Pàgines

dimecres, 27 de març del 2013

Arrenca la Setmana Santa...

Benvolguts: esperoque us pugui explicar pas a pas aquests dies.

Diumenge de Rams, dia 24 de maig, vaig fer la benedicció dels rams al carrer de sant Pau, a l'alçada del col·legi de l'Ensenyança, des de les escales d'accés a l'església del col·legi. A continuació, ja en processó, vam baixar fins a la Catedral, on vaig celebrar l'eucaristia, molt solemne i amb la Catedral plena de fidels.
 
Després de la missa a la Catedral vaig baixar a l'Ajuntament per assistir al pregó de Setmana Santa.
 
A la tarda vaig presidir el Via Crucis amb el Sant Crist de la Sang des de la seva seu de la capella de Natzaret per tota la Part Alta de la ciutat fins a la Catedral, on es va fer la veneració de la imatge, i després de tornada a la plaça del Rei. Aquí teniu alguna foto:
El Sant Crist de la Sang a la porta de la capella a punt d'iniciar el Via Crucis
Primers passos per la plaça del Rei
Al carrer dels Cavallers, prop del carrer Major
Entrada a la Catedral 
Durant el breu acte de pregària a la Catedral, plena de fidels
Sortida de la Catedral, custodiat pels Armats, novetat d'enguany
El Dilluns Sant és el dia que el presbiteri de la nostra arxidiòcesi celebra la seva jornada de confraternitat, que comença sempre amb al Missa Crismal a la Catedral (si voleu, feu clic aquí) durant la qual tots els preveres renoven les seves promeses sacerdotals i es beneeixen els Sants Olis que s'empraran durant tot l'any en l'administració dels sagraments. A més es fa l'homenatge als preveres que han acomplert 25 i 50 anys d'ordenació. Aquí teniu la foto de família amb els homenatjats:
9 preveres celebraven 50 anys i un els 25 anys
A continuació, al Seminari, el Gmà. Rodolfo Cosimo Meoli, lasal·lià, que ha estat el postulador de la causa de beatificació dels nostres màrtirs a Roma, ens va fer una bonica xerrada sobre l'itinerari d'aquesta causa. Si voleu alguna informació més, feu clic aquí. I si voleu veure la conferència podeu anar a aquest enllaç, gràcies als nostres companys de Mitjans de Comunicació de l'Arquebisbat (us aviso: hi ha publicitat, què hi farem!). Finalment vam dinar tots junts al Seminari Menor.

A la tarda, com és habitual el Dilluns Sant, vaig anar a l'ermita de sant Magí (Portal del Carro) d'on havia de sortir el Via Crucis per la Part Alta que realitzen conjuntament les confraries de La Salle, els Maginets i el Davallament. Aquí teniu algunes fotos:






El Dimarts Sant m'ha tocat anar a Tortosa, diòcesi que té la seu vacant (no hi ha bisbe) des de la presa de possessió de Mons. Xavier Salinas com a bisbe de Mallorca. L'Administrador Diocesà, Mn. Josep-Lluís Arín, em va demanar d'anar a celebrar la Missa Crismal a Tortosa i li vaig dir que sí, amb molta il·lusió de poder fer aquest servei. M'han acollit molt bé i ha estat molt bonic. Us penjo algunes fotos:
Abans de la Missa Crismal, celebració de la Reconciliació
El Capítol de la Catedral
Durant la homilia
Entrevista per als Mitjans de Comunicació Diocesans
 
Dues imatges del dinar de germanor, al Seminari
Al final del dinar, amb Mn. Josep-Lluís Arin, administrador diocesà
En tornar de Tortosa, vaig anar directament a la capella de sant Antoni de Pàdua, com cada dimarts, per administrar el sagrament de la Reconciliació.

Avui, Dimecres Sant, he rebut visites i hem tingut un acte ben maco a la capella de Palau: la presa de possessió del nou Ecònom Diocesà, Daniel Sobradillo. Aquí teniu una bona crònica i fotos de l'acte, tot i que jo us penjo algunes altres:
Fent professió de fe
Moment de la signatura
Paraules d'agraïment al Daniel per l'acceptació del càrrec
Amb la família del Daniel, vinguts a l'acte
Aquesta tarda baixaré a la parròquia de sant Joan Baptista de Tarragona per participar en el Rosari del Dolor i la processó pels carrers. Ja us explicaré més coses. Fins aviat.