Pàgines

dissabte, 25 de juny del 2011

Diada de Sant Joan Baptista

El dijous 24 de juny celebrem la solemnitat de Sant Joan Baptista. En aquest dia tan assenyalat vaig anar a confirmar a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de l'Espluga de Francolí. Es donava a més la circumstància gojosa que Mn. Josep Maria Pairot, el rector, celebrava els 45 anys d'ordenació sacerdotal. Per molts anys, mossèn!
L'eucaristia de la confirmació es va fer a l'església nova, la gran, que estava gairebé plena amb molta canalleta petita que corria per l'església; això sempre és un goig per a mi, perquè aquests petits són els cristians de demà passat i s'han d'acostumar a anar a l'església.

Vaig confirmar 66 nois i noies i la celebració va ser molt emotiva. gràcies al petit cor i a l'organista, així com a tots els catequistes i els qui van preparar l'església perquè estigués tan bonica. Us penjo una foto.
Els confirmats a l'Espluga de Francolí
Després em van convidar a dinar a la rectoria per celebrar l'aniversari de Mn. Pairot, amb uns quants col·laboradors de la parròquia. Un magnífic àpat i una millor companyia. Gràcies a tots els qui ho van preparar.
A la tarda, vaig anar fins a Vimbodí, on vaig anar a confirmar cinc joves a l'església parroquial de la Transfiguració del Senyor, preciós exemple del gòtic cistercenc. Gràcies a Mn. Evarist, el rector, per l'acolliment i a Mn. Simó Gras, antic rector, que també ens va acompanyar; a la coral amb el seu organista al capdavant per animar la celebració; als qui van guarnir l'església, perquè estava realment preciosa i als escolans pel seu servei. Aquí teniu també una foto.
Els confirmats, els mossens, la catequista i els escolans
Avui aniré a celebrar una festassa: la dedicació de l'església parroquial de Sant Joan Baptista de Tarragona, un cop acabades les obres de restauració, que haurà quedat preciosa. Ja us explicaré coses i posaré fotos. Fins després, que passeu un bon dissabte allà on sigueu.