Pàgines

dijous, 25 d’octubre de 2012

Una crida a la solidaritat


Benvolguts seguidors i lectors, abans de començar el repàs de les activitats d'aquests darrers dies us vull fer una crida a la solidaritat. Es tracta de la Sara, una nena de sis anys de les Borges del Camp que vaig visitar diumenge passat, dia 21, i que pateix una aplàsia medul·lar. La Sara necessita un trasplantament de medul·la òssia i això requereix un donant que sigui compatible. Qui sap si algú de vosaltres, els qui seguiu o llegiu ocasionalment el meu bloc, o algun conegut vostre, podria ser la solució que la Sara necessita:
Bé, la setmana passada -parlo del diumenge 14 d'octubre- us deixava amb la notícia de l'obertura de l'Any de la Fe a la nostra Catedral i us deixava un enllaç per si volíeu llegir una bona crònica de l'esdeveniment amb moltes fotos. Ho teniu aquí.
 
Durant aquesta setmana he tingut moltes visites i actes molt diversos, a més dels ja habituals (Consell episcopal, confessar a sant Antoni de Pàdua, etc.) com ara aquests que us indico:
 
Dimecres 17, inauguració del curs 2012-2013 a l'Institut de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona. Feu clic aquí.

Dijous 18, reunió de delegats d'Ensenyament de les diòcesis catalanes (SIERC) i missa i sopar amb els seminaristes al Seminari Major Interdiocesà.
 
Divendres 19, primera etapa de la visita pastoral a la parròquia de l'Assumpció de les Borges del Camp:

Rebuda al vestíbul de la Residència  
Salutació a la comunitat de Carmelites Missioneres Teresianes
Reunió amb el primer tinent d'alcalde de l'ajuntament i Mn. Joan Àguila

Dinar amb les germanes Carmelites a la Residència
Trobada amb tots els grups parroquials a la sala parroquial
Va ser realment un dia pleníssim de coses: visitar malalts, fer missa a la Residència, visitar l'ermita de la Mare de Déu de la Riera, presidir la novena a la Mare de Déu, ...
 
Dissabte 20: trobada de voluntaris de Càritas Catalunya a Barcelona. El matí al Fòrum, amb una esplèndida conferència del cardenal Maradiaga, arquebisbe de Tegucigalpa (Hondures) i president de Càritas internacional, i a la tarda visita i missa a la Sagrada Família. Sostenia el cant de l'assemblea el cor i orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona, un esdeveniment realment excepcional i bonic. Aquí teniu una crònica i fotos.

Diumenge 21: visita pastoral a la parròquia de Sant Andreu d'Arbolí, un dels nostres poblets encisadors:
Conversant amb l'alcalde i un regidor
Saludant i conversant amb els fidels abans de la missa
Durant la missa estacional
I després d'Arbolí, segona etapa a les Borges del Camp: missa estacional amb confirmacions:
La coral en ple assaig
Durant la missa estacional
Els joves confirmats i les dues escolanes, Aina i Mireia
Va ser aquest dia que, després de la missa amb les confirmacions, vaig anar a visitar la Sara i vaig estar una estona parlant amb la seva família. Són molt macos.

A la tarda, enmig de llamps i trons i forts xàfecs, vaig anar a confirmar a la parròquia de Sant Fructuós de Tarragona:
Aquí teniu als 43 que es van confirmar
Dilluns 22: segona etapa de la visita pastoral a Riudecanyes, amb visites als malalts, visita a l'ajuntament i reunions:
Reunió amb els catequistes
Reunió amb els voluntaris de Càritas
I després, a la tarda i vespre, visita pastoral a l'Argentera, quina preciositat de poble!
Rebuda a la plaça de l'església amb el Sr. Alcalde i els veïns
Durant la missa estacional
Visita i piscolabis a la casa de colònies
Dimarts 23: descobriment d'una placa al teatre Metropol de Tarragona amb el Sr. Alcalde de Tarragona (feu clic aquí). I com que encara tenia temps, vaig anar a Tortosa a pronunciar una conferència sobre l'Any de la Fe a la Fundació Mossèn Manyà:
Durant la presentació del conferenciant 
Després de la conferència, durant el lliurament de premis
Retrat de Mossèn Manyà
Ahir, dimecres 24, vaig participar al Berenar de la Fam que cada any organitza Mans Unides. Espero poder-vos posar alguna foto. Fins aviat!