Pàgines

dimecres, 2 de setembre de 2015

Ja som aquí novament!

Benvolguts, comencem el nou curs amb molta il·lusió i molta feina a fer pel davant. Després d'uns dies de descans, d'estudi i de molta pregària començo per explicar-vos les coses que es van quedar endarrerides al mes de juliol, quan vaig decidir baixar la persiana: era el 12 de juliol.

Dilluns 13 vaig tenir, fora del que és habitual, Consell episcopal, la darrera reunió abans de les vacances. Despres, a la tarda he rebut visites i he visitat malalts, com ara Mn. Joan Anton Cedó, que en aquells dies estava ja a la porta del quiròfan. Avui no puc més que donar gràcies a Déu i a tots els qui heu pregat per ell. La recuperació costarà però arribarà. Ànim, mossèn!

Al vespre vaig anar a la parròquia de sant Joan Baptista de Tarragona, on vaig celebrar la missa per l'etern repòs de Mons. Víctor de la Peña, molt estimat en aquesta parròquia. Van ser-hi presents alguns dels seus familiars.
Durant l'homilia de la missa
Finalment, després de la missa vaig anar a Montbrió del Camp. Allí, a l'ermita de sant Antoni de Pàdua, va tenir lloc el sopar de fi de curs de Càritas Arxiprestal del Baix Camp.

Dimarts 14 també moltes visites, sobretot de mossèns.

Dimecres 15 vaig rebre també visites, però al migdia vaig celebrar l'eucaristia per als laics amb missió pastoral que estaven fent exercicis espirituals. També em van comunicar la mort de Mn. Lluís Vallvé Guinovart.

A la tarda vaig anar a Torredembarra, on se celebrava la festa major del Quadre de Santa Rosalia, amb processó pels carrers de la ciutat. Quina calor! Aquí teniu unes fotos:
Un dels altarets que vam trobar pel camí

Tornada de la processó a l'església i veneració del Quadre
Amb les Rosalies
Dijous 16, dia de la Mare de Déu del Carme, va ser un dia molt ple.
De bon matí, a la capella de Palau vaig tenir la cerimònia de reconciliació amb l'Església d'una noia que havia fet declaració d'apostasia.

A migdia, a l'esplanada de la Llotja del Peix de Tarragona, al Serrallo, missa de la Mare de Déu del Carme, organitzada per la Comandància de Marina i la Confraria de Pescadors, amb benedicció dels escapularis. Aquí teniu les fotos i més.

A primera hora de la tarda, a La Pobla de Mafumet, vaig celebrar la missa exequial per Mn. Lluís Vallvé. Tenia 88 anys i feia 61 que era sacerdot, vinculat a la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans, que durant tants anys es van encarregar de la formació dels nostres seminaristes. Va concelebrar el Sr. Bisbe de Barbastro, Mons. Ángel Pérez Pueyo, molt amic de Mn. Lluís, i uns 50 capellans. També va assistir la corporació municipal i els seus familiars, els quals van ser acompanyats en el dolor per molts veïns: Mn. Lluís era molt estimat al seu poble. Que reposi en la pau de Crist!
Encara no es va acabar aquí la cosa: a la tarda, missa de la Mare de Déu del Carme al Monestir de Sant Josep i Santa Anna de les Carmelites Descalces de Tarragona.

Divendres 17 molt de matí vaig viatjar cap a Saluzzo (Itàlia) on vaig participar fins al dilluns 20 en la Festa della Vita que organitza la Comunitat del Cenacle. Com sempre, va ser una experiència fantàstica i un veritable goig.
Amb la família de Carlos, el responsable de la comunitat de Mas d'en Lluc
Durant la representació de l'evangeli de Zaqueu
Després la representació espanyola va fer una demostració de ball per sevillanes
De tornada a Tarragona vaig continuar amb visites i reunions. Dimarts 21 vam tenir la darrera reunió del Consell episcopal abans de les vacances i va sortir una primera llista de nomenaments de caràcter d'urgència. Al vespre vaig anar al Seminari Menor i vam celebrar la missa per Mn. Joan Anton Cedó.

Dimecres 22 al matí, a la Catedral, vaig presidir una roda de premsa per presentar al públic el projecte de restauració de la capella de santa Tecla, la patrona de Tarragona i de la Catedral. Aquí teniu més informació.

Després vaig tenir visites i vaig dinar amb els joves de Palavra Viva, que mica a mica es van emmotllant al seu servei a sant Antoni de Pàdua.

Finalment, al vespre, a l'església de sant Llorenç, seu del Gremi de Pagesos de Tarragona, vaig celebrar l'eucaristia en la festa de santa Maria Magdalena. Vam recordar els membres difunts del gremi que van reconstruir el temple i que feia 75 anys es va restaurar al culte. També vaig beneir les bossetes d'avellanes que es van repartir al final de la celebració. Aquí teniu fotos de l'esdeveniment.

Dijous 23 vaig anar a Barcelona per tal de visitar Mn. Joan Anton Cedó, que havia estat intervingut quirúrgicament. Gràcies a Déu tot ha sortit bé i ara cal fer una llarga i completa recuperació.

Després vaig anar a visitar el col·legi de Camp Joliu i La Vinya.
Al vespre vaig participar a un sopar-col·loqui a Loreto amb l'Associació d'Exconsellers de Tarragona.

Divendres 24 vaig tenir visites i reunions i, a la una del migdia, a la capella de palau, vam resar l'hora de Sexta per commemorar la meva onomàstica amb el personal de la cúria.

Al vespre, a la Catedral, vaig assistir a un fenomenal concert del Cor de Pueri Cantors de París.

Dissabte 25 era sant Jaume. Vaig rebre un munt de trucades, emails, whatsapps i missatges de felicitació. A tots, GRÀCIES!!!
I quina millor manera de celebrar-ho? Amb una missa a Loreto a la tarda, organitzada per l'associació d'Amics del Camí de sant Jaume.

Diumenge 26 al matí, a Castellvell, missa solemne de les Festes Quinquennals de santa Anna, copatrona de la vila.

A la tarda, a Batea, Mn. Emili Vives em va convidar a les II Festes Quinquennals de la Mare de Déu del Portal, patrona de la vila. Vaig celebrar la missa solemne i després, amb tots els mossèns, membres de la confraria i del consell parroquial, vaig anar a sopar.

Dilluns 27, de bon matí, quan encara era fosc, amb un grup de mossèns de l'arxidiòcesi vaig emprendre el pelegrinatge a Ávila, amb motiu de l'Any de Santa Teresa de Jesús. Vam tornar a Tarragona el divendres 31 de juliol al vespre enmig d'una tempesta fenomenal.

Dissabte 1 d'agost vaig anar d'excursió amb els joves del Mas d'en Lluc, on vaig celebrar l'eucaristia i vaig dinar amb ells.

Diumenge 2 d'agost al matí vaig anar a Montbrió de la Marca, on vaig celebrar l'eucaristia dominical i vaig gaudir del concert de la Coral Emma d'Alcover que va sostenir el cant durant la missa. En acabar la missa i el concert vaig participar al dinar solidari organitzat en favor de Càritas i d'un projecte solidari de construcció de pous a Bolívia.

A la tarda vaig anar al Mas d'Anguera, al terme municipal i parròquia de l'Albiol. En aquesta finca hi ha una capella privada dedicada a la Immaculada Concepció, construïda ara fa cent anys pels propietaris del mas. Una capella plena d'història, de vicissituds, que durant molts anys va centralitzar el servei religiós dels masos de la rodalia durant les temporades d'estiu. Allí, acompanyat per la família del mas i per un bon grup d'amics i convidats, vaig celebrar l'eucaristia i vam compartir una estona d'esbarjo.

Dilluns 3 vaig rebre alguna visita i, a la tarda, vaig anar a Pamplona.

Dimarts 4 vaig tornar de Pamplona al vespre.

Dimecres 5 vaig visitar alguns mossèns malalts i dijous 6 vaig aprofitar per visitar els meus germans i dinar amb ells.

Finalment, el divendres 7 d'agost, després de rebre un parell de visites, vaig posar rumb a la Val d'Aran, on vaig passar uns dies de formació, de pregària, de meditació, de ...
Dilluns 17 em va arribar la notícia de la mort de la mare de Mn. Josep M. Serra Roigé, canonge, i del P. Pere Martorell, carmelita descalç, en un desgraciat accident domèstic. Havia estat molts anys superior de la comunitat de PP. Carmelites Descalços de Tarragona i ara preparava el trasllat a Lleida, on havia estat recentment destinat.

Amb aquestes notícies vaig baixar dimarts 18 a Tarragona, vaig anar a donar el meu condol a Mn. Josep Maria Serra i vaig celebrar les exèquies. Que reposi en pau! També vaig participar a la festa de Sant Magí:
Benedicció de l'aigua de sant Magí
Pujada de l'aigua
Arribada a l'ermita de sant Magí del Portal del Carro
Dimecres 19 vaig presidir la missa solemne de sant Magí a l'ermita del Portal del Carro.
Durant la missa solemne a l'ermita del Portal del Carro
A la tarda, a les 17.00 hores vaig presidir les exèquies del P. Pere Martorell al santuari de la Mare de Déu del Carme, acompanyat de molts pares carmelites que van concelebrar amb mi i de molts fidels, perquè el P. Pere era molt estimat a Tarragona. Aquí teniu la seva biografia. Que reposi en la pau de Crist!
Després vaig participar a la processó de Sant Magí:
Finalment, després de tots aquests esdeveniments vaig tornar a la Val d'Aran:
Dissabte 29 d'agost vaig tornar finalment a Tarragona i ja vaig rebre la primera visita.

Diumenge 30, em vaig dedicar a visitar mossèns malalts, a més de mirar la muntanya de cartes que m'havien preparat damunt la taula. 

Finalment ahir, dilluns 31, vaig fer una excursió a Siurana amb un grup de joves i vaig celebrar-hi l'eucaristia:
Ahir i avui he tingut un munt de visites, es nota que arribem a la normalitat.

Això només és l'aperitiu del que s'acosta i que us aniré desgranant a mesura que passin els esdeveniments.

Espero que haureu fet els deures i us haureu llegit els documents del Sant Pare Misericordiae Vultus, de convocatòria del Jubileu de la Misericòrdia i l'encíclica Laudato si', de plena actualitat. Tots dos ens afecten a tots i ho veureu en aquests propers mesos. Fins aviat!