Pàgines

dilluns, 23 de març de 2015

Quarta setmana de Quaresma

Benvolguts, continuo el relat de les meves activitats.

Dimecres 18 va ser un dia ben significatiu per a la diòcesi, tot i que no ho semblava per la senzillesa de l'acte: van venir a presentar-se els nous PP. Carmelites Descalços que, a partir d'ara, es faran càrrec de la casa i de l'església de la Mare de Déu del Carme de Tarragona. Fa no gaires mesos fèiem la missa de comiat d'aquests religiosos, amb molt de dolor, i poc després es va decidir no tancar la casa i la presència a Tarragona i enviar nous efectius per mantenir-la. Doncs ja han arribat. Aquí els teniu:
El primer per l'esquerra és el P. Pere Martorell, antic prior de la comunitat de Tarragona. A continuació teniu el que serà el nou prior, el P. Gabriel, i al final, a la dreta, al P. Lino. Encara esperem l'arribada d'un altre pare carmelita que, per problemes burocràtics, encara no ha pogut arribar. Benvinguts sigueu, us esperàvem! I als que marxen, gràcies per tot el vostre servei i dedicació!

Dijous 19, sant Josep, vaig anar a la residència de les Germanetes dels Pobres de Reus, on vaig celebrar l'eucaristia del seu patró i vaig dinar amb els mossens, els residents i les religioses.
A la tarda vaig anar a visitar mossens malalts, tenim uns quants que estan molt delicats.
Al vespre vaig anar a Bonavista per pronunciar una conferència quaresmal, la que organitza l'arxiprestat de Tarragona Perifèria.
Divendres 20 al matí vaig anar a la casa de les Oblates, molt a prop d'aquí de casa meva, aprofitant la visita de la superiora provincial, la Gna. Maria Lluïsa.
A continuació hem tingut la reunió de Consell de l'INSAF, amb qüestions importants per tractar. Al final del Consell he tingut un parell més de visites i finalment, hem dinat junts tots els qui hem participat de la reunió de Consell d'Institut.

Dissabte 21, un dels saraos grossos: a Reus, al col·legi de La Salle, ha tingut lloc la IX trobada de mestres i professors de religió de Catalunya. Feu clic aquí.
Cap a dos quarts d'una m'he escapat de la trobada de professors i he anat a la Prioral de Sant Pere de Reus, on he celebrat l'eucaristia d'obertura del bicentenari del naixement de santa Maria Rosa Molas, fundadora de l'Institut de Nostra Senyora de la Consolació. Feu clic aquí.
A l'hora de dinar he tornat amb els meus professors de religió i, a la tarda, novament a la Prioral de Sant Pere, he celebrat l'eucaristia de cloenda de la trobada.
Al vespre, quan ja tornava cap a Tarragona em van comunicar la mort de Mn. Marià Sordé Dalmau. Tenia 78 anys i 53 anys de ministeri a les seves espatlles, però estava molt delicat de salut feia anys. Tota una vida dedicada a l'Església. Que reposi en la pau de Crist.

Diumenge 22 he fet una cosa que feia molts anys que no feia: anar a veure La Passió de Cervera, la qual havia gaudit moltes vegades quan era jovenet, amb la meva família.
Amb el Xavier, el president (primer per l'esquerra), en el moment de signar al llibre
A la tarda, rumb cap a Rocafort de Vallbona, on va tenir lloc l'aplec arxiprestal de l'Urgell-Garrigues, que de fet era l'acte oficial de cloenda de la visita pastoral a l'arxiprestat. He pronunciat una conferència i he presidit l'eucaristia. Aquí teniu:
Durant la conferència
Durant la missa
Dilluns 23 he anat a la parròquia de sant Martí bisbe, del Morell, que era la parròquia de baptisme de Mn. Marià Sordé. Allí, amb l'església parroquial plena de gom a gom hem celebrat la missa exequial i l'hem encomanat a la misericòrdia del Pare del cel.

Tot i que s'ha acabat la visita pastoral no s'han acabat les anades i tornades. Molt aviat us estaré informant de la Setmana Santa, que ja la tenim a sobre. Prepareu-vos bé per a la Pasqua! Fins aviat!