Pàgines

diumenge, 18 de març de 2012

A les portes de Sant Josep

Tal i com us vaig prometre aquí estic un altre cop per comentar-vos les activitats que he dut a terme durant aquesta última setmana.

Dilluns passat, 12 de març, vam tenir a la Capella Major del Seminari, el recés de Quaresma per a preveres i diaques. Durant els temps forts de l'any, sobretot Advent i Quaresma, en lloc de la jornada de formació permanent fem un recés, amb exposició del Santíssim Sagrament i una meditació. En acabar, després del descans, se'ns fa una conferència, que en aquesta ocasió va anar a càrrec del Sr. Francesc Roig, director de Càritas diocesana de Tarragona, amb el títol Càritas: cors lluitadors per la generositat. Teniu una breu ressenya i alguna foto de l'acte aquí.

A la tarda, a l'església parroquial de sant Francesc d'Assís de Tarragona, vaig pronunciar la tercera conferència del cicle de Conferències Quaresmals que organitza, cada any, l'Arxiprestat de Tarragona Centre. El títol, el mateix que a Sant Salvador la setmana passada: l'Esperança dels cristians. Agraeixo la seva presència a tots els qui em van venir a escoltar i als mossens de l'arxiprestat que, gairebé tots, es van fer presents a l'acte. Aquí teniu una bona crònica i algunes fotos.

Dimarts va ser normal (Consell episcopal, confessar a sant Antoni), però adobat amb algunes visites que vaig rebre. Això sí, a la tarda, després de confessar a sant Antoni de Pàdua, vaig anar a portar la comunió a un malalt al seu domicili. És un servei molt gratificant perquè et permet compartir el goig d'aquella família que rep al Senyor a casa seva.

Dimecres 14 vaig anar a Barcelona, però abans, vaig anar al carrer Pere Martell, n. 16, on vaig fer la benedicció dels nous locals de la AICUC, l'Associació Intercomarcal de Consumidors de Catalunya. A més de la benedicció, vam descobrir una placa i vaig signar al llibre d'honor de l'entitat. Aquí teniu alguna foto (espero que m'arribi alguna més il·lustrativa):
Moment de la signatura al llibre, vigilat de prop per l'Ángeles, la presidenta
La placa commemorativa del moment de la inauguració i benedicció
A la tarda, en tornar de Barcelona, encara vaig rebre més visites.

Dijous 15, molt de matí, vaig agafar l'AVE i vaig anar a Madrid, per tal de participar a l'assemblea nacional de Escuelas Cristianas, que és la denominació sota la qual es troben agrupades les dues entitats que representen els titulars de les escoles confessionals (Educación y Gestión i FERE-CECA). Vaig tornar a la tarda a Tarragona. Aquí teniu alguna foto de l'esdeveniment:
La taula presidencial
Els components de la taula de presidència
Divendres 16, a la tarda, vaig baixar al Serrallo. Allí, a l'església parroquial de Sant Pere Apòstol (que està quedant molt maca) vaig presidir el ritu de la pública professió de fe (en llatí Redditio Symboli) que s'hi està duent a terme per part dels membres de la 1a Comunitat Neocatecumenal.

Dissabte 17 vaig presidir la reunió de la Permanent del Consell Diocesà de Pastoral, que prepara l'ordre del dia de la propera plenària del Consell. Després vaig anar a Montblanc, al Monestir de la Mare de Déu de la Serra. Els membres del Seminari del Poble de Déu m'havien convidat a dinar i a ser-hi present, a la tarda, a la conferència que pronunciava la Lourdes Campi, la seva cofundadora, que tractava precisament de la figura del bisbe, dintre del curs Escola d'Espiritualitat que s'hi duu a terme. Després vaig presidir-hi les vespres.

Al vespre, encara no s'havia acabat tot, vaig anar a un magnífic concert de música sacra del romanticisme alemany a càrrec de l'Orfeó Català, organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra. Com el de Nadal, va tenir lloc a l'església parroquial de sant Pere Apòstol que estava plena de gom a gom. Un magnífic concert en un magnífic auditori. És un veritable luxe poder gaudir de dues actuacions d'aquesta fantàstica coral en poc més de dos mesos.

Avui ha estat un dia molt bonic: en primer lloc he anat a Salou. Allí, en companyia del Sr. Alcalde, dels regidors, del director de Càritas diocesana de Tarragona, dels rectors de les dues parròquies i de molts col·laboradors i assistents, hem inaugurat i beneït els nous locals de Càritas Interparroquial de Salou. La meva enhorabona per aquest projecte dut a terme en estreta col·laboració amb l'ajuntament de la vila, col·laboració que considero molt positiva. Gràcies a tots els qui ho heu fet possible. Us penjo dues fotos:
Deixant constància amb una placa
Durant el moment de la benedicció
A continuació, a l'església parroquial de Santa Maria del Mar, amb el Sr. Rector, Mn. Santi Soro, hem celebrat l'eucaristia dominical del Dia del Seminari. Al final m'he fet unes fotos amb tots els infants que es preparen per la Confirmació i Primera Comunió. Aquí teniu la foto:

A la tarda he anat a visitar alguns mossens grans.

I ara, abans d'acabar, les meves felicitacions a tots els Joseps, Peps, Josepes, Pepites i Josefines, que demà celebreu el vostre sant patró. Per molts anys i, a tots, pregueu especialment pels seminaristes i per les vocacions al ministeri presbiteral, perquè n'hi hagi moltes i santes.

Fins a reveure!