Pàgines

dilluns, 15 d’agost del 2011

Dies previs de la JMJ a l'arxidiòcesi

Tal i com us explicava, vam començar l'acollida de grups el dia 9, dimarts, amb la visita i la missa a la Capella Major del Seminari Pontifici del grup d'Equador que estava acollit a la Parròquia de Sant Esteve de Vila-seca.
Al dia següent vaig estar rebent visites diverses i dimecres 11 al matí vaig estar a l'emissora de Tarragona Ràdio, on em van fer una entrevista gairebé centrada en el tema de la JMJ, tot i que també vam parlar d'altres qüestions. Si ho voleu sentir, accediu-hi aquí.

Gràcies a tots els mitjans de comunicació que han col·laborat amb nosaltres en la difusió i cobertura informativa d'aquests actes.

A la tarda del dimecres vaig anar a la Parròquia de la Santíssima Trinitat de Tarragona per tal de visitar els pelegrins de Crottone (Itàlia) i celebrar amb ells l'eucaristia. Us deixo una foto:
Amb els pelegrins de Crottone, que em van regalar una icona de la Mare de Déu
Al vespre d'aquest dia vaig estar sopant a la Residència Sacerdotal amb els bisbes que hi eren acollits.

Al dia següent, dijous 12, vaig anar al matí a Reus, al Col·legi Pare Manyanet per tal de presidir la pregària del matí del grup de pelegrins de la diòcesi de Brussel·les (Bèlgica) que venia acompanyat pels seus dos bisbes auxiliars. Va ser un acte molt viscut i emotiu i molt ben preparat. El meu agraïment als col·legis, parròquies i institucions de Reus que ens han facilitat tant la feina i, sobretot, als voluntaris: sense vosaltres no hauria estat possible fer-ho.

A mitja tarda vaig anar al Santuari de Loreto per tal de visitar els més de mil pelegrins de l'arxidiòcesi de Torí (Itàlia) que es reunien per celebrar-hi l'eucaristia. Llàstima que la coincidència en hora amb un altre grup amb el qual havia de celebrar em va fer impossible quedar-me més temps i celebrar-hi amb aquest grup tan alegre i tan maco de pelegrins. Gràcies al P. Mario i als Rogacionistes, i gràcies al nombrós i eixerit grup de voluntaris que hi van col·laborar. Us deixo un parell de fotos:
Els PP. Rogacionistes amb tot l'equip de voluntaris i col·laboradors
Saludant el pelegrins davant del Santuari
Cap al vespre vaig anar al col·legi Sagrat Cor de Tarragona, on les germanes Vedrunes van acollir els pelegrins procedents de la República Txeca per fer les celebracions litúrgiques —gairebé eren dos mil joves—. Va ser una magnífica celebració, viscuda amb gran intensitat. Em va sorprendre la unció amb la qual van celebrar l'eucaristia i el silenci i el capteniment d'aquests joves durant l'hora i mitja llarga que va durar, realment admirables. Gràcies a les germanes Vedrunes i a la direcció del col·legi Sagrat Cor pel generós esforç d'acolliment que heu fet. I gràcies també als voluntaris.

Per últim, gairebé sense temps d'acomiadar-nos vam sortir cap al Vendrell per tal de sopar amb els 750 pelegrins de l'arxidiòcesi de Bari-Bitonto, una de les diòcesis del sud d'Itàlia. Vaig compartir el sopar a la plaça del Casal amb tots ells i amb el seu arquebisbe, Mons. Francesco Cacucci, amb el Sr. Alcalde i la seva esposa i amb els mossens de la Parròquia de Sant Salvador del Vendrell. Gràcies a tots, parròquia, ajuntament, col·legis i institucions pel vostre recolzament. Gràcies també als voluntaris del Vendrell.

Per últim queda la traca final, que van ser els dies 13 i 14. Dissabte 13 va ser el dia dedicat a trobar-nos tots els pelegrins a Barcelona per tal de celebrar el dia de les diòcesis. Si voleu una molt bona crònica del que vam celebrar i vam viure a Barcelona ho podeu fer aquí. A la tarda, amb els altres bisbes vam dinar junts al palau arquebisbal de Barcelona i després vam visitar la Sagrada Família i altres llocs d'interés abans de retornar al Fórum per tal de participar al concert amb tots els joves. Us penjo tres de fotos de la Sagrada Família:
Un moment de la visita
Des del presbiteri. Observeu com estava la basílica de gent
L'Oriol Ventura va fer aquesta foto dels voluntaris de Tarragona
Per últim, el diumenge 14 era el dia de la diòcesis, el dia final, la gran trobada a Tarragona. Vinguts de tots els llocs de l'arxidiòcesi on estaven acollits, tot els joves pelegrins s'han trobat a Tarragona que ha vist passar pels seus carrers un riu de joves multinacional i multiracial. Trobareu un resum dels actes del matí aquí.

Finalment, a la tarda, va tenir lloc l'esdeveniment més emotiu i multitudinari: l'eucaristia al Tarraco Arena Plaça (ja més conegut per TAP) on es van aplegar més de 6000 joves pelegrins a més d'un bon nombre dels nostres joves i feligresos de Tarragona que no val voler perdre l'ocasió de viure aquest moment tan significatiu —en total, unes 10000 persones—. I tant que ho va ser! Si voleu veure una bona síntesi de tot el que es va celebrar i es va viure mireu aquest enllaç "No hi ha paraules per descriure-ho".

Demà dia 16 marxo a Madrid. Serà la veritable traca final, el moment de la veritat, d'estar atents i escoltar les paraules de vida que ens portarà el Sant Pare. Però abans de res, tot i que sigui molt repetitiu, us vull dir "gràcies". No tinc paraules per expressar el meu agraïment a tots aquells que ho heu fet possible: tota la delegació de joves i els mossens que hi han col·laborat; els rectors de les parròquies d'acollida; els voluntaris i col·laboradors; les famílies d'acollida; ajuntaments; institucions; col·legis, ... Tot això ha estat possible gràcies al vostre lliurament i generositat. Déu, que és ric en amor i generós, us pagarà amb escreix. Del més profund del meu cor, GRÀCIES!

Pregueu pel Sant Pare i per tots els joves que s'hi aplegaran a Madrid. També per mi. Us prometo que pregaré per tots vosaltres. Que Déu us beneeixi.

I moltes felicitats a totes les Assumpcions, Maries i Mariones!