Pàgines

dimarts, 29 de març del 2011

Els últims dies

Voldria informar-vos, breument, de les coses que he fet durant els últims dies, ja que no he tingut massa temps per escriure-hi. Comprenc que el blog exigeix una informació constant, però a vegades no s’hi arriba.
El diumenge a la tarda vaig participar a l'Aplec del Tarragonès Llevant. Enguany és va fer a La Nou de Gaià, que està celebrant el seu mil·lenari com a poble i hi va haver molts participants de tots els pobles de l'arxiprestat. Vàrem tenir una bonica conferència al Casal sobre els orígens del poble i després la Missa a l'església parroquial, concelebrada amb tots els mossens. Finalment, ens obsequiaren amb coca i xocolata al castell, tot enmig d'un ambient molt agradable. Des d'aquí vull agrair el treball de totes les persones que col·laboren amb les parròquies d’aquest Arxiprestat.
El dilluns va ser un dia de moltes visites i, al vespre, a l’església de Sant Francesc d'Assís de Tarragona, vaig assistir a la conferència quaresmal de Mons. Carles Soler Perdigó, bisbe emèrit de Girona. Va parlar del compromís dels laics i laiques cristians en la vida social. Va ser una exposició molt bonica i penso que va sensibilitzar tots els qui el vàrem escoltar: els cristians tenim el missatge de Jesús que hem de fer arribar a la nostra societat.
Avui, dimarts, he tingut el Consell Episcopal: tots els dimarts al matí tinc aquesta reunió de govern, a la qual hi participen el Vicari General, els tres Vicaris Episcopals i la Secretària General Cancellera. Com sempre, comencem resant l’hora menor i, després del Consell, dinem junts. Al final sempre es prepara un comunicat, que podeu trobar l’endemà a la pàgina web de l'Arquebisbat, sobre les qüestions que s’hi han tractat.
Demà a la tarda participaré al Petit Palau, del Palau de la Música de Barcelona, a la presentació de la Bíblia Popular. La primera edició consta de 30.000 exemplars i es vendrà al preu de 9,95 euros. És l’ocasió per comprar la Bíblia, si encara no la teniu a casa, i també per fer un regal als vostres fills o amics.