Pàgines

dilluns, 31 de març de 2014

Quarta setmana de Quaresma

Benvolguts, fent camí cap a la Pasqua, cada vegada més a prop, aquí teniu el meu recull setmanal:

Dilluns 24 va ser un dia farcit de visites. Aquest dia vaig anar a visitar la comunitat de religioses de la Companyia de Maria, que regeixen el Col·legi de l'Estonnac, aquí a tocar del Seminari, que a més em van convidar a dinar. A la tarda, més visites.

Dimecres va venir a visitar-me un grup de responsables de l'organització de la beatificació de D. Álvaro del Portillo, que tindrà lloc a Madrid el 27 de setembre. Van venir per tal de conèixer la nostra experiència, adquirida en les recentment passades beatificacions del mes d'octubre.

Al vespre vaig anar al Seminari Menor, on vaig celebrar l'eucaristia amb els joves i amb l'equip rector i després em van convidar a sopar.

Dijous al matí vaig rebre la visita protocol·lària de presentació del nou tinent coronel de la Guàrdia Civil a Tarragona, José Aledo Andreu.

Després vaig rebre la visita de la Gna. Maria de la Salut, superiora de les Servidores del Senyor i la Mare de Déu de Matarà, branca femenina de l'Institut del Verb Encarnat.

A la tarda vaig anar a Barcelona. Al vespre, a la sala Sant Jordi del Palau de la Generalitat, vaig assistir a l'acte institucional organitzat amb motiu del 25è aniversari de la Fundació Joan Maragall. Aquí teniu algun detall.

Divendres va seu un dia mogudet: al matí vaig anar a Reus, a la residència Mare de Consolació, de les Filles de la Mare Molas, on vaig celebrar l'eucaristia. Va concelebrar amb mi el P. Ángel Valero, dels Fills de la Sagrada Família, actual capellà de la comunitat, i també va venir Mn. Rafael Serra. Després vam fer una bonica i llarga tertúlia, durant la qual vaig explicar molts detalls de la recent visita ad limina. Després vam dinar amb tota la comunitat. Aquí teniu algunes fotos:
Durant la tertúlia amb les germanes
Us en recordeu d'aquesta fera? Encara hi és aquí, vigilant!
Explicant anècdotes de la visita ad limina
Amb el personal de cuina i servei
Durant el magnífic dinar
A continuació, a la tarda, vaig anar a la residència per a gent gran Les Alzines, de Tarragona, on vaig celebrar l'eucaristia amb el rector de la parròquia, Mn. Josep Ribot, i el capellà de la residència, Mn. Josep Pascual, i vam administrar el sagrament de la Unció dels Malalts a aquells qui el van voler rebre. Ens va acompanyar un grup de joves voluntaris amb els cants i l'animació de la celebració (gràcies a tots!!!). Unes fotos?
Durant la celebració
Els concelebrants
El nostre grup de joves (gràcies!!!)
Encara al vespre, vaig anar a la parròquia de santa tecla de Campclar, on vaig pronunciar una conferència quaresmal, dins del cicle que organitza anualment l'arxiprestat de Tarragona Perifèria.
Vam començar fent una pregària
Mn. Agustí Ayats em va presentar a l'auditori
Aquí em teniu, a l'inici de la meva intervenció
Dues imatges dels assistents
Finalment, ahir diumenge vaig fer la visita pastoral a la parròquia de Sant Joan Baptista de La Pobla de Mafumet: reunió amb col·laboradors parroquials; reunió amb pares i infants de primera comunió; reunió amb els qui es confirmaven i, a continuació, missa estacional amb confirmacions. Després visita a l'ajuntament i recepció d'entitats. Finalment, dinar a l'ajuntament i visita als malalts als seus domicilis.
Reunió amb el grup de col·laboradors parroquials
Amb els pares i infants de primera comunió
Amb els joves de la confirmació
Durant la missa estacional
Amb els joves confirmats i la catequista
Amb els infants de la primera comunió
Signatura al llibre d'honor dels Amics de l'Orgue
Salutació del Sr. Alcalde...
i de tota la corporació municipal
A la tarda, finalment, vaig anar a la parròquia de la Immaculada Concepció de Reus per celebrar l'eucaristia, en el curs de la qual els membres de les Comunitats Neocatecumenals feien la Redditio Symboli, la professió de fe pública.

Fins aquí les meves anades i tornades d'aquesta setmana. Ja us aniré explicant més coses. Fins aviat, doncs!