Pàgines

diumenge, 17 d’abril del 2011

Diumenge de Rams

Avui hem començat la Setmana Santa. Ha estat un dia intens: Pontifical a la Catedral de Tarragona prèvia benedicció dels rams i processó al carrer de les Coques. Després un magnífic pregó a l'Ajuntament a càrrec del periodista i escriptor Enric Pujol. A primera hora de la tarda, processó al Vendrell amb la Cofradía de Nuestro Padre Jesús de las Penas en su prendimiento, Nuestra Señora del Consuelo y Santa Ana: us penjo un parell de fotos dels dos pasos. I per acabar, el Via Crucis per les muralles de Tarragona, organitzat per la Congregació de La Sang (també teniu un parell de fotos).
El pas amb la bellíssima imatge de la Mare de Déu del Consol

El magnífic pas de misteri de Nostre Pare Jesús de les Penes
Dos moments del Via Crucis per les muralles de Tarragona

Diumenge de Rams a Jerusalem
Com potser sabeu, Mn. Antoni Pérez de Mendiguren està estudiant un semestre a Jerusalem i avui m’ha enviat aquesta crónica, que us transmeto:
"També nosaltres avui aquí a Jerusalem hem obert la porta a aquesta Setmana tan gran i tan important per a nosaltres. I ho hem fet amb una jornada que ens ha deixat cansats, però ha estat un dia molt bonic i emotiu.
Al matí, a les 7, ha fet la seva entrada solemne a la Basílica del Sant Sepulcre el Patriarca llatí de Jerusalem. Els concelebrants ja érem preparats i revestits des de 2/4 de 7, a la Capella de l'Aparició. Allí el Patriarca s'ha revestit i, tot seguit, hem anat fins a davant del Sant Sepulcre, on ha tingut lloc la benedicció dels rams. El Patriarca ha repartit un a un el ram a cadascun dels concelebrants i a altres persones. I ha començat la processó al voltant de l'Edícola del Sant Sepulcre, hem donat tres voltes, cantant les antífones i els salms propis (acompanyats per l'orgue). Ha estat una processó molt bonica. Fins i tot els coptes, que eren darrera l'Edícola amb el seu Patriarca, s'afegien a la nostra joia i feien bellugar els seus rams i les dones feien el seu crit característic d'alegria.
Després, davant de l'altar de Santa Maria Magdalena hem celebrat l'Eucaristia. És molt curiós celebrar l'Eucaristia amb els cants i el soroll de les altres confessions cristianes de fons, que fan les seves pregàries (això et fa desitjar encara més la Unitat dels Cristians. Què bonic seria poder celebrar tots junts una mateixa Eucaristia).
Tota la celebració ha acabat cap a les 10 del matí (i axó que el Patriarca no ha fet homilia).
A la tarda, a 2/4 de 3, ha començat la Processó dels Rams des de Betfagué fins a Jerusalem. Hi havia moltíssima gent, de totes les nacionalitats, tots cantant en la seva pròpia llengua. Nosaltres anàvem més o menys al mig de la processó i no aconseguíem poder veure'n ni el començament ni el final. (S’adjunten dues fotografies fetes al davant i el darrera, on es veu moltíssima gent, doncs encara n'hi havia molt més). El final de la Processó ha estat a l'Església de Santa Anna (Piscina di Betesda), ha estat una hora entrant gent. Allí el Patriarca ha dirigit unes paraules i ha beneït els presents amb la Vera Creu. Tot ha acabat cap a 2/4 de 6.
Ja esperem amb delit els dies sants del Triduum Pasqual".
Mn. Antoni Pérez de Mendiguren

Demà, la Missa Crismal a Sant Pau de Tarragona a les 10:30
Al final del seu missatge, Mn. Antoni em deia unes boniques paraules sobre la Missa Crismal que farem demà a la Parròquia de Sant Pau de Tarragona (la Catedral està amb obres): tots hi esteu convidats, a anar-hi i pregar per tot el nostre presbiteri.
El motiu principal del missatge era dir-li que tinc molt present l'Arquebisbat. Tinc molt present que demà tindrà lloc la gran i emotiva celebració de la Missa crismal, a la qual m'hi uneixo amb la pregària. Espero que demà sigui una jornada plena de fraternitat sacerdotal per a tots” (Mn. Antoni Pérez de Mendiguren).