Pàgines

dijous, 26 de maig del 2011

Activitats del dilluns 23 al dijous 26

Començo per un oblit: em vaig descuidar de comentar-vos que el proppassat dilluns 16 de maig vaig rebre una visita molt interessant: la nova Junta dels Minyons Escolta i Guies Sant Jordi de Catalunya, amb motiu de la renovació d'alguns dels seus membres. Van venir acompanyats del seu consiliari i em van estar explicant les activitats i projectes que tenen al cap. Si no ho sabíeu, aquí a Tarragona també en tenim: els podeu trobar a la Casa dels Concilis, al carrer de les Coques 1C. El nostre consiliari aquí a Tarragona és Mn. Joan Àguila Chavero. Us penjo algunes fotos.
Amb el seu Consiliari Mn. Jordi Font
A la muralla
El dilluns 23 al matí vaig rebre diverses visites, però vull destacar la del Sr. Antonio Salas de Córdoba, Degà, i del Sr. Ignasi Company Armengol, Vicedegà, del Col·legi d'Advocats de Tarragona, que van visitar les obres que estem duent a terme al Seminari Pontifici de Tarragona dins el projecte del Centre Cultural Tarraconense, la nostra aposta de futur per la cultura, el diàleg fructuós entre la raó i la fe, un lloc de trobada entre les religions, com un nou areòpag a la Part Alta de la nostra ciutat.
A la tarda vaig anar a la Seu d'Urgell, convidat per Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe-bisbe d'Urgell, per tal de pronunciar una conferència sobre el document, Al servei del nostre poble, que hem publicat els bisbes de Catalunya amb motiu del XXV aniversari d'aquell altre document que es diu Arrels cristianes de Catalunya.  Crec que és important donar a conèixer i explicar bé el sentit d'aquest document, pel qual hem rebut crítiques i també elogis, però en el qual tots els bisbes de Catalunya continuem deixant ben clara la nostra postura comuna i l'actualitzem vint i cinc anys després d'aquell primer missatge.
El dimarts 24 vam tenir, com cada setmana, la reunió del Consell Episcopal. D'aquesta reunió encara no n'ha aparegut el comunicat oficial.
Després de dinar amb els membres del Consell, com cada dimarts a la tarda, baixo a l'església de sant Antoni de Pàdua, a la Rambla Nova, i allí, mentre es fa l'adoració al Santíssim exposat, administro el sagrament de la Reconciliació a tots els que s'hi vulguin atansar. Hi ha molta gent que li fa vergonya confessar les seves faltes, però us puc assegurar que per a mi és molt important: acollir a les persones que venen i escoltar-les, jo que sóc una persona tan feble com qualsevol altra, però que experimento el goig de fer-ho en nom de Jesucrist, que ens ha estimat i ens estima tant a tots.

En sortir de l'església de sant Antoni de Pàdua vaig anar a l'hospital de Joan XXIII per visitar una noia que treballa a l'Arquebisbat i que acaba de ser mare per segona vegada. Quin goig tan gran veure-la amb el seu fillet als braços, acompanyada pel seu marit i familiars, tots pendents d'ella i del petitó, sobretot els més menuts, que no li treien la vista de sobre. La vida es renova, reneix l'esperança. Quin do de Déu tan bonic!
El dimecres 25, a la tarda, vaig anar a Barcelona amb motiu de la reunió de final de curs que va tenir lloc al Seminari Major Interdiocesà. Allà ens vam trobar els bisbes que hi tenim seminaristes amb l'equip rector per tal de revisar el curs, vam celebrar l'eucaristia i vam sopar junts. Us deixo penjada una foto.
Un moment de la reunió
Avui dijous, al matí, hem tingut reunió del Consell del Presbiteri. Aquest Consell es reunieix cada tres mesos, aproximadament, i està format per preveres representants de tots els arxiprestats i altres preveres i religiosos que treballen a l'arxidiòcesi.

Aquesta tarda he rebut la visita d'un grup d'estudiants d’Enginyeria a Sant Sebastià que passen uns dies a la nostra ciutat: com que conec molt al professor que els acompanya, han vingut a visitar-me i els he mostrat les estances més significatives de la casa de l'Arquebisbat. Us poso algunes fotos.
Al Saló del Tron
A la Capella de Palau
A la Torre de l'Arquebisbe
Més tard, a les 8.00 del vespre, he estat a la parròquia de Santa Maria de Vila-rodona per administrar la Confirmació. Una celebració molt bonica acompanyada d'una coral molt bona. Us deixo penjada una foto.
Els confirmats de Vila-rodona