Pàgines

dissabte, 4 d’abril del 2015

El camí cap a la Pasqua passa per la creu...

Benvolguts, ara ja en plena Setmana Santa, us deixava amb l'anunci de la Missa Crismal de Dilluns Sant. Abans però, a primera hora del matí, vam tenir a la capella de Palau l'acte de presa de possessió dels nous vicaris episcopals que he nomenat, en haver acabat ja el període pel qual van ser nomenats els anteriors. Des d'aquestes ratlles no vull deixar passar l'oportunitat d'agrair de tot cor a Mn. Francesc Giménez i a Mn. Josep Bofarull el seu servei i dedicació durant aquests anys. Els nous vicaris episcopals són Mn. Manuel M. Fuentes Gasó i Mn. Joan Miquel Bravo Alarcón. A més d'aquests que són els nous, he renovat per tres anys més els nomenaments de Mn. Jordi Figueras, així com el del Vicari General i el de la Secretaria General Cancellera. Aquí teniu més informació i fotos.

A continuació, sense parar, cap a la Catedral, on vaig celebrar la Missa Crismal amb gairebé tot el presbiteri diocesà.
Després de la missa, a la sala d'actes del Seminari, va tenir lloc la jornada sacerdotal, durant la qual va pronunciar una molt bonica conferència el bisbe Agustí Cortés, de Sant Feliu de Llobregat. Vam acabar dinant tots junts. Aquí teniu també més informació i fotos.

A la tarda, vaig presidir el via crucis que surt de la capella de sant Magí del Portal del Carro i que transcorre pels carrers de la Part Alta i que organitzen la Confraria de Sant Magí màrtir, l'Associació de la Salle i la Congregació del Davallament.

Dimarts Sant, darrer dia del mes de març, vaig tenir visites i després vaig anar al Santuari de la Mare de Déu de la Serra per compartir una estona amb els membres del Seminari del Poble de Déu.
A la tarda, vaig anar a l'església parroquial de sant Francesc d'Assís de Tarragona, lloc des del qual fa processó la Germandat de Jesús Natzarè.
Acabada la processó dels Natzarens vaig anar a l'església parroquial de la Santíssima Trinitat, on va tenir lloc, per primera vegada, el via crucis i processó amb el Sant Crist pels carrers de la Part Alta que ha organitzat la comunitat gitana. Qui sap si això serà el germen d'una nova confraria de la Setmana Santa tarragonina. Aquí teniu algunes fotos:
Tres imatges durant el via crucis
Dimecres Sant, dia 1 d'abril, tocava el Rosari i la Processó del Dolor a sant Joan Baptista de Tarragona.

Dijous Sant al vespre, a la Catedral hem tingut la solemne missa de la Cena del Senyor, que obre la porta del Tridu Pasqual. En acabar he anat a la sortida del via crucis de la Confraria del Sant Ecce Homo, que arriba a la matinada fins al Santuari de Loreto. Jo només els he acompanyat des de l'inici fins a la rotonda del cementiri. Mireu:
Arribada del via crucis a la rotonda del cementiri
Ahir, Divendres Sant, va ser, com cada any, molt intens: a les 6 de la matinada vaig fer a la Catedral el Sermó de la Bufetada. Mentrestant, pujava cap a la Catedral el Sant Crist de la Sang. Arribat, es va formar la processó i vam fer el via crucis de tornada amb el Sant Crist de la Sang fins a la seva capella.
A continuació he anat a Valls per participar al via crucis que transcorre des de l'església parroquial de la Mare de Déu del Lledó fins a l'arxiprestal de Sant Joan Baptista.
A migdia, a la Catedral, l'acció litúrgica de la Mort del Senyor.
Acabada la celebració a la Catedral viag marxar a Reus per participar a la processó amb el Sant Crist de la Sang i l'acte de les Tres Gràcies, en tocar les tres de la tarda.
Finalment, a la tarda, des del balcó de Palau, he presenciat la processó del Sant Enterrament, a la qual m'he incorporat vora dos quarts de dotze de la nit.

Avui, Dissabte Sant, al matí he baixat a la Catedral per participar en l'Ofici de Lectura i els Laudes amb el Capítol.
A la tarda les vespres solemnes i la Corona dels Dolors amb la Mare de Déu de la Soledat, a la qual acompanyàrem de tornada fins a la seva capella.
Aquesta tarda, a la Processó de la Mare de Déu de la Soledat
I ara al vespre, a la Catedral, presidiré la solemne Vetlla Pasqual.

Us desitjo de tot cor una molt bona Pasqua de Resurrecció del Senyor. Us comunico que estaré us dies fora de Tarragona, concretament una setmana a Terra Santa; amb aquest motiu el blog estarà congelat durant aquests dies. Així doncs, molt Bona Pasqua a tots i fins aviat!