Pàgines

dilluns, 13 de juny del 2011

Confirmacions i ... avui, Sant Antoni de Pàdua

En primer lloc vull felicitar-vos a tots els qui avui celebreu el vostre sant patró, Antonis i Antònies. I ara us poso al corrent de les últimes coses que he fet.
Divendres passat vaig visitar el Santuari de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc, convidat pels membres del Seminari del Poble de Déu, que porten endavant el Seminari Laïcal Diocesà, una iniciativa molt interessat que, per mitjà de la formació i d'una experiència de vida cristiana, intenta desvetllar tots els carismes que hi ha a l'Església: vocacions sacerdotals, diaconals, al matrimoni cristià, a la vida consagrada, etc. Des d'aquí us animo a tots a informar-vos sobre les activitats i cursos que porten endavant. Espero i desitjo que aquesta iniciativa ens doni molts fruits.

Vaig passar també un moment pel Santuari de la Mare de Déu del Tallat, on en Jordi i l'Antoni fan la seva experiència de vida eremítica, tot cuidant i embellint el Santuari.

A la tarda vaig anar a confirmar a la parròquia de Sant Miquel de Mont-roig del Camp un nombrós grup de nois i noies al qual també es van afegir alguns adults. Us deixo penjada una foto.
Amb els mossens, amb els confirmats i les escolanes
Dissabte al matí, a la casa de l'Arquebisbat, es va reunir el Consell Pastoral Diocesà, que és una representació qualificada de tots els àmbits de la pastoral diocesana: hi ha fidels que representen els arxiprestats, representants dels preveres, dels diaques, dels religiosos, de la pastoral de joventut, de la pastoral de la salut, de l'apostolat seglar, etc. Tots ells, com a organisme, m'ajuden en el treball pastoral de l'arxidiòcesi. A tots els agreixo de tot cor la dedicació i el treball que fan.

A la tarda vaig estar a Valls, per confirmar un bon grup de joves a la parròquia arxiprestal de Sant Joan Baptista. Abans de la celebració mossèn Josep i els catequistes havien preparat una celebració de la Paraula, molt bonica, que ens va ajudar a tots a pregar i a preparar-nos pel gran moment que havíem de viure després, com és rebre la plenitud del do de l'Esperit Sant. Tot això celebrat en el marc de la festa de Pentecosta i amb una molt bona participació del poble fidel que va acompanyar els joves. Gràcies també als catequistes i als joves -alguns ja no tan joves- que van estar animant la celebració amb el cant i amb la música. Aquí teniu dos fotos, gentilesa del Sergi Masip.
El grup dels confirmats amb els catequistes
Els confirmats amb els catequistes, padrins, pares, músics i els cantors
Finalment, ahir diumenge, va ser un veritable goig celebrar les confirmacions a la Catedral, amb l'al·licient de celebrar també el baptisme, la confirmació i la primera comunió de tres adults. Per mi va ser una experiència molt emocionant ja que vaig compartir amb ells el goig de rebre aquests tres sagraments que configuren la iniciació cristiana, motiu pel qual ells també estaven molt emocionats. A més d'aquests tres adults, vaig confirmar altres trenta-cinc que, de diferents parròquies de l'arxidiòcesi, havien acudit per rebre el sagrament. Tot i que les obres de la Catedral provoquen una certa incomoditat ja es poden veure els fruits de la restauració; estic segur que la nostra "casa pairal" quedarà molt bonica quan les obres estaran acabades. Tot i les obres, com us deia, la celebració va ser molt emotiva. Us penjo dues fotos de l'esdeveniment.
Aquí em teniu amb els tres adults que van rebre el baptisme

Els confirmats ... i les obres
Avui a la tarda aniré a celebrar l'eucaristia en un poblet on encara no havia estat mai: Les Irles. En aquesta pedania de Riudecols, als peus del Coll Negre, celebren avui la seva festa patronal. Per molts anys! Ja us explicaré coses.