Pàgines

diumenge, 15 de febrer de 2015

Saps quin dia et van batejar?

Benvolguts, el que diu el títol d'aquest article és una pregunta que us faig a tots, igual que el Sant Pare Francesc la va fer un dia, a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, adreçada a tots els fidels allí reunits. Ell va dir: "qui se'n recorda de la data que el van batejar?" Pocs van aixecar les mans. Aleshores va dir-los: "Doncs, quan arribeu a casa, pregunteu als vostres pares quin dia us van batejar, perquè és el dia més important de la vostra vida." I és veritat: és el dia que som fets fills de Déu, molt més important que el dia que van veure per primer lloc la llum d'aquest món, o que el dia que us vau casar, o que el dia que ens van ordenar. Penseu-lo una mica... i pregunteu als vostres pares quin dia us van batejar.

Dilluns 9 vaig estar amb els delegats de Missions de les diòcesis amb seu a Catalunya que, presidits pel bisbe Enric Benavent, de Tortosa, estaven reunits a Loreto. Mireu aquí.

A les 10 del vespre, vaig fer, via internet, una exposició sobre el 8è manament, al web www.evangelizaciondigital.org, que porta a terme xerrades formatives sobre el Youcat. Cada setmana hi ha alguna cosa.

Dimarts 10, vaig anar a confessar a Sant Antoni, com de costum.

Dimecres 11, festa de la Mare de Déu de Lourdes, feia 71 anys que em van batejar. Vaig estar al santuari de la Mare de Déu de la Serra, de Montblanc, amb els joves que fan formació al Seminari Laical Diocesà.

Dijous 12 vaig saludar uns seminaristes de Pittsburgh que, de pas per Tarragona i acompanyats per Mn. Josep Queraltó, van venir a saludar-me. Van venir per visitar la tomba del primer bisbe d'aquesta ciutat d'Estats Units, Mons. Miquel Domènech i Veciana, paül, fill de Reus, i enterrat en una de les Capelles del Claustre de la Catedral de Tarragona. Després van marxar cap a Poblet i des d'allí em van enviar aquesta foto:
A continuació vaig anar al Seminari Menor, on es desenvolupava la tanda diocesana d'exercicis espirituals per a mossèns. Vaig saludar-los, vaig celebrar-hi l'eucaristia i vaig dinar amb ells. Els predicava el P. Llorenç Puig, jesuïta. Moltes gràcies, P. Llorenç!
Aquí els teniu, amb els seminaristes menors, que es van afegir a la foto
A la tarda vaig tenir diverses visites.

Divendres 13 al matí vaig anar a Gratallops, per celebrar la missa exequial per l'Antonio Rosario, pare de Mn. Antonio Rosario, amb l'església parroquial plena d'amics i veïns, molts d'ells a peu dret. Una celebració molt emotiva, però plena de pau i d'esperança. Que reposi en la pau de Crist.

Aquesta inesperada celebració em va obligar a canviar tot el pla del dia i, acabada la missa a Gratallops, vaig marxar cap a Vallbona de les Monges, per continuar la visita pastoral: vaig visitar la Cooperativa l'Olivera i la Residència, on em van convidar a dinar. Després, reunió amb membres de la cooperativa i alguns fidels de la parròquia.
Bona part del personal de la Cooperativa són discapacitats
Una feina digna d'elogi
L'etiqueta de l'ampolla està signada per tots el qui han intervingut en la producció
Durant la reunió després de dinar
Una cosina meva, que hi treballa
Saludant altres professionals
Mn. Joan Costa i jo ens acomiadem del Carles, el director. Moltes gràcies, Carles!!!
Després d'aquesta estona tan bona a la Cooperativa, amb Mn. Joan Costa vaig visitar Montblanquet, petit com una engruna:
El Josep i la seva esposa ens van acompanyar en la visita al llogaret
Pujada a l'església
L'església, molt bonica
Això blanc és neu, encara en queda
L'antic forn públic
El punt de segellat de la Ruta del Císter
La sala polivalent
I de Montblanquet, a Llorens de Rocafort, on vaig visitar malalts i vaig celebrar la missa estacional:
Arribada a l'església parroquial
L'interior d'aquesta església, molt boniqueta
Saludant els fidels en arribar
Durant l'homilia
Després del fred que vam passar, xocolata calenta al casal!
Bé, no només hi havia xocolata...
Tots els participants. Gràcies a tots!!!
Finalment, des de Llorens, cap a Tarragona de tornada.

Dissabte 14, tocava recuperar el que no vam poder fer divendres: a Maldà, vam tornar a la Residència d'Avis, perquè el dia que hi vam anar vam haver de marxar a corre cuita per l'agreujament de l'estat de Mn. Antoni Bru.
Arribada a la Casa de la Vila - Residència d'Avis
Saludant el Lluís, el primer resident que vam trobar
Saludant la cuinera i l'auxiliar
Un resident una mica peculiar: el rei Carnestoltes
Saludant els altres residents
Amb una altra resident, una mica tímida
Des d'aquí vam anar a donar la comunió a més malalts.
A l'hora de dinar vam anar al monestir de Vallbona de les Monges:
Arribada al monestir, amb Mn. Joan Costa i Mn. Manel Borges
A punt de seure a taula, amb la Gna. Sara, l'hostatgera
A dinar!
Després de dinar vaig tenir entrevistes personals amb Mn. Manel Borges i la Rosa M. Sánchez. A continuació vaig anar a resar l'hora menor a l'església del monestir amb la comunitat cistercenca i vaig tenir una estona de trobada amb elles; després, a portar la comunió a un malalt. En tornar a la rectoria vaig reunir-me amb un grup de pares d'infants del cau:
I a continuació, a Belltall: visitar malalts i celebrar la missa estacional (quin fred!):
No exagero!
Saludar els feligresos al arribar
Vista de l'església
Amb el fred que feia, i aquí la teniu: la Sra. Ramona, 103 anys!!!
Durant la missa estacional (la Sra. Ramona en primera fila)
Amb la Carme, alcaldessa, que em va oferir el llibre d'honor per signar
Abans de marxar cap a Tarragona, també ens van convidar a prendre alguna cosa calenta, que es va agrair i molt!

Avui diumenge 15, he celebrat la missa a la Catedral, a la qual ha participat l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, i durant la qual han fet promesa els nous membres admesos a entrar a formar part de l'Hospitalitat. Després hem anat a dinar tots junts:
Aquí els teniu, als nous membres, amb el Jordi,
president sortint i la nova presidenta, Roser.
Durant el dinar
Què us sembla? Fins aviat!!!