Pàgines

dimarts, 16 d’abril de 2013

Del 6 al 15 d'abril

Benvolguts, us poso al corrent de les meves activitats més recents:

Dissabte 6 al vespre vaig anar a Albinyana per celebrar l'eucaristia i administrar la confirmació a un grup de joves. Aquí us poso la foto:


Els joves confirmats i les escolanes
Aquí tots amb els padrins de confirmació
Diumenge 7 al matí vaig anar a la Catedral per celebrar l'eucaristia en la festa de la Divina Misericòrdia, devoció amb molts seguidors a Tarragona. Després de la missa, cap a la primera hora de la tarda, vaig tornar a baixar a la Catedral per posar-me al confessionari. Després vam fer l'Hora de la Misericòrdia (3 de la tarda) amb el rés de la coroneta i, finalment, vaig donar la benedicció amb el Santíssim, cap a les cinc de la tarda. Us penjo alguna foto:
Durant la celebració
Cua de fidels per venerar la relíquia de santa Faustina Kowalska
Imatge de la Divina Misericòrdia que presidia la celebració
Dilluns 8 vaig presidir la jornada diocesana de formació permanent de preveres i diaques a la Selva del Camp.

Immediatament després, a primera hora de la tarda, vaig continuar amb la visita pastoral a la parròquia de sant Joan Baptista de Tarragona. Aquesta vegada vaig visitar el col·legi El Carme, de les germanes Carmelites Tereses de Sant Josep. Vaig visitar moltes aules i vaig tenir una molt interessant trobada amb els joves de l'ESO i amb els professors. Vull agrair a tots, especialment al Xavier, el director, l'acolliment que m'heu dispensat en aquesta visita, de la qual aquí en teniu algun testimoni:
Acollida al col·legi

Els joves em van rebre amb una cançó molt bonica, gràcies!

Dues imatges de la trobada amb els joves de l'ESO
Reunió amb els professors
A continuació, després d'acomiadar-me dels profes i del Xavier, el director, vaig pujar a la residència de les germanes Carmelites Tereses de Sant Josep: vaig estar una estona xerrant amb elles, vam celebrar l'eucaristia i em van convidar a sopar (boníssim!). Aquí teniu alguna foto:
La comunitat i una trucada de telèfon...

Durant el magnífic sopar amb la comunitat i els mossens
Foto de família per al record
Dimarts a la tarda, un esdeveniment ben especial: vaig anar a Barcelona, al Palau de la Generalitat, on tenia lloc l'acte de lliurament de la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya al Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Si teniu interès per saber alguna cosa més d'aquest emotiu acte i veure alguna foto, feu clic aquí.

Dimecres 10 vaig haver d'anar a Madrid, a una nova reunió de la comissió organitzadora de les beatificacions.

Dijous 11 una excursió: viatge a Roma per assistir a la defensa de la tesi doctoral del nostre Mn. Josep Mateu Guarro. Aquí teniu més informació i alguna foto:
Al dia següent encara m'hi vaig quedar a Roma per tal de fer algunes gestions i encara vaig anar a la basílica de Sant Pere, on vaig pregar per tots vosaltres:
La Pietà...
Vaig pregar a la tomba de Sant Pere
Vista de la plaça de Sant Pere
Quan vaig tornar de Roma vaig anar, quasi directament, al Seminari, per tal d'assistir a la III conferència pasqual organitzada per l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona. No vaig poder arribar a la conferència, però sí al concert del Cor Jove dels Amics de la Catedral i al sopar.

Dissabte 13 vaig tornar a anar a la parròquia de sant Joan de Tarragona per continuar amb al visita pastoral: em vaig reunir amb el Consell d'economia, amb els benefactors de la parròquia i de Càritas; vaig dinar amb els representants de totes les entitats que tenen seu a la parròquia; després de dinar em vaig reunir amb els caps dels escoltes, amb els caus i finalment amb els pares. No tinc gaires fotos, però aquí teniu una mostra:
Amb els caps dels escoltes
Cap al vespre vaig anar a confirmar a Vila-seca. Aquí teniu la foto:
Diumenge va ser molt mogut: visita pastoral a la parròquia de Sant Cosme i Sant Damià, amb missa a cada una de les capçaleres, l'església de Molnars i el santuari de la Mare de Déu de Loreto. Aquí us penjo unes fotos:

Arribada a l'església de Molnars

El P. Mario Buonanno em presenta els escolans
Durant la missa
Salutacions a la porta de l'església
Visita al Casal
Amb el P. Mario, arribada a l'altra capçalera: el santuari de Loreto
Salutació als escolans
Abans de la missa, amb el P. Jacobo i el P. Àlex
Durant la missa al santuari de LoretoSalutacions al final de la missa

Salutació a les cuineresUn magnífic dinar i millor companyia (gràcies!!!)
A la tarda vaig anar als Pallaresos, on tenia lloc la trobada de parròquies de l'arxiprestat del Tarragonès Llevant. Vam començar amb una interessant conferència sobre l'arquitecte Jujol, pronunciada pel seu fill, Josep Maria Jujol, una visita als llocs més significatius del poble on l'arquitecte va deixar la seva petja, unes vespres molt solemnes i un magnífic pica-pica. No tinc moltes fotos, però...
A l'inici de l'acte
Vista de l'auditori
Durant la conferència del Sr. Josep Maria Jujol
Dilluns 15, molt de matí vaig agafar l'AVE i cap a Madrid, a l'assemblea plenària de la CEE, on estaré fins divendres 19. Ja us continuaré explicant coses. Fins aviat!