Pàgines

diumenge, 13 de setembre del 2015

S'acosten les festes majors: Santa Tecla, la Mercè, Misericòrdia

Benvolguts, a mig camí de la setmana gran de festes del mes de setembre i amb les classes a punt de començar, us explico què he fet durant aquesta setmana.

Dilluns 7 al matí he rebut moltes visites i he despatxat amb els meus col·laboradors habituals i més propers. A les 12 del migdia la Conferència Episcopal Tarraconense ha fet pública una nota de premsa consensuada per tots els bisbes catalans de cara a les properes eleccions autonòmiques del 27 de setembre. Si la voleu llegir la teniu aquí.

A la tarda, a la capella major del Seminari de Tarragona, he celebrat l'eucaristia d'inici de curs dels professors de religió diocesans, hem tingut una petita reunió i ens hem fet una foto:
Aquí teniu la crònica.

Dimarts 8, solemnitat de la Nativitat de la Mare de Déu i patrona principal de la nostra arxidiòcesi, al matí he rebut més visites i a la tarda he anat a visitar unes ermitanes.

Dimecres 9 més visites i més reunions. A migdia he anat a Barcelona i, a la tarda, he tingut més visites.

Dijous 10 he mantingut algunes entrevistes i reunions de treball. Una de les visites que he rebut ha estat la del Paco Zapater, exregidor de l'Ajuntament de Tarragona, que m'ha portat salutacions i un DVD d'un bon amic comú.
A l'hora de dinar he convidat a casa els preveres polonesos que treballen a la nostra arxidiòcesi i que ara ja són 5.

Divendres 11, era la Diada de Catalunya. He pogut estar amb molta gent i seguir els esdeveniments d'aquesta històrica jornada; he pregat també especialment perquè no n'hi hagués incidents de cap mena. En aquest dia sempre penso que vull ser el bisbe de tothom, i vaig recordar l'escrit que tots els bisbes de Catalunya vàrem firmar el passat dilluns.

Dissabte 12 he tingut una festa familiar molt grossa: el meu germà Manel ha fet els 50 anys de la seva professió solemne com a marista. Ens hem reunit tots els germans a Guissona i també molts dels nebots, renebots i cosins. En total érem uns 150. Hem celebrat la missa per a donar gràcies a Déu per aquests 50 anys i hem dinat junts.
Aquí teniu la foto de família
Diumenge 13, a Montblanc, he donat possessió de la parròquia de Santa Maria la Major al nou plebà: Mn. Simó Gras, que s'acaba de llicenciar en Dret Canònic a Roma. No et mancarà feina, mossèn!
Finalment, al vespre a la Catedral, he assistit al magnífic concert Renaixement i Barroc a la Seu de Tarragona. Música dels segles XVI-XVIII, sobre els mestres de capella de la Catedral de Tarragona, organitzat per l'AHAT i l'Arxiu Capitular de la Catedral. Una bona mostra de la nostra història musical.
Així lluïa la Catedral
Segur que esteu al corrent de la tragèdia humanitària que està vivint Europa, tant pel que fa a l'arribada d'immigrants per la Mediterrània com pels refugiats que, des de l'Orient, arriben als països de l'Est d'Europa. No podem restar indiferents davant d'aquest rastre diari de mort i destrucció. En aquest sentit el Sant Pare Francesc ha donat el senyal d'alerta i demana la col·laboració de tothom. Per això us demano que llegiu aquestes línies i qui pugui es posi a la disposició del rector de la seva parròquia. Hem d'obrir el cor i potser les portes de casa fins i tot, i també de les nostres rectories buides que estiguin en condicions.

Fins aviat!