Pàgines

dissabte, 21 de gener del 2012

Del 16 al... 21 de gener a Tarragona


La meva última comunicació va ser el passat dilluns, anant a celebrar el funeral per Mn. Pere Lluís Ramon Martori (a.c.s.). Va ser molt emotiu i amb una gran quantitat de preveres i també de fidels, que varen omplir a vessar l'església parroquial de Mont-roig del Camp, el poble on va néixer, va ser batejat i també on va morir. Ens ha deixat a tots molt sorpresos, però no manca l'esperança i creiem en la vida eterna i també en la resurrecció: esperem estar un dia contemplant Déu cara a cara.
El dimarts 17 vaig tenir el Consell Episcopal al matí i reunió a la Casa sant Josep per la tarda. El dimecres 19 vaig rebre visites i després vaig presidir a Barcelona, com a bisbe encarregat, la reunió mensual del Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC). He d'agrair el treball que fan els delegats i també el secretari de l'Escola Cristiana de Catalunya, el P. Enric Puig. S'acosta ara el moment de les inscripcions i, per tant també, el moment d’inscriure’s en la classe de Religió. Considero que és summament important aquesta opció. Us poso una foto de la reunió.

Dijous 20 vaig rebre algunes visites i al migdia vaig inaugurar el nou parvulari del Col·legi de La Salle de Tarragona: més de 230 nens i nenes de 3 a 5 anys varen ser testimonis de la benedicció: teniu la noticia més extensa a la pàgina web de l'arquebisbat (mireu aquí). A la tarda, al Centre Cultural i Pastoral "el Seminari" vaig presidir la primera reunió de l'any de la Coordinadora del Grup Cultural que ja fa tres anys que funciona i que ara es trasllada als nous espais de l'edifici "el Seminari".
Divendres, 21. He tingut també moltes visites, igual que els dies anteriors, perquè estic parlant amb tots els Delegats i Directors de Secretariat diocesans, i són molts. Però he tingut un moment a la tarda per anar al Col·legi del Sagrat Cor de Tarragona per donar el comiat a la imatge de la Mare de Déu del Claustre, que ha passat tota la setmana a l'escola. Hi eren tots els alumnes d'infantil i primària: mireu quina foto, feta en el moment de marxar.
Avui dissabte, 21 de gener a Tarragona, com canta el Pontifical de Flames de Mn. Miquel Melendres, és la solemnitat dels sants màrtirs Fructuós, bisbe, i Auguri i Eulogi, diaques. Fa 1753 anys que van lliurar la seva vida per donar testimoni de la seva fe. Cada any l'Associació Cultural Sant Fructuós organitza un acte litúrgic de pregària a l'amfiteatre romà, el mateix lloc on van ser cremats vius. Aquí teniu una foto:
 A continuació, després d'aquest acte sempre tan emotiu, hem pujat a la Catedral, on hem celebrat la solemne eucaristia, acompanyada pel l'orgue i el Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral, que mantenen el cant litúrgic i interpreten peces diverses de la Passió de Sant Fructuós. He tingut el goig d'estar acompanyat per molts preveres i fidels i pel bisbe Timotei, del bisbat ortodox romanès d'Espanya i Portugal. Aquí teniu més fotos d'aquesta bonica celebració:
Durant l'eucaristia
Amb el bisbe Timotei en acabar la celebració
Demà em toca anar a Valls un altre cop, a la parròquia de la Mare de Déu del Lledó, per celebrar la missa de les famílies, encara dintre de la visita pastoral. Després, a les 13.00 hores, a Maspujols, presidiré l'eucaristia de presa de possessió del nou rector de la parròquia, Mn. Jordi Sànchez Pellicer. Gràcies, Mn. Daniel, pels teus anys de ministeri i dedicació generosa a aquesta parròquia, tot i estar jubilat des de feia uns anys.
A la tarda, si Déu vol, marxaré a Guissona. Però això ja serà un altre capítol... Adéu siau.