Pàgines

dimarts, 30 de setembre de 2014

Una setmana a tope... i les que vénen

Benvolguts, ja completament ficats en la voràgine quotidiana us poso al corrent de les novetats esdevingudes durant aquesta setmana passada:

Com ja us vaig anunciar, el proppassat divendres 19 era el meu 10è aniversari d'ordenació episcopal i presa de possessió de l'arxidiòcesi. El dia va començar amb una reunió del patronat de la Fundació Sant Fructuós al col·legi Sant Pau de Tarragona. A més de fer la reunió del patronat vaig fer la benedicció de les noves dependències que es van construir durant l'estiu i un detall molt bonic: els alumnes de 3r de Primària em van felicitar pel meu aniversari amb un pastís molt dolç, bonic i original:
Un pastís de Donuts!!!!
A bufar!
Amb tots els alumnes: un milió de gràcies!!!!!
A la una del migdia vam tenir la celebració amb el personal de la cúria, a Palau: hora menor a la capella i compartir un petit refrigeri amb tot el personal. A més vaig tenir el goig que alguns del meus germans vam venir a felicitar-me i vaig poder compartir el dinar amb ells.

Després em vam fer una entrevista per a Flama.info. A la tarda vaig celebrar l'eucaristia al Seminari amb els professors de religió catòlica d'escola pública de l'arxidiòcesi. Aquí els teniu:
Finalment vaig assistir al concert homenatge a 14 compositors tarragonins que va tenir lloc a la Catedral, organitzat pel Capítol de la Catedral i el Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i dirigit per Mons. Miquel Barbarà: una preciositat. Aquí teniu una mica de crònica i algunes fotos.

Dissabte va ser un dia molt maco. Al matí vaig anar al Mas d'en Lluc, on tenia lloc la jornada de portes obertes: saludar tots els joves, veure les millores que han portat a terme, celebrar l'eucaristia i participar al dinar de germanor. Després del dinar una bonica estona de testimonis dels joves... i no tan joves! Aquí teniu algunes fotos que m'ha fet arribar l'Anton Pujol (gràcies!!!!).
Tot preparat per l'eucaristia
Arribada dels concelebrants
Els animadors de la celebració (què bons que són!!!)
Els fidels assistents
Al final de la missa el P. Eugeni ens va adreçar unes paraules
I els joves van aplaudir a tots els assistents en agraïment
Foto dels concelebrants
Durant el dinar, repartiment de síndria als postres
Tots havíem de col·laborar!
Testimonis de joves...
i de no tan joves!!! (a la foto el P. Mássimo)
I també alguna família!
L'hora dels adéus...
Amb tots els joves i alguna mamà
Al vespre, a la Catedral, vaig assistir a la representació del Retaule de Santa Tecla, molt maca.

Diumenge 21 vaig anar a Creixell, on se celebrava la festa del Pa Beneit i la processó amb el Santíssim Sagrament pels carrers de la vila. És una festa molt bonica que comença amb una missa solemníssima, molt ben acompanyada per la Coral Santa Rosalia de Torredembarra i per un bon grup d'escolans molt seriosos i eficaços. A l'ofertori vaig fer la benedicció de les coques que es van repartir a tots els presents al final de la processó, la qual es va desenvolupar sota la pluja. Aquí teniu algunes fotos (gràcies!!!):
Durant la missa
Sortida de la processó
Part del seguici popular de la processó
Els gegants
Arribant a un dels altarets
Adoració en un dels altarets
Detall d'un dels altarets
Benedicció amb el Santíssim sota la pluja
Subhasta de la "coca del boix"
Aquí teniu la guanyadora de la subhasta
Amb la colla gegantera
Amb una família i "pa beneit"
Després el P. Joan Brulles, rector de la parròquia, ens va convidar a dinar a tots els mossens.

A la tarda, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona vaig assistir al pregó de les festes de Santa Tecla 2014.

Dilluns 22 vaig estar fent gestions amb els dirigents de la Comunitat del Cenacle: estem buscant una casa adequada per una comunitat per noies. Pregueu perquè tot arribi a bon termini!

A la tarda, a la biblioteca pública Xavier Amorós de Reus, vaig presidir la presentació del llibre Construint futur, commemoratiu dels 50 anys del Col·legi Sant Pau de Reus, escrit per Xavier Cortés Nadal i amb una magnífica novela de la Teresa Solé Tomàs. La sala estava plena de gom a gom. Aquí teniu més informació. Unes fotos:
Taula de presidència
Vista general
Dimarts 23, Santa Tecla, verge i màrtir: pontifical a la Catedral i exhibició castellera a la Plaça de la Font. A la tarda, les vespres solemnes a la Catedral i, quan tot s'estava organitzant per la processó amb la relíquia pels carrers de la Part Alta de la ciutat, la pluja va fer acte de presència i va obligar a suspendre la processó, que va quedar reduïda al trasllat de la relíquia a la seva capella i comiat de tothom. 

Per cert, volem tirar endavant la restauració d'aquesta capella, la més emblemàtica de la nostra Catedral perquè és la de la patrona. Ens ajudareu? Compto amb la col·laboració de tots, sigui gran sigui petita.

Dimecres 24 vaig celebrar la missa a la residència per a gent gran Mare de Déu de la Mercè de Tarragona, com cada any. Enguany però, no vaig anar a la presó perquè havia de participar a la reunió de mossens de l'arxiprestat de Tarragona Centre.

A continuació vaig anar a Montblanc, al santuari de la Mare de Déu de la Serra, per tenir la trobada d'inici de curs amb els participants al Seminari Laïcal Diocesà.
Al vespre, a Reus, al santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia, rosari a l'interior del temple, ja que la pluja va obligar a suspendre el tradicional rosari de torxes pel carrer.

Dijous 25, una altra traca: festa major de la Mare de Déu de Misericòrdia a Reus amb celebració de l'eucaristia a l'esplanada del santuari, que a més, significava el començament de la visita pastoral a l'arxiprestat de Reus. Amb això estaré entretingut fins a ben entrat el mes de desembre. Després de la missa al santuari i d'atendre els mitjans de comunicació, tots els mossens vam anar a dinar junts.

Acabat el dinar i retornat a Tarragona vaig marxar de seguida cap a Barcelona. A l'Aula Magna de la Facultat de Teologia vaig assistir a la jornada commemorativa del 70è aniversari de la mort del Cardenal Vidal i Barraquer. L'acte va consistir a dues molt bones ponències, una a càrrec de Mn. Ramon Corts i l'altra a càrrec del nostre estimat Mn. Manel Fuentes. Aquí teniu una crònica de l'acte i alguna foto.

Divendres 26 vaig anar al santuari de la Mare de Déu del Tallat, a Rocallaura, on els ermitans, l'Antonio i el Jordi, van fer professió simple durant l'eucaristia que vaig celebrar. Després, amb tots els ermitans, ermitanes i mossèns, vam dinar junts.

A continuació, a primera hora de la tarda, vaig marxar a Madrid. Allí, a Valdebebas, va tenir lloc el dissabte 27 la beatificació de D. Álvaro del Portillo, primer prelat de l'Opus Dei i primer sucessor de sant Josepmaria Escrivá de Balaguer, amb el qual també vaig conviure onze anys, durant la meva etapa a Roma. Va ser una cerimònia molt bonica i molt emocionant. Si feu clic en aquest enllaç podreu veure alguns vídeos de la cerimònia i aquí en Youtube.
Imatge des de l'altar de la cerimònia
Diumenge 28, també a Madrid, a les 12 del migdia vaig concelebrar la solemne eucaristia d'acció de gràcies per la beatificació també a Valdebedas. Finalment, al vespre vaig tornar a Tarragona.

Ahir, dilluns 29, festa dels Sants Arcàngels Miquel, Gabriel i Rafael (moltes felicitats a tots els qui celebreu avui la vostra onomàstica) he començat la visita pastoral a la parròquia de sant Francesc d'Assís de Reus: he tingut visita al servei de Càritas Parroquial, saludant voluntaris i usuaris; després reunió amb els voluntaris; a continuació missa amb els voluntaris i famílies de Càritas Parroquial. Finalment hem gaudit d'un pica pica a la sala parroquial. Aquí teniu algunes fotos:
Arribada i salutació als voluntaris
Mn. Gavaldà m'explica algunes coses sobre el servei
Els voluntaris d'acolliment dels usuaris
Conversant amb alguns voluntaris
Imatges del grup de voluntaris durant la reunió
Durant la missa
Finalment, al vespre, al Seminari, sopar amb els membres dels Rotarys de la demarcació.

En endavant, aquest serà més o menys el ritme. Algú s'hi apunta? Fins aviat!