Pàgines

dijous, 24 de març del 2011

"Encontrarás Dragones"

Potser heu vist anunciada a diverses cadenes de televisió l'estrena a nivell nacional pel divendres 25 de març d'una pel·lícula titulada "Encontrarás Dragones". Aquesta pel·lícula, dirigida pel britànic Roland Joffé —que també va ser el director de "la Missión" i de "los Gritos del Silencio"— se centra en la investigació que un periodista (Robert) realitza sobre uns episodis esdevinguts durant la Guerra Civil espanyola. En aquesta investigació s'entrecreuen les vides dels dos protagonistes de la cinta: Josepmaria Escrivá de Balaguer i Manolo Torres, un personatge de ficció. El director fa servir les vides d'aquests dos amics de la infantesa, als quals l'agitació política prèvia al conflicte armat acaba separant, i explica els diferents camins que ambdós van escollir en esclatar la guerra.

El film ens permet entendre amb una bona aproximació que l'episodi de la Guerra Civil, per damunt de vencedors i vençuts, va ser sobretot una enorme tragèdia humana. Aquí no hi ha "bons" i "dolents" perquè a tots dos bàndols hi ha persones, homes i dones, que pateixen les conseqüències dels radicalismes d'uns i d'altres. Enmig de tot això, Josepmaria, que va anar dibuixant els primers traços del projecte que Déu li va inspirar —l'Opus Dei—, es veu obligat a fugir per salvar la seva vida i la dels seus primers seguidors, sempre però, amb la paraula "perdó" a la boca. Un cor enamorat de Déu que el feia percebre en totes les persones, més enllà de les seves idees o religió, un fill estimat de Déu. Tot això posat dins d'una història de rebuig entre un pare i un fill i que acaba amb perdó i reconciliació, valors dels quals el nostre món està tan famolenc.

Una pel·lícula molt bonica que no deixarà indiferent ningú i que tracta amb molt de rigor i objectivitat un dels principals episodis de la nostra història recent i dóna una imatge molt desconeguda, però molt entranyable, d'aquest gran sant, Josepmaria Escrivá de Balaguer.


Si voleu visitar la pàgina web de la pel·lícula podeu accedir a l'enllaç següent, hi trobareu moltes coses interessants: Web de "Encontrarás Dragones"