Pàgines

dissabte, 27 d’abril del 2013

Del 15 al 28 d'abril

Benvolguts seguidors, us deixava el passat dilluns 15 amb l'anunci de l'anada a Madrid per tal de participar en la CI assemblea plenària de la CEE. Doncs sí, allà m'hi vaig estar fins al divendres 19, que vaig tornar a Tarragona acompanyat per un estimat germà en l'episcopat, Mons. Raül Berzosa, bisbe de Ciudad-Rodrigo, que vaig acollir a casa meva a Tarragona. Al final de la plenària es va fer públic un missatge amb respecte al tema de les beatificacions que podeu llegir aquí.

Al dia següent, dissabte 20, acompanyat pel bisbe Raül, vaig marxar a Tortosa, on va tenir lloc la VII Jornada de professors de Religió de Catalunya i a la qual, Mons. Raül Berzosa va pronunciar una molt interessant conferència. Teniu molt bona informació i fotos en aquest enllaç que us deixo aquí. Tot i així, us penjo una foto:
L'auditori Felip Pedrell de Tortosa ple de participants
Diumenge 21 va ser molt intens: a les 10 del matí vaig celebrar l'eucaristia a Riudecanyes on vaig fer també l'admissió a ordres de l'aspirant al diaconat permanent Bernard Farrell-Roberts. Rodejat de la seva família i dels feligresos als qual serveix, va ser una celebració molt bonica i emotiva. Al final, a la plaça, amb el Sr. Alcalde i el Sr. Vicepresident de la Diputació de Tarragona vam inaugurar la façana, completament rehabilitada, de la rectoria, a la qual s'ha col·locat una imatge de la Sagrada Família, donada per una família amb aquesta finalitat. Després un pica pica per saludar tots els presents. Unes fotos?
La imatge de la Sagrada Família col·locada a la façana
L'alcalde de Riudecanyes, Sr. Tost, durant els parlaments
Imatge del públic aplegat per a l'acte
Foto de família amb tots els principals participants
Des de Riudecanyes, cap a Salou. Allí, a l'IES Jaume I (i en d'altres indrets) tenia lloc la trobada catalana de monitors d'esplai organitzada per la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Santa Maria de Siurana: prop d'un miler de joves fent dinàmiques i pregària pels carrers i places de la vila i causant l'admiració de tothom, tot un exemple de civisme i de joventut neta de casa nostra. Al pati de l'IES Jaume I vam celebrar l'eucaristia a l'aire lliure, multitudinària i molt ben preparada. La meva enhorabona a tots els qui ho van fer possible i els qui van participar. Si voleu més informació i fotos no deixeu de fer clic aquí.
 
Després a dinar: al Seminari amb els pelegrins de l'Alt Camp que feien pelegrinatge a Tarragona amb motiu de l'aplec arxiprestal en l'Any de la Fe. Després de dinar, visita i missa a la Catedral. Fotos?


Dilluns 22 nova setmana i nova jornada per al record: la trobada interdiocesana de preveres i diaques a Poblet, presidida per tots els bisbes de les diòcesis catalanes i a la qual va posar l'espurna de la seva humanitat, saviesa i bonhomia l'arquebisbe de Viena, el cardenal Christoph Schönborn, un dels més grans especialistes sobre el Catecisme de l'Església Catòlica. No en va fou el secretari de la comissió que va preparar el Catecisme. Si feu clic aquí, trobareu una bona crònica i fotos.

A la tarda, visita pastoral a parròquia de sant Joan Baptista de Tarragona: trobada amb els pares i els infants de la catequesi, amb els catequistes, amb el grup de Vida Cristiana i amb els participants en el grup de la catequesi d'adults.

Dimecres 24, al Seminari, vaig tenir reunions de les comissions diocesanes per a l'organització de les beatificacions.

Dijous 25, a Loreto, vaig presidir la reunió dels arxiprestos. Després del dinar, endevineu: doncs sí, visita pastoral a sant Joan Baptista de Tarragona. En aquesta ocasió va ser l'escola Pau Delclòs i, en acabar, visita i missa al santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor, que aquí tothom coneix per Jesús i Maria. Unes fotos:
Durant l'eucaristia al santuari
Mn. Jordi Figueras, rector, i Mn. Antoni Martínez, capellà del santuari
Divendres 26, a Barcelona, a l'església de l'Adoració Nocturna i convidat per l'associació Hispània Martyr, vaig celebrar l'eucaristia i vaig pronunciar una conferència sobre les beatificacions. No tinc fotos d'aquest esdeveniment.

Dissabte 27, solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, vaig estar de trobada familiar a la Vall d'Aran, amb motiu del bateig d'una reneboda.

Avui diumenge 28 aniré a confirmar a La Canonja, població de naixença del nostre màrtir Manuel Borràs, bisbe auxiliar. A la tarda tinc a la Catedral la trobada arxiprestal del Baix Penedès. Us ho explicaré tot amb més detalls en la propera entrega d'aquesta nissaga. Us demano a tots que pregueu per les vocacions. Fins aviat!