Pàgines

dimarts, 8 de març del 2011

Presentació del Catàleg-Guia del Museu Bíblic de Tarragona


Ahir –com mostra la foto- vaig participar en la presentació d’aquest Catàleg - Guia del Museu Bíblic, acte en el qual es va homenatjar a Mn. Joan Magí i Mn. Joan Aragonès.
El Museu Bíblic de l’Arquebisbat de Tarragona fou fundat fa més de 80 anys per Mn. Josep Vallès, canonge de la Catedral de Tarragona. El museu fou recuperat a finals dels any 80 i avui ocupa uns espais a la Casa dels Concilis, al Carrer de les Coques.
En el meu parlament vaig dir que estava particularment content de l’edició d’aquest catàleg, presentat de manera brillant per Mn. Joaquim Claver. Certament el llibre és més que una exposició de belles peces arqueològiques, literàries o artístiques. És una eina a l’abast de tothom i en particular dels educadors, que els hi permetrà tenir sintetitzats continguts referents a la transmissió literària de les Sagrades Escriptures, la geografia de Terra Santa i la Història Sagrada.
El catàleg ha estat dedicat a dos grans preveres: Mn. Joan Aragonès i Mn. Joan Magí. Durant molts anys han exercit un magisteri dedicat a difondre el tresor de les Sagrades Escriptures. Han transportat al cor de la Terra Santa milers de pelegrins i el més important és que han sabut crear escola entre preveres i laics. Projectes com el del Museu Bíblic Tarraconense, és un exponent clar de la llavor que van plantar. L’Església de Tarragona els està agraïda i espera continuïn sent un referent i una font de coneixement a l’abast de totes les persones. Amb "us necessitem!", acabaven les meves paraules.
Si  no el coneixeu, us invito a visitar aquest Museu, una autèntica joia i un espai per gaudir i entendre millor la Paraula de Déu, la Bíblia.