada d'ahir serà inoblidable per a mi i per a molts dels qui hi eren presents.

Després d'aquesta festa vam anar a dinar tots junts, unes 450 persones, al refugi del moll. El nostre grup musical "Canta la Teva Fe" ens va animar el llevant taula amb les seves cançons carregades de missatge i de ritme. A tots els membres del grup el meu més pregon agraïment. També per a tots els qui hi van treballar: personal del càtering, tècnics de so i de llum, i a l'Autoritat Portuària per cedir l'ús del local.

A la tarda vaig anar a confirmar a dues parròquies molt petitetes però molt entranyables per a mi: Santa Maria de La Secuita i el Sagrat Cor de Vistabella. Van ser dues celebracions molt boniques. Gràcies als catequistes, als organistes i a tots els qui van preparar les celebracions i les esglésies perquè tot estigués a punt i bonic. Us penjo dues fotos de Vistabella i espero que aviat us podré posar alguna de La Secuita.

Els confirmats a Vistabella amb la catequista
Aquí amb els pares i padrins