Pàgines

dimecres, 13 d’abril del 2011

Pregó de Setmana Santa a Tortosa

Com us deia, ahir al vespre vaig tenir l’honor de pronunciar el Pregó de Setmana Santa a Tortosa. L’acte es va fer a l’Ajuntament. En la meva exposició vaig aprofitar per agrair la feina que fan les confraries, i la necessitat de donar el ple sentit al que celebrem en aquesta setmana principal del any: la passió, mort i resurrecció de Nostre Senyor Jesucrist; la institució de l’Eucaristia i del sacerdoci; la proclamació del precepte de l'amor ...
Les últimes paraules del meu pregó van ser: “Us recomano que visquem santament aquestes jornades santes. Són dies també de descans, però no perdem de vista que meditar la Passió de Jesús, participar en els oficis del Tríduum Pasqual, prendre part en les processons, ens ajudarà a conèixer Jesús de més a prop i fer-lo present en la nostra vida, perquè molts arribin a conèixer també aquell que va morir per tots i va ressuscitar, i que viu per sempre. Finalment, dono una vegada més l’enhorabona i l’agraïment als qui feu possibles aquestes manifestacions de pietat”.
En les fotos podeu veure al Sr. bisbe de Tortosa, Mons. Xavier Salinas, al Sr. Alcalde i al President de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa, Sr. Josep Borrell.
Vista del saló de plenaris, on va tenir lloc el pregó

Al despatx de l'alcalde, Sr. Ferran Bel

Durant el pregó, amb l'alcalde i el president de l'Agrupació