Pàgines

dilluns, 7 de novembre del 2011

Primers dies de novembre

Com us deia, el dia 2, a les vuit del vespre, vaig celebrar la Missa a l’església de Sant Antoni de Pàdua pels difunts de l'últim any de Tarragona. Cada any presideixo aquesta Eucaristia amb l’església plena de gom a gom.

El dia 3 vaig tenir visites pel matí i, a la tarda, vaig continuar la visita pastoral, aquest dia a Rodonyà i Montferri. Visites a malalts; trobada amb els alcaldes; pregaria a la parròquia; parlar amb el Consell Parroquial... i tot això en mig d’una gran pluja.
Mireu com corria l'aigua pels carrers
Entrevista amb el Sr. Alcalde
La jornada va acabar al santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri, obra del genial arquitecte Jujol: us recomano que hi aneu si no ho coneixeu.
Signant al llibre d'honor del Santuari
Imatge nocturna del bellíssim santuari.
Divendres i dissabte els he dedicats a commemorar el Mil·lenari de sant Ermengol, bisbe d’Urgell. Vaig viatjar a La Seu d’Urgell el divendres al matí, fent una aturada per dinar a Balaguer, on el meu germà Mn. Joan ha estat nomenat rector. Per la tarda, continuació del viatge a La Seu i, al vespre, dos boniques conferències per enquadrar la figura de sant Ermengol: L’Església a l’entorn de l’any mil, a càrrec del Dr. Josep Hernando, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona i L’art a Catalunya en temps del bisbe sant Ermengol, a càrrec del Dr. Francesc Fité, professor titular d’Història de l’Art de la Universitat de Lleida.

El dissabte al matí un altra conferència sobre La figura de sant Ermengol, aquesta vegada impartida magistralment pel Dr. Prim Bertran, professor titular d’Història Medieval de la Universitat de Lleida. Per concloure aquesta celebració del Mil·lenari, vaig presidir el solemne Pontifical a la Catedral de Santa Maria que el mateix bisbe sant Ermengol havia començat a construir. Si voleu una mica més d'informació sobre aquest esdeveniment, trobareu una extensa referència amb moltes fotos aquí.
Un moment de la solemne missa a la catedral romànica de La Seu d'Urgel
I ahir diumenge, Missa al matí a Valls, a la parròquia del Lledó amb les famílies dels nens que comencen a preparar-se per a fer la Primera Comunió.
Aquí els teniu: tots els de primer curs.
A la tarda he anat a Barcelona, doncs se celebrava el primer aniversari de la consagració de la basílica de la Sagrada Família i també el 50è aniversari de l'ordenació sacerdotal del Cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Érem més de 20 bisbes acompanyant al Cardenal, molts mossens i amb la Sagrada Família plena de fidels. Semblava que era ahir quant Benet XVI consagrava aquesta basílica i ja ha passat un any, i d'alguna manera s'ha volgut fer present també, perquè va enviar al Cardenal un missatge molt bonic que es va llegir al final de la celebració.
El cimbori, damunt del presbiteri. Impressionant, oi?
Avui unes quantes visites i al vespre, a l'església parroquial de sant Joan Baptista de Tarragona, la solemne celebració de la festa del P. Francesc Palau, fundador de les Carmelites Missioneres Teresianes. Si voleu una bona crònica de l'esdeveniment i veure moltes fotos, mireu aquí. Fins aviat!