Pàgines

dilluns, 4 de juliol del 2011

Divendres, dissabte i diumenge

Per començar aquest comentari, una activitat de gran alçada intel·lectual: divendres vaig celebrar l'eucaristia de la solemnitat del Sagrat Cor a la basílica del Monestir de Poblet i després vaig participar a la sessió de cloenda del Seminari Pensament i Fe davant de l'Evolucionisme, a qual participaven primeres figures del pensament i de la teologia, organitzat per l'Abadia de Poblet. Vam acabar la sessió dinant junts a la nova hostatgeria del monestir. Gràcies als monjos pel seu acolliment i hospitalitat.
A la tarda vaig anar a confirmar a la parròquia de Santa Maria de Montblanc, una de les nostres joies gòtiques. Aquí teniu una foto.
Els confirmats, els mossens i els escolans
Dissabte vaig anar a confirmar a la parròquia de Sant Martí de El Morell un bon grupet de joves, amb l'església plena de gom a gom. La celebració va ser molt bonica i molt ben acompanyada per l'organista i la coral. Gràcies a tots! Aquí teniu també una foto que m'ha enviat molt amablement el Pere Joan Bridó.
Els confirmats al Morell amb les catequistes
Per últim, el diumenge, vaig estar a Santa Coloma de Queralt. Allà es va construir una ermita dedicada a Sant Magí l'any 1698, que amb el temps va quedar abandonada i en ruïnes. Fa uns quants anys es va crear una associació, els Amics de la Capelleta de Sant Magí, els quals van prendre la iniciativa de reconstruir l'ermita i, gràcies al suport d'en Pere Balcells, van poder inaugurar-la ara fa cinc anys. Amb motiu d'aquesta festa es va organitzar un esmorzar popular, vam celebrar l'eucaristia a l'exterior de la capelleta, hi va haver els parlaments de les personalitats i autoritats convidades, gegants i l'actuació de l'esbart dansaire Ballets de Catalunya, de Barcelona, molt lluïda, tot això sota un sol de justícia. Després vam anar a dinar junts i amb això es va acabar aquesta bonica festa. Gràcies a en Pere Balcells i als Amics de la Capelleta de Sant Magí perquè han fet un treball excepcional. Us deixo alguna foto de l'esdeveniment.
Una vista general del lloc
La placa que recorda els fets
L'interior de la Capelleta