Pàgines

dimecres, 11 de març del 2015

Segona setmana de Quaresma

Benvolguts, tot fent camí cap a la Pasqua, gairebé ja a la meitat del camí quaresmal, aquí teniu les fotos de la visita pastoral a la parròquia de Santa Maria de l'Albi que us devia de l'anterior article que vaig publicar:
Amb el Vicent Llurba, director de l'escola
Durant la visita al centre
Amb els pares de l'AMPA
Signatura del llibre a l'Ajuntament
Amb els membres de la corporació municipal
Dimarts 3, com sempre: Consell episcopal i a la tarda, confessar a Sant Antoni de Pàdua.

Dimecres 4, moltes visites.

Dijous 5, visita a Cervià de les Garrigues: visitar els malalts i visita a l'escola. Després de dinar, visita a l’ermita de la Mare de Déu de les Besses i al cementiri parroquial. A continuació entrevista a l’Ajuntament i, per últim, reunió amb el Consell de Pastoral parroquial. Les fotos:
Amb la directora de l'escola 
A la porta, quan ja m'acomiadava d'ella
A l'Ajuntament, al moment de signar el llibre
Amb la corporació municipal, amb l'auca de l'Ajuntament
Divendres 6, dia també de visita pastoral però amb dues parts molt diferents: al matí, a l'Albi, vaig participar a la reunió arxiprestal de preveres i laica amb missió pastoral i vaig dinar amb ells.

A la tarda, immediatament després de dinar, visita a la parròquia de la Mare de Déu de la Jonquera del Vilosell: en primer lloc, visita a l’ermita de sant Miquel de la Tosca i a l'ermita de sant Sebastià del Vilosell. A continuació visitar malalts i entrevista a l'Ajuntament. Per acabar, trobada amb la comunitat parroquial. Algunes proves:
Amb el Jordi Nogué, alcalde del Vilosell, mentre signava al llibre
Amb alguns membres de la corporació municipal
Dissabte 7, menú complet: al matí, a la Catedral, va tenir lloc la trobada d'infants de primera comunió dels arxiprestats de Tarragona Centre i Perifèria. Vaig estar amb ells una bona estona i després vaig marxar. Feu clic aquí. També us deixo algunes fotos:
Concentració davant la façana i explicació del seu significat
Els grups per parròquies
Ja situats dins la Catedral
Vaig marxar a continuació cap a Palau, on vaig predicar un recés de Quaresma als laics amb missió pastoral i els vaig celebrar l'eucaristia.

A la tarda, nova etapa de la visita, en aquesta ocasió a la Pobla de Cérvoles: missa estacional, salutació als fidels, visita a l'ermita de sant Miquel, visita a l'Ajuntament i al museu. Finalment, a sopar i a dormir a la rectoria de l'Albi. Aquí teniu algunes fotos:
Una església preciosa
L'orgue barroc (funciona perfectament)
Durant la missa estacional
Al cambril de la Mare de Déu de la Jonquera
Saludant els fidels al final de la missa
Camí de l'ermita
La preciosa ermita de sant Miquel
El facsímil del retaule de sant Miquel
Alguns apunts històrics sobre l'ermita
Visita al museu amb el Sr. Alcalde i amb el Sr. Rector
A l'ajuntament, signatura al llibre
Reunió amb la corporació municipal
Foto de família poc abans de marxar
Al vespre, em van comunicar la mort de una molt bona amiga, veïna i col·laboradora diocesana, després de molts mesos de dura lluita contra una greu malaltia: la Maria Lluïsa Cisquella.

Diumenge 8, de bon matí, a fer de rector de poble: missa estacional al Vilosell:
Arribada i obrir l'església
Durant la missa estacional
Al final salutacions als fidels presents
Missa estacional a sant Miquel Arcàngel de Cervià de les Garrigues:
L'altar major de l'església parroquial
Amb el Manel, un escolà amb molt d'ofici
L'Ona, l'altra escolana
El Pere, el Manel i el Sr. Rector. Què formals!
Durant la meva homilia
Salutacions al final de la missa a tots els fidels
Amb les integrants del cor parroquial, que ho van fer de luxe (gràcies!!!)
I acabada aquesta, missa estacional a Santa Maria de l'Albi:
Només arribar, foto amb els escolans
Aquí els teniu, a punt per passar l'examen
L'assemblea de fidels
Una mica tremendos...
Al final de la missa salutacions als fidels
Finalment a taula, a casa del Vicenç Llurba, que ens va acollir molt amablement
No vull deixar de donar les gràcies a tots els qui m'han acollit durant aquests dies de visita pastoral, tant els malalts com les seves famílies a les seves llars, com les persones que ens han obert les portes de casa seva per convidar-nos a dinar, com a les corporacions municipals i escoles. A tots, de tot cor, gràcies.

Dilluns 9 va ser un dia molt trist per a mi i per a tots els qui treballen a la cúria diocesana. Al matí vaig tenir moltes visites, però a la tarda, a la Catedral, tal i com era el seu desig, vaig celebrar les exèquies de la Maria Lluïsa Cisquella, una de les primeres dones que van treballar a la cúria de l'Arquebisbat, on va estar 26 anys. Un cop jubilada, encara no feia ni dos anys, li van diagnosticar una greu malaltia amb la qual ha estat lluitant amb una enteresa envejable. Finalment, veient que el final s'apropava, encara va tenir el coratge de dedicar una carta a cada un dels seus éssers estimats que durant aquests darrers mesos l'han acompanyada dia i nit, amb l'encàrrec que no l'obrissin fins el dia de la seva mort: cartes plenes d'agraïment, d'amor, de fe i d'esperança que ens han colpit a tots. Que reposi en la pau de Crist i que el Senyor concedeixi la pau i el descans al seu espòs i familiars. A reveure, Maria Lluïsa!
Dimarts 10 visites, Consell episcopal i confessar a Sant Antoni de Pàdua.

I finalment, avui dimecres 11 unes quantes visites més. El plat fort vindrà el cap de setmana, però això ja serà objecte d'un nou episodi. Dejuneu, pregueu i feu almoina. Fins aviat!