dissabte, 25 de juny de 2011

Diada de Sant Joan Baptista

El dijous 24 de juny celebrem la solemnitat de Sant Joan Baptista. En aquest dia tan assenyalat vaig anar a confirmar a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de l'Espluga de Francolí. Es donava a més la circumstància gojosa que Mn. Josep Maria Pairot, el rector, celebrava els 45 anys d'ordenació sacerdotal. Per molts anys, mossèn!
L'eucaristia de la confirmació es va fer a l'església nova, la gran, que estava gairebé plena amb molta canalleta petita que corria per l'església; això sempre és un goig per a mi, perquè aquests petits són els cristians de demà passat i s'han d'acostumar a anar a l'església.

Vaig confirmar 66 nois i noies i la celebració va ser molt emotiva. gràcies al petit cor i a l'organista, així com a tots els catequistes i els qui van preparar l'església perquè estigués tan bonica. Us penjo una foto.
Els confirmats a l'Espluga de Francolí
Després em van convidar a dinar a la rectoria per celebrar l'aniversari de Mn. Pairot, amb uns quants col·laboradors de la parròquia. Un magnífic àpat i una millor companyia. Gràcies a tots els qui ho van preparar.
A la tarda, vaig anar fins a Vimbodí, on vaig anar a confirmar cinc joves a l'església parroquial de la Transfiguració del Senyor, preciós exemple del gòtic cistercenc. Gràcies a Mn. Evarist, el rector, per l'acolliment i a Mn. Simó Gras, antic rector, que també ens va acompanyar; a la coral amb el seu organista al capdavant per animar la celebració; als qui van guarnir l'església, perquè estava realment preciosa i als escolans pel seu servei. Aquí teniu també una foto.
Els confirmats, els mossens, la catequista i els escolans
Avui aniré a celebrar una festassa: la dedicació de l'església parroquial de Sant Joan Baptista de Tarragona, un cop acabades les obres de restauració, que haurà quedat preciosa. Ja us explicaré coses i posaré fotos. Fins després, que passeu un bon dissabte allà on sigueu.