Pàgines

diumenge, 29 de març del 2015

Entrem a la Setmana Santa

Benvolgut, després d'uns dies força mogudets he tingut una setmana una mica més "relaxada". Aquí teniu el relat:

Dimarts 24, com tots els dimarts, visites i Consell episcopal. Però, a la tarda, no vaig anar a confessar a Sant Antoni de Pàdua perquè tenia un altre compromís: a l'església de Sant Miquel del Pla, en ple cor de la Part Alta de Tarragona, que és la seu de la Germandat de Jesús Natzarè, enguany em van demanar fer la presentació de l'opuscle de la Germandat amb motiu del 75è aniversari del venerat sant Crist. Aquí teniu algunes fotos de l'acte, gentilesa del bon amic Josep Ferrer (Foto Fer-Vi). Gràcies, Josep!
La presidenta, Eulàlia Veà, presenta al conferenciant
En plena presentació
El públic assistent
Amb la junta de la Germandat
Actuació de la coral infantil
Dimecres 25 vaig anar a Barcelona. A la tarda vaig celebrar l'eucaristia en favor de la vida a la capella de Sant Antoni de Pàdua de Tarragona, amb motiu de la solemnitat de l'Anunciació del Senyor, organitzada per la delegació diocesana de Pastoral Familiar. Era una missa en favor de la vida.
En acabar, vaig anar a l'església de Sant Agustí, on tindria lloc la conferència quaresmal que organitza la Congregació de la Puríssima Sang de Tarragona i que va pronunciar el Dr. Ramon Corts, prevere de Barcelona. Aquí teniu la crònica de l'acte i algunes fotos.

Dijous 26 vaig estar tot el dia a Madrid, perquè tenia reunió de la subcomissió episcopal d'Universitats de la CEE.

Divendres 27 un munt de visites durant tot el dia. Al vespre, a Reus, vaig assistir al Pregó de Setmana Santa, organitzat per la Congregació de la Puríssima Sang de Reus. Aquí teniu alguna referència sobre l'acte i alguna foto.

Dissabte 28: a Montserrat va tenir lloc l'aplec de famílies carmelitanes i teresianes amb motiu del 500è aniversari del naixement de santa Teresa de Jesús. Vaig presidir la missa conventual, amb la basílica plena de gom a gom; en acabar, a la plaça del monestir, davant la imatge de la santa que hi ha a la galeria vam fer un acte festiu: cants, pregària i ofrena de flors. Mireu:
Vista general
La presidència
Detall del mosaic de flors
Després vam anar a dinar, érem prop de 400 persones.
I finalment, després de dinar, un altre cop a la basílica, una pregària per acabar la jornada, acompanyada amb cants i lectures de textos de la santa. Aquí teniu més informació.

Avui diumenge 29, Diumenge de Rams, hem obert la Setmana Santa: benedicció de rams, processó i missa solemne a la Catedral.
A continuació he anat a l'Ajuntament, per assistir al Pregó de la Setmana Santa de Tarragona, que enguany ha pronunciat el Francesc Roig, director de Càritas Diocesana.
A la tarda-vespre, el via crucis amb el Sant Crist de la Sang per les muralles de la ciutat, com cada any. Aquí us deixo unes fotos:
El Sant Crist de la Sang en arribar a la Catedral
Amb els participants al Via crucis
Tornada a la capella de Natzaret
Demà tindrem la missa crismal a la Catedral i més coses, que ja us aniré explicant. Viviu a fons aquesta Setmana Santa! Fins aviat!