Pàgines

diumenge, 26 d’abril del 2015

Tercera setmana de Pasqua

Benvolguts, com us anticipava al final del meu darrer article, he estat tota la setmana (de dilluns a divendres) a Madrid, on ha tingut lloc l'assemblea plenària de la Conferència Episcopal Espanyola. Si voleu veure fotos de l'assemblea, feu clic aquí.

Inici de l'assemblea plenària
Enguany, però, hem tingut una novetat i ha estat l'excursió a Ávila que hem fet els bisbes, amb motiu de l'Any Teresià, el divendres 24. Vam sortir ben aviat de Madrid en autocars i en arribar a Ávila vam anar en primer lloc al convent de la Encarnació, que és el primer convent on va estar la santa i on es va convertir. Aquí vam resar Tèrcia. Després vam anar al convent que s'ha construït en l'emplaçament de la casa nata de Teresa. Aquí, a l'impressionat església, vam celebrar l'eucaristia. A continuació vam anar al Seminari, on va tenir lloc la reunió de cloenda de l'assemblea plenària i on vam dinar tots junts. Tot seguit, al convent de sant Josep, el primer de la reforma que va fundar la santa, vam tenir una bona estona d'adoració al Santíssim. Aquí teniu un munt de fotos de la visita a Ávila, no us les acabareu totes... Però, a més...
Al monestir de l'Encarnació
Al monestir de sant Josep
Durant la missa, al monestir de sant Josep
De tornada a casa, dissabte 25 al matí he anat a l'Hospital de Santa Tecla, on va tenir lloc la jornada de formació organitzada per la delegació diocesana de Pastoral de la Salut. Per cert, per si no ho sabíeu, la Generalitat de Catalunya ha concedit la Creu de Sant Jordi a la Fundació Hospital de Santa Tecla de Tarragona. Ens hem de felicitar tots per aquest guardó tan merescut.
Al saló d'actes de l'Hospital de Santa Tecla
A la tarda, he anat a confirmar a la parròquia de sant Esteve de Vila-seca. Aquí teniu les fotos:
Els confirmats, joves i no tan joves
I aquí amb els padrins
Diumenge 26 he anat a Sant Martí de Maldà, on ha tingut lloc la 44a Jornada nacional del Moviment de Cristians de Pobles i Comarques de Catalunya (MCPCC). He participat en tots els actes de la jornada i a la tarda he presidit l'eucaristia a la molt bonica església de Sant Martí de Maldà. Aquí teniu algunes fotos:
Amb els concelebrants a l'inici de la missa
Durant l'homilia
Foto de família al final de la missa
Tinc per endavant una setmana força atapeïda d'actes, que ja us aniré explicant. Això serà en un altre article. Avui, que som al Diumenge del Bon Pastor, us prego que no deixeu de pregar per les vocacions sacerdotals, diaconals, religioses i al matrimoni cristià. Fins aviat!