Pàgines

dilluns, 27 de juny del 2011

Dia de Corpus

Estimats: tot i que ahir no era dijous, tal i com diu l'adagi popular, lluïa més que el sol. Certament, va ser un dia magnífic i de molta calor. Però encara va ser més lluït per la festa que celebràvem. Us explico:
Al matí vaig anar a Sant Jaume dels Domenys. Allí, a l'església parroquial vaig confirmar cinc joves i, al final de la celebració, vam fer una petita processó de Corpus amb el Santíssim Sagrament, acompanyats pels infants de Primera Comunió, fins a una placeta propera on els fidels havien muntat i guarnit un altaret. Un cop feta l'adoració i feta la benedicció dels presents i de tot el poble amb el Santíssim, vam tornar a l'església. Felicitacions als qui es van cuidar de muntar i guarnir aquest altar, estava realment preciós. I felicitats als qui van animar la celebració amb els cants; també a les catequistes i a tots els qui tenen cura de l'església perquè estigui neta i bonica. Us deixo una foto.
Aquí teniu els confirmats, les catequistes i els infants de Primera Comunió
A la tarda, missa solemníssima de Corpus Christi a la Catedral. En passar pel claustre vaig tenir l'ocasió de veure "l'ou com balla" que estava preciós, tot guarnit de flors. Gràcies als qui se n'encarreguen, que cada any està més bonic. Si no ho heu vist mai us animo a venir el dia de Corpus al claustre de la Catedral, des del matí a la tarda el podreu contemplar.
A les sis va començar la missa, amb un bon grup de capellans que concelebrava amb mi, i amb una Catedral que, tot i les obres i les incomoditats, estava molt plena, també amb un bon grup de nens i nenes que enguany han fet la Primera Comunió i que havien vingut per participar a l'eucaristia i a la posterior processó pels carrers de la Part Alta. Una processó molt concorreguda, amb molta gent pels carrers i amb una tarda radiant i de molta calor. Des d'aquí animo als pares i mares de nens de Primera Comunió que l'any vinent vinguin amb els seus fills per participar a l'eucaristia i la processó.

Dono les gràcies a tots els qui van preparar-ho tot i a totes les institucions que han col·laborat perquè la processó es pogués desenvolupar. Sobretot, gràcies als qui, tot i les vostres malalties, pels carrers o des de casa, des de darrere del balcó o la finestra, heu seguit amb devoció i adoració el pas de la custòdia amb Jesús Sagramentat pels carrers de la nostra ciutat. Gràcies per les vostres pregàries. Us deixo dues fotos que el Josep (Fer-vi) m'ha fet arribar de seguida (gràcies!).
Un moment de la processó, al carrer Major
Amb els nens i nenes de Primera Comunió. Mireu què guapos!