Pàgines

dilluns, 28 de desembre de 2015

Avui la Pau ha baixat del cel

Benvolguts lectors, ja és Nadal i això significa que totes les promeses que Déu havia comunicat per mitjà dels profetes s'han acomplert. Si recordeu, durant la setmana anterior al Nadal, la litúrgia ens feia meditar sobre els anuncis de salvació i promeses de restauració fetes per Déu al seu poble. Doncs bé, totes aquestes promeses s'ha acomplert definitivament en l'encarnació i el naixement de Jesucrist, Fill de Déu, salvador nostre. Quin do tan gran el que ens ha fet el Senyor per mitjà de Maria! Ens ha nascut un infant, un Salvador. Però el nostre món no el reconeix, molta gent creu que no necessita un salvador. Qui els anunciarà l'evangeli? Qui els portarà la bona nova? Potser tu?

Dilluns 21 vaig anar al Mas d'en Lluc, a Cornudella de Montsant. Vaig celebrar l'eucaristia, durant la qual un dels joves de la Comunitat del Cenacle va fer la Primera Comunió. Quina emoció als seus ulls i als dels seus companys! Després vam dinar junts.
Al vespre, vaig assistir a una vetllada musical molt bonica organitzada pel Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral.

Dimarts 22, com sempre, Consell episcopal i dinar de Nadal amb els consellers.
A la tarda, confessar a Sant Antoni de Pàdua. I al vespre, al Seminari Menor, vam fer la trobada de Nadal dels nostres seminaristes majors i menors: vaig celebrar l'eucaristia amb els rectors de tots dos seminaris i després vam sopar junts.

Dimecres 23 em van fer una entrevista per a la COPE i vaig rebre un munt de visites entre matí i tarda.

Dijous 24, dia de Nit Bona, vaig rebre alguna visita i, com sempre, la del Capítol de la Catedral, que em va venir a felicitar el Nadal. A la una del migdia, a la capella de palau, vam fer la pregària de Sexta amb tot el personal de la cúria, que també em va felicitar el Nadal. A continuació, al menjador gran, vam gaudir d'un senzill refrigeri per poder-nos saludar tots.
A la tarda, com cada any, vaig anar al Sanatori de Villablanca, on vaig celebrar la missa de la vigília de Nadal per a tots els residents i personal de la casa.
Finalment, al vespre, vaig assistir al cant de la Sibil·la i vaig presidir la missa de la nit de Nadal, molt solemne i amb la Catedral plena de fidels.

Divendres 25 al matí vaig anar a saludar als voluntaris del projecte "Cafè i caliu" i, a les onze del matí, vaig celebrar la missa del dia de Nadal a la Catedral.
A continuació, convidat pels membres de la Comunitat de sant Egidi a Tarragona, vaig dinar amb ells.
A la tarda vaig visitar les Germanetes dels Pobres, a Reus, i després, a la Pobla de Montornès, vaig gaudir un any més del pessebre vivent.

Dissabte 26 vaig anar a Barcelona per concelebrar l'eucaristia de la solemne presa de possessió de Mons. Joan Josep Omella com a nou arquebisbe metropolità de Barcelona. Aquí teniu una breu ressenya de la cerimònia i aquí moltes fotos. Una celebració molt solemne i emocionant. Després de dinar amb tots els bisbes assistents vaig tornar a Tarragona.
Al vespre vaig anar a Reus, per gaudir dels Retaules Vivents de Nadal i de la mostra pessebrista de la Congregació Mariana.
Una de les escenes
Avui diumenge 27 he celebrat la missa de la festa de la Sagrada Família a la Catedral, durant la qual hem fet homenatge als matrimonis que han complert 25 i 50 anys de casats. Què bonic poder celebrar-ho amb aquestes famílies, que són un veritable testimoni d'amor, de perseverança i fidelitat. Aquí teniu la foto:
Després ha visitat les Carmelites Descalces, d'aquí de Tarragona, les quals m'han convidat a dinar.
Avui a la tarda preparo homilies i coses per tot el que tinc pel davant, que són unes quantes coses i que ja us aniré explicant. De moment, rebeu la meva més cordial felicitació i que tingueu tots un sant i joiós Nadal. Fins aviat!