Pàgines

diumenge, 24 de gener del 2016

La setmana dels barbuts

Benvolguts, antigament la setmana del 15 al 22 era coneguda a casa nostra com la "setmana dels barbuts". Això era degut a que la iconografia cristiana representa els sants la memòria dels quals se celebra durant aquesta setmana, amb unes dignes barbes: sant Pau, ermità; sant Maür, abat; sant Antoni, abat; sant Honorat d'Arles, bisbe; sant Màrius, màrtir; sant Fructuós, bisbe i màrtir; sant Ildefons, bisbe; sant Francesc de Sales, bisbe... Aquesta setmana també era tradicionalment considerada la més freda de l'any, cosa que evidentment enguany no es compleix. Que el nostres cors no siguin tampoc freds, ni tebis, tant de bo que tots estiguéssim inflamats per la caritat.

Dilluns 18 vam tenir jornada de formació permanent per a preveres i diaques a La Selva del Camp.
A la tarda vaig tenir visites i al vespre vaig anar a Reus, a la casa de les Missioneres Claretianes, on vaig celebrar l'eucaristia.

Dimarts 19 a primera hora del matí em va visitar el Sr. Antonio Bergoñós, Comandant naval de Tarragona, que s'acomiadava amb motiu del seu trasllat. Després vaig tenir els despatxos habituals i, com gairebé tots els dimarts, Consell episcopal.
Mentre dinàvem em van donar la notícia de la mort de Mn. Josep Lluís Ramos Jarque. Durant anys molt anys havia estat vinculat a la ràdio. Tenia 76 anys però ja feia uns quants anys que una malaltia l'havia apartat de les responsabilitats parroquials. Que reposi en la pau de Crist.
A la tarda va venir a visitar-me tot l'equip directiu del Col·legi Sant Domènec de Guzman, de Tarragona i després vaig anar a confessar a Sant Antoni de Pàdua.

Dimecres 20 vaig tenir un matí ple de visites.
A la tarda, a la Catedral, vam celebrar la missa exequial en sufragi de Mn. Josep Lluís Ramos. No tenia familiars: tots els qui l'estimàvem (els seus germans preveres i els seus amics) vam ser la seva família i el vam encomanar al Pare de tots i a la seva infinita misericòrdia. Aquí teniu una breu ressenya de la seva vida i la seva foto. Recordeu-lo en les vostres pregàries! Després vaig anar a portar la comunió a un malalt.
Al vespre vaig anar a la parròquia de sant Pau apòstol de Tarragona, on vam tenir l'acte litúrgic ecumènic de pregària per la unitat dels cristians. Aquí teniu la crònica i unes quantes fotos. Gràcies a tots els que pregueu per aquesta intenció tan important.

Dijous, 21 de gener a Tarragona. Així comença l'oratori Pontifical de Flames de Mn. Melendres i Mn. Tàpies, en memòria del bisbe Fructuós i dels seus diaques Auguri i Eulogi, la solemnitat dels quals vam celebrar. Vam començar a les 10 del matí a l'amfiteatre romà de la ciutat, on va tenir lloc l'acte litúrgic de pregària amb lectura de les Actes del martiri. Feu clic aquí. Les tres darreres fotos són de la celebració a la Catedral, al vespre.
A la tarda, abans de la celebració a la Catedral, a la capella del Santíssim va tenir lloc la presentació dels llibres que recullen les actes dels darrers dos congressos que, organitzats per l'ISCR Sant Fructuós de Tarragona, van tenir lloc al Seminari. Va ser un acte molt lluït del qual aquí teniu la corresponent crònica i les fotos.
Immediatament després, com us deia, vam celebrar a la Catedral la missa de la solemnitat dels nostres Sants Protomàrtirs.

Divendres 22 vaig tenir també unes quantes visites.
Al vespre, vaig anar al sopar organitzat pel Col·legi Sant Pau de Tarragona amb motiu de la seva festa patronal (que serà el proper dilluns 25).

Dissabte 23 vaig anar al santuari de Misericòrdia de Reus. Allí va tenir lloc la jornada diocesana de Pastoral de la Salut. Vam començar celebrant l'eucaristia i després vam tenir la sessió formativa, conduïda per Mn. Armand Puig. Després vam dinar tots junts. Aquí teniu algunes fotos, gràcies als companys del Departament de Mitjans de Comunicació Social de l'Arquebisbat:
Durant la missa
Durant l'homilia
Al final, durant el cant de la Salve
El públic assistent
Aquí presentava al ponent, Mn. Armand Puig
Durant la ponència
Al vespre vaig anar al Teatre Metropol, on va tenir lloc la representació de la Petita Passió de Sant Fructuós, a càrrec de la secció infantil de l'Associació Cultural Sant Fructuós de Tarragona amb motiu del 25è aniversari de la primera representació de la Passio Fructuosi. Mireu aquí.

Avui, diumenge 24, a la parròquia de la Mare de Déu del Lledó, de Valls, he celebrat la missa de les famílies, que suposa l'inici dels actes organitzats amb motiu del 650è aniversari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu i del 50è aniversari de la seva coronació canònica. He beneit també la Llàntia del Centenari i la restauració de la façana, tot just acabada. Després els Pares Claretians m'han convidat a dinar a casa d'ells. Unes fotos?
Entrada a l'església dels infants de segon de catequesi de Primera Comunió
I a darrera els concelebrants
Durant la missa
Al cambril de la Mare de Déu del Lledó
La imatge de la Mare de Déu del Lledó
Quina serenitat en la mirada d'aquesta molt bonica imatge
Amb el P. Joan Font, rector de la parròquia, al cambril
La façana restaurada de l'església parroquial
La setmana vinent comença forta, amb la solemnitat de la Conversió de l'apòstol sant Pau, patró secundari de la nostra arxidiòcesi. Ja us explicaré. Fins aviat!