Pàgines

diumenge, 26 de febrer del 2012

Quaresma i... primavera?

Qualsevol diria, mirant el termòmetre, que som a la primavera, per la bonança i els dies tan radiants que estem gaudint. Tot i això, i amb raó, els nostres soferts pagesos es queixaran de la manca de pluges. Us demano que pregueu a Déu que ens concedeixi les pluges que tant necessitem, i donem-li gràcies també pels pagesos. Gràcies a ells i al seu treball podem gaudir a les nostres llars de moltes i bones coses.
Com ja us anticipava diumenge passat, vaig celebrar a l'església parroquial de sant Joan Baptista de Tarragona l'eucaristia per l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes. Una celebració molt emotiva, amb l'església plena de gom a gom, i amb l'admissió a l'Hospitalitat d'uns vint-i-dos nous membres, alguns d'ells força joves. Després em van convidar a dinar. A continuació us penjo una foto amb els nous membres de l'Hospitalitat:
Aquí els teniu, amb els escolans
A la tarda vaig anar a l'estació de l'AVE per recollir Mons. Atilano Rodríguez, bisbe de Sigüenza-Guadalajara, que al dia següent, dilluns, va ser l'encarregat de portar endavant la jornada mensual de formació permanent de preveres i diaques, que va tractar sobre el tema de l'Acció Catòlica. La jornada es va desenvolupar a la Casa Diocesana de la Selva del Camp i va ser molt interessant, Mons. Atilano Rodríguez n'és un gran especialista en aquest tema i fa molts anys que s'hi dedica. Els nostres companys de Mitjans de Comunicació Social li van fer una molt bona entrevista, molt il·luminadora, que podeu veure aquí.

Durant la matinada del dilluns em van comunicar la mort de Mn. Xavier Piqué Gelonch, de 75 anys, que era rector de Vilanova d'Escornalbou i Botarell i que ja feia uns mesos que estava molt malalt a l'hospital. Que Déu li doni el repòs etern i el premi per totes les seves obres. En dos mesos ja ens han deixat tres preveres.

A la tarda, després de fer un tomb per Tarragona amb D. Atilano, ciutat que mai no havia visitat i que li ha agradat molt, el vaig acompanyar novament a l'estació de l'AVE.

Dimarts, vam anar a Montbrió del Camp, poble de naixement de Mn. Xavier Piqué, i a l'església parroquial de sant Pere Apòstol vam celebrar per ell la missa exequial amb l'assistència de molts mossens, familiars, amics i veïns. Que reposi en la pau de Crist.

Després vam tenir una mini sessió del Consell Episcopal, alguna visita i, a la tarda, com sempre, vaig anar a sant Antoni de Pàdua. Finalment, al vespre, al Centre Tarraconense "el Seminari" vaig tenir l'ocasió de saludar el Gmà. Hèctor, de la comunitat monàstica ecuménica de Taizé (França), de visita a la nostra arxidiòcesi per donar a conèixer la 35a trobada europea de Taizé que tindrà lloc a Roma. Us deixo una foto, tot i que aquí trobareu més coses i més fotos:
Amb el Gmà. Hèctor al Seminari
Dimecres vaig anar a Barcelona i, a la tarda, a la parròquia de sant Pau de Tarragona, vam tenir la celebració arxiprestal de l'eucaristia amb imposició de la cendra, amb l'església plena de gom a gom. Teniu una breu ressenya amb fotos aquí.

Dijous al matí vaig anar d'excursió a la muntanya, a la Serra de Llaveria, i vaig arribar fins a l'Observatori. Us deixo dues fotos:
Arribant a l'Observatori

La vista que es pot gaudir des de dalt!
A la tarda, vaig anar a Guissona, el meu poble. Allí, a la sala parroquial, va tenir lloc la presentació del meu últim llibre, Records i esperances, a càrrec del conegut periodista i escriptor Lluís Foix. Us penjo unes fotos de l'acte:
Mn. Ramon, el rector de Guissona, fa la introducció a l'acte
Vista dels assistents
L'autor signant i dedicant llibres
Divendres 24 va ser molt mogut: moltes visites, anar a renovar-me el passaport que el tenia caducat, rebre els membres de la delegació de Pastoral de Joventut, etc. A migdia he anat al Col·legi del Carme de Tarragona, al carrer del Mar, on la comunitat de les Carmelites Tereses de sant Josep m'havia convidat a visitar-les amb motiu de la visita de la Superiora General, Sor Cecília Barreda. Ha estat una estona molt agradable de conversa i de convivència amb elles, durant la qual també hem compartit el dinar. A la tarda, les he acompanyades per visitar el Centre Tarraconense "el Seminari", que els ha agradat molt.

Per últim, al vespre, he participat a l'acte de presentació del cartell de la Setmana Santa de Tarragona 2012 a l'església de sant Agustí, plena de gom a gom. Com a colofó, al final de l'acte, ha tingut lloc l'acostumat concert, molt maco i aplaudit. Unes fotos? Mireu:
Saludant els assistents
El lampadari amb les espelmes que representaven les confraries
Aspecte de l'església de sant Agustí
Ahir dissabte vaig participar a una de les jornades de formació que ha organitzat la delegació diocesana de Pastoral de la Salut a l'Hospital de sant Joan de Reus. Hi ha hagut molta participació, la conferència ha estat molt interessant i després hem dinat junts. En quant em sigui possible us posaré alguna foto.

Avui tinc més coses i molt interessants: benedicció de la capella de l'Hospital sant Joan de Reus (podeu veure la notícia amb fotos aquí) i eucaristia a l'auditori amb visita al sociosanitari, benedicció de la Llar Natalis i dinar amb els Gogistes Tarragonins. Us mantindré informats. 

Com podeu veure, ara només escric els caps de setmana i de manera una mica apretada. Tot i això, penso que és suficient per saber i seguir el que fa un bisbe..., que va ser l'objectiu de començar aquest blog. Fins aviat!