Pàgines

dilluns, 23 de novembre del 2015

Crist Rei: el final de l'Any Litúrgic

Benvolguts, tal i com us anticipava a l'anterior post, he estat gairebé tota la setmana a Madrid, amb motiu de l'assemblea plenària de la Conferència Episcopal Espanyola. Vaig marxar dilluns 16 ben de matí i vaig tornar divendres 20 a la tarda. Durant tots aquests dies hem tractat de qüestions molt diverses: ens reunim en sessions de matí i tarda, tot i que algunes tardes les dediquem a reunions específiques de les diferents comissions episcopals en les quals cada bisbe està integrat. En el meu cas, jo formo part de la Comissió Episcopal de Catequesi i Ensenyament i de la Subcomissió d'Universitats, que està integrada en la Comissió E. de Seminaris i Universitats. Potser pensareu que tenim molt de temps lliure, però us asseguro que no en tenim gaire: cada dia celebrem l'eucaristia, fem la Litúrgia de les Hores, cadascú té també el seu temps de meditació personal diària i només ens queda una estoneta per mirar la premsa del dia i no perdre el fil de l'actualitat.
Per si algú està interessat, aquí teniu l'enllaç al discurs d'inauguració de l'assemblea plenària pronunciat pel Sr. Cardenal Ricardo Blázquez, president de la CEE. I aquí teniu l'enllaç a la nota de premsa final de l'assemblea.

Dissabte 21, al matí he anat a Barcelona. A la Catedral ha tingut lloc la solemne eucaristia durant la qual han estat beatificats els màrtirs caputxins fra Frederic de Berga i 25 companys més, tots ells víctimes de la persecució religiosa del segle XX a Espanya. La cerimònia ha estat presidida pel cardenal Ángelo Amato, prefecte de la Congregació per a la Causa dels Sants de la Santa Sede i concelebrada pel Sr. Nunci, per gairebé tots els bisbes de casa nostra, un bon nombre de preveres i amb els pelegrins provinents dels diferents llocs vinculats als màrtirs que omplien la Seu barcelonina. Aquí teniu un bon reportatge amb fotos i un vídeo. En acabar la celebració els PP. Caputxins ens han convidat a dinar a la Casa de Pompeia, que és la casa provincial.
Vista de l'impresionant santuari de Pompeia
Detall de l'altar de la Mare de Déu
El P. Pere Cardona ens il·lustra la visita. Aquí amb
el Sr. Nunci i el seu secretari
A la tarda, de tornada a Tarragona, vaig anar a confirmar a Vilafortuny. Aquí teniu les fotos:
Els joves confirmats amb la catequista i els mossens
Els nens de la Primera Comunió amb els seus catequistes
Avui, diumenge 22, al matí he anat a confirmar a Pradell de la Teixeta:
Els confirmats, la catequista i els escolans
Aquí es van afegir els padrins
Després vaig anar a Falset, també a confirmar:
Els confirmats, els catequistes, els mossens i els escolans (què seriosos!)
Amb els escolans petits a la sagristia
Amb tots els escolans, a la sagristia
Després vaig anar a dinar amb les Germanes Vedrunes:
Sí, engreixa, però un dia és un dia... (boníssim!!!)
En acabar vaig tornar a Tarragona. Al vespre, vaig rebre la visita de Sa Gràcia Nèstor de Korsun, bisbe de l'Església Ortodoxa Russa per a França, Espanya, Suïssa, Itàlia i Portugal. Aquí teniu la foto de la visita:
El bisbe Néstor (al meu costat, el més alt). A l'esquerra el seu
acompanyant. A la dreta l'higumen Serafí, encarregat
dels fidels russos ortodoxos a la nostra arxidiòcesi
Avui comencem la darrera setmana de novembre, que ens aboca a l'Advent i les portes del Nadal. Ja heu escrit la carta als Reis? No oblideu demanar-los-hi pau, fraternitat, esperança i un bon cabàs de vocacions sacerdotals i religioses! Fins aviat!