Pàgines

dimarts, 1 de novembre del 2011

Dies 29, 30 i 31 d’octubre

S’acaba el mes d’octubre, farcit d’esdeveniments que he procurat anant explicant. Us explico els últims tres dies.
El dia 29 es va concloure el Congrés sobre Santa Tecla. Penso que han estat uns dies inoblidables, per la categoria de les ponències, el bon ambient creat i les relacions que s’han creat entre els 30 ponents que han parlat durant aquests tres dies. Reconec que per a mi ha estat una gran satisfacció veure com va quedant l’espai del Seminari remodelat. Al final del Congrés vàrem venerar la relíquia del braç de Santa Tecla. Us deixo una foto a la qual vaig acompanyat del bisbe ortodox, auxiliar del patriarcat de Damasc, Mons. Isaac Barakat, que va participar durant tot el Congrés. Penseu que santa Tecla també és molt venerada a Maaloula (Síria).

Durant l'acte litúrgic fet al claustre de Sant Pau
Acompanyat pel bisbe Isaac Barakat, amb la relíquia del Braç de Santa Tecla
Si voleu informació molt més detallada sobre el Congrés, podeu consultar aquí. Hi trobareu la crònica diària de l'esdeveniment, molt interessant, i més fotos.

Dissabte vaig anar a La Vilella Alta per commemorar, amb una solemne Eucaristia a l'església parroquial de santa Llúcia, el 725è aniversari de l’acte d’establiment de la Granja i terme del poble, el 3 de novembre de 1286, fet per Escaladei a onze pobladors. Us poso algunes fotos.
Acte protocol·lari de signatura al llibre d'honor de l'Ajuntament
Després de la missa, la festa, amb sardanes i la Jota de Festa, pròpia de la Vilella Alta
Amb totes les autoritats, a la plaça de l'Església
Per la tarda vaig anar a confirmar a la parròquia de Santa Maria de Falset. Com sempre, una cerimònia molt bonica, amb molta participació, i 11 nois i noies que feien goig. Aquí teniu un parell de fotos:


Aquí teniu els joves confirmats, els mossens...
... i els escolans! Quin bon servei!!!
Ahir al matí vaig tenir visites i reunions i, per la tarda, he celebrat la Missa a la Residència de gent gran Montserrat Quadrada de Valls, dins dels actes amb motiu de la visita pastoral que estic fent a l'arxiprestat.

Avui celebraré l'Eucaristia de Tots Sants a la Catedral i per la tarda aniré a fer la pregària al Cementiri de Valls, també amb ocasió de la visita pastoral.

Que tingueu tots una molt bona festa de Tots Sants, amb castanyes i panellets, i que sapigueu que pregaré demà especialment pels vostres estimats difunts.