Pàgines

diumenge, 24 de març de 2013

A la porta de la Setmana Santa, caminem amb Francesc

Benvolguts, ja som el Diumenge de Rams, veritable porta d'entrada a la nostra Setmana Santa, passo a  fer-vos el resum de les meves activitats en aquests darrers dies.

Us deixava el passat dilluns 11 de març amb l'anunci de properes novetats i Déu n'hi do si n'hi ha hagut, de novetats! Tal i com us deia, vaig tenir moltes visites i, a la tarda, em van fer una entrevista per a l'emissora local de televisió TAC12.

Dimecres 13 vaig anar a Madrid, a Los Negrales, prop de l'Escorial, on tenien lloc unes jornades organitzades per l'Oficina per a la Causa dels Sants de la Conferència Episcopal Espanyola sota el títol de La confessió de la fe. Mentre érem allà es va conèixer la notícia de la fumatta bianca, que feia públic l'acord del conclave dels cardenals sobre qui havia de ser el nou successor a la seu de Pere. Van ser uns moments molt emocionants i tots ens vam clavar davant la tele per veure qui seria l'escollit. Us puc assegurar que, des d'aquell moment fins a les onze del vespre, el meu telèfon no va parar de trucar. Si voleu alguna informació més podeu fer clic aquí. I si voleu alguna referència més sobre la persona del sant pare Francesc podeu fer clic també aquí. Preguem tots pel sant pare per tal que Déu l'ajudi contínuament en el seu ministeri. Us penjo alguna foto presa pel camí fins a Los Negrales, en plena serra nord de Madrid:
Camí de la casa on tenien lloc les jornades
Una altra imatge on s'aprecia més bé la neu que hi havia
El divendres 15 vaig baixar de los Negrales a Madrid, a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola, per tal de participar a una nova reunió de la comissió preparatòria de les beatificacions. Mentrestant, fent a distància tots els preparatius per anar a Roma, no es podia perdre ni un minut.
Dissabte 16, ja de tornada a Tarragona, al matí vaig rebre un grup de matrimonis de la parròquia de Mn. Fidel Catalan, Secretari General i Canceller del Bisbat de Terrassa, que encapçalava l'aventura. Els vaig rebre a Palau, els vaig acompanyar a la Catedral i després al Seminari, on ja em vaig acomiadar d'ells. Abans, però, ens havíem fet alguna foto:
Acollida al vestíbul
A la Sala del Tron
A la capella
Visita al pas de ronda de la muralla romana
Algun pardal ens va fer aquesta foto des de dalt de la torre...
Mn. Fidel i altres a dalt de tot de la Torre de l'Arquebisbe
Al vespre, vaig baixar a la parròquia de Sant Pere del Serrallo, el barri del port i dels pescadors de Tarragona, hi vaig participar al Via Crucis que es feia a l'església parroquial. Després havia d'haver tingut lloc la processó de les dues confraries pels carrers del barri, però la pluja va fer desistir del seu propòsit al Gremi de Marejants i a l'Associació del Pas de la Presa de Jesús. Què hi farem!

Diumenge 17, de bon matí, vaig marxar cap a Sant Joan Despí, per tal de participar a una taula rodona en directe al programa Signes dels Temps de Televisió de Catalunya. Cap a les dotze del migdia vaig tornar a Tarragona.

Dilluns 18 era el gran dia però, abans de marxar a Roma, vaig anar a visitar l'Autoritat Portuària de Tarragona, als quals haig de agrair molt sincerament l'acolliment i l'interès mostrat envers nosaltres durant la visita, especialment en la persona del seu president, el Sr. Josep Andreu.

Tot seguit, cap a migdia, cap a Barcelona, per agafar l'avió a Roma.

El dimarts 19 es va aixecar com un dia esplèndid, presagi d'una diada realment històrica: la presa de possessió del sant pare Francesc de la Seu de Pere amb una impressionant eucaristia a la plaça de Sant Pere del Vaticà. D'amagat, vaig prendre dues fotos durant la celebració:

Si voleu més informació i més fotos, feu clic aquí.

Dimecres 20 vam tenir a Tarragona la visita dels membres de la comissió organitzadora de les beatificacions de la Conferència Episcopal Espanyola, encapçalats per Mons. Juan Antonio Martínez Camino, Secretari General de la CEE, i la Sra. Encarnación González, directora de l'Oficina per a la Causa dels Sants. D'aquesta reunió havia de sortir la decisió definitiva sobre el lloc al qual tindrà lloc la cerimònia de les beatificacions. Després de visitar diversos llocs vam anar a visitar la Tarraco Arena Plaça i finalment vam anar al Seminari Menor, on vam dinar i vam tenir una reunió de treball. Com suposo ja sabeu, la data serà el diumenge 13 d'octubre a les 12.00 hores. Vull que sapigueu també que he convidat oficialment a la celebració al nou sant pare Francesc.

A la tarda, a Reus, a la parròquia de sant Francesc d'Assís, vaig haver de celebrar el funeral per l'etern repòs d'un altre mossèn diocesà: Mn. Andreu Lafuente Martínez, de 89 anys, que ja feia un bon grapat d'anys que estava retirat i malalt. Que reposi en la pau de Crist.

Al cap d'una estona estava un altre cop en aquesta mateixa parròquia, ja que la junta de la Confraria de Jesús del Calvari m'havia convidat per pronunciar una conferència.

Dijous 21 vaig presidir la reunió del Consell del Presbiteri i, a la tarda, començava la visita pastoral a la parròquia de sant Joan Baptista de Tarragona fent visites als malalts.

Al vespre vaig assistir a la conferència quaresmal que va pronunciar Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, sobre el tema de l´Any de la fe i les Associacions de la Setmana Santa. Si voleu més detalls, podeu fer clic aquí.

Divendres 22, més visita pastoral: visitar més malalts, parlar amb els mossens i tenir un parell de trobades: amb els adolescents de la catequesi de confirmació i amb el grup de joves. Aquí els teniu:

Dissabte 23 un dia ben ple: al matí, a Maspujols, participar al Pas del Mar Roig amb els infants de la catequesi de primera comunió de l'arxiprestat del Baix Camp. Ha estat fenomenal! Poso algunes fotos:
 Arribada a Maspujols

 Moisés davant del Faraó


El pas pel Mar Roig
A continuació he anat a Montblanc, al Santuari de la Mare de Déu de la Serra, on els membres del Seminari Laïcal Diocesà m'havien convidat a fer-los una visita, compartir el dinar i mantenir una trobada amb les persones que s'hi estan formant per parlar sobre el martiri.

Al vespre, a Reus, he anat a veure la Passió de Reus. Quin espectacle!

Finalment, avui 24 de març, Diumenge de Rams, comença la Setmana Santa: faré la benedicció dels rams a les 11.00 del matí al col·legi de l'Ensenyança; tot seguit, l'eucaristia a la Catedral. Després el pregó de Setmana Santa a l'Ajuntament. I a la tarda-vespre, el Via Crucis per la Part Alta de la ciutat organitzat per la Congregació de la Sang. Ja us donaré més detalls i sobretot us penjaré fotos que, a hores d'ara, encara no tinc. Fins aviat i molt bona Setmana Santa a tots!