Pàgines

dimarts, 14 de juny del 2011

Eucaristia a Les Irles

Tal i com us deia ahir, a la tarda vaig anar a Les Irles per tal de celebrar l'eucaristia en la festa patronal de Sant Antoni de Pàdua, titular de la parròquia. Era la primera vegada que hi anava i celebrava l'Eucaristia. Si no hi heu estat mai, és un poblet encisador i la seva gent molt acollidora.

L'església, petiteta, estava plena de gom a gom i fins i tot hi havia gent dreta al carrer perquè no s'hi cabia. Vaig concelebrar l'eucaristia amb Mn. Jordi Díaz, administrador de la parròquia, i dos preveres més, amb tota solemnitat i un grup de cantaires molt maco, al qual agraeixo de tot cor la seva participació. No vull deixar passar l'ocasió per felicitar també als veïns del poble, que tan bonica tenen l'església, i a tots aquells que hi col·laboren perquè sigui un lloc acollidor, que convidi a fer una estona de pregària. Llàstima que la manca de capellans que patim faci que moltes esglésies estiguin tancades! Tanmateix, a tots els qui es deixen moltes hores en cuidar, guarnir i mantenir netes les nostres esglésies, el meu agraïment més sincer. Aquest servei vostre no té preu.
Al final d'aquesta emotiva celebració es va repartir coca amb xocolata per a tothom i vaig tenir ocasió de poder parlar amb els veïns i fidels que s'havien apropat, alguns des de Riudecols i Riudecanyes. L'ocasió ho requeria perquè feia vint anys que l'Arquebisbe de Tarragona no hi anava. Espero que els podré tornar a veure ben aviat.
Detall de l'interior de l'església
Al final de la celebració
La coca, boníssima