Pàgines

dilluns, 14 de març del 2011

Inauguració de les obres de restauració de l’església parroquial de l’Assumpció d’Alcover

Amb el Sr. Rector d'Alcover, Mn. Josep Maria Gavaldà i els cinc simpàtics escolans

Ahir al matí vaig celebrar l’Eucaristia i vam inaugurar les importants obres de restauració que s’han fet en aquests anys a l’església parroquial de l’Assumpció d’Alcover. En el meu parlament vaig destacar sobretot la importància dels dos convenis signats entre la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Arquebisbat de Tarragona i la Parròquia de l'Assumpció d'Alcover per a la rehabilitació d'un edifici renaixentista que té un gran valor arquitectònic, però sobretot, per a tots els cristians: és la casa del Senyor, el lloc on celebrem la nostra fe.
Els deia que "l'església parroquial, enlairada sobre tot el vostre estimat poble, és aquell lloc entranyable que us acompanya en moments centrals de la vostra vida: el baptisme, la primera comunió i confirmació, on entreu a celebrar els cristians l’eucaristia, lloc de pregaria. I també el lloc on porteu a donar l’últim adéu fet pregària per aquelles persones que estimeu. Aquí també traslladeu cada 10 anys la vostra estimada imatge de la Mare de Déu del Remei".
Val la pena cuidar el nostre patrimoni i donar les gràcies a les institucions que ens ajuden en aquesta tasca tan important.