Pàgines

dijous, 17 de març del 2011

Coses diverses

"Al servei del nostre poble"

Aquí teniu la portada del document de la Conferència Episcopal Tarraconense Al servei del nostre poble que avui s’ha fet públic i publicat junt amb el document Arrels cristianes de Catalunya d'ara fa 25 anys. El podeu trobar en català i castellà a les pàgines web de la Conferència Episcopal Tarraconense i de l'Arquebisbat de Tarragona, entre d'altres llocs.


En presentar el meu llibre a l'Editorial Claret em varen donar un exemplar: aquí teniu la foto:
La nota amb la que es presenta el document diu:

"La commemoració dels vint-i-cinc anys del document de l’episcopat català Arrels cristianes de Catalunya és una ocasió especialment idònia per reafirmar la validesa i l’actualitat del seu missatge, i alhora renovar el nostre compromís i el de tota l’Església Catòlica a Catalunya envers el nostre poble.

Fou una proposta valenta i oportuna, amb unes reflexions ofertes «als cristians de les nostres diòcesis en primer lloc, com a punts d’orientació, i a tot el nostre poble com a contribució, des del nostre ministeri episcopal, al bé comú del país». També avui, com aleshores, hem de «revisar si som prou generosos i creatius per assolir una presència activa i comunicativa de la nostra fe, en tot el teixit social, cultural i institucional de la societat catalana» .

Per mitjà d’aquell document, els bisbes volgueren transmetre essencialment un triple anunci. En primer lloc, l’afirmació i el reconeixement dels elements que identifiquen Catalunya; en segon lloc, la constatació de la presència fecunda de la fe cristiana i de l’Església al llarg de tota la història catalana, contribuint decisivament a la configuració de la seva realitat; en tercer lloc, la formulació del compromís de l’Església a seguir servint la societat catalana, tot reconeixent-ne els canvis profunds, socials i culturals, que s’hi havien produït en els últims anys. És sobretot aquest darrer missatge el que avui adquireix nova actualitat ja que comprovem com aquelles transformacions s’han anat aprofundint i també han aparegut nous factors que cal tenir en compte, especialment un nou clima cultural en el qual Déu desapareix de l’horitzó de l’home, que així intenta esdevenir el centre de tot."

Assemblees de FERE-CECA i Educació y Gestión
Avui he tornat de Madrid, on he participat en les Assemblees generals de FERE-CECA i Educación y Gestión. Vam comptar amb la presència del Nunci de Sa Santedat a Espanya, Mons. Renzo Fratini, una representant del Ministeri d’Educació i Ciència i prop de 200 delegats dels centres educatius agrupats en aquestes institucions. Penso que hem de lloar molt la seva feina i fer els possibles perquè aquestes escoles catòliques continuïn en la seva tasca. Per a mi ha estat una ocasió d’agrair públicament l’educació rebuda a les Dominiques de l’Anunciata i als Germans Maristes. Ha estat reelegida com a Presidenta la Gna. Immaculada Tuset; el seu Secretari General és Juan Antonio Ojeda. En la foto veieu la presidència.


Presentació del llibre “CREO”
Com podeu veure en les dues fotos que us adjunto del fotògraf Agustí Codinach, ahir a la Editorial Claret és va fer la presentació del meu llibre “CREO”, recopilació dels comentaris setmanals “Als quatre vents” sobre el Compendi del Catecisme de l’Església Catòlica. El meu agraïment a l'Ignasi Miranda que va fer la presentació del llibre. Vaig tenir l'alegria de veure el meus germans Manel i la Carme, amb el seu marit Rosendo, a la presentació del llibre.







Reunió del Secretariat Interdiocesà de l'Ensenyament de la Religió Catòlica (SIERC)
També ahir vàrem tenir la reunió mensual del SIERC. Al Carrer dels Àngels de Barcelona ens trobem una vegada al mes amb els 10 Delegats d’Ensenyament de les 10 diòcesis amb seu a Catalunya per tractar els temes relatius als professors de Religió de l’escola estatal i altres qüestions relatives a l’educació. En aquest moment estem  també preparant la V Trobada de Professors de Religió que farem a Montserrat el proper 9 d’abril, dissabte: a veure si arribem als 500 professors.