Pàgines

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Novament en marxa... ens enlairem!



Benvolguts bloguers: feia ja molt de temps que aquest bloc estava aturat, la qual cosa no vol dir que la meva agenda hagi estat buida, ni de bon tros. En aquests dies he fet moltes coses i he rebut moltes visites. Algun exemple? Comencem:
L'u de setembre, presa de possessió com a rector de Mn. Joan-Anton López a El Morell i la Pobla de Mafumet. Al dia següent, presa de possessió com a rector de Mn. Joan-Maria Ferrer a La Secuita i l'Argilaga. A la tarda d'aquest mateix dia, festa del Sagrat Cor a Belianes amb motiu del seu centenari:
Un moment de la solemne eucaristia
El dia 5 de setembre vaig tenir una reunió de la comissió d'Ensenyament de la CEE a Madrid. El dissabte 8 vaig presidir la missa de la festa major del meu poble, Guissona, i a la tarda vaig presidir la presa de possessió com a nou rector de Mn. Adam Safianczuk a Sarral (i nou pobles més!). 
Hi ha hagut moltes altres novetats, alguna una mica trista com ara que el passat 9 de setembre els pares missioners claretians es van acomiadar de Tarragona després de gairebé 130 anys de presència a la ciutat i de seixanta anys de servei a l’Arxidiòcesi (mantenim, però, l’esperança que algun dia tornin). Això sí, les joioses superen amb escreix les dolentes: vaig tenir el goig d’ordenar un nou diaca permanent (Mn. Miquel Marimon, el mateix dia 9 a Alcover); la concessió de la Medalla d’or del Parlament a Càritas Catalunya (10 de setembre); la inauguració i benedicció d’una nova residència per a gent gran (12 de setembre a Camp Clar); la inauguració de la quarta fase de la restauració i rehabilitació de la Catedral (13 de setembre); la inauguració de les exposicions “Vita Theclae” (al Museu Bíblic Tarraconense) i "Mans de Santa Tecla" (Centre Tarraconense el Seminari), ambdues el 14 de setembre; la festa de Santa Tecla (23 de setembre); de la Mare de Déu de la Mercè, amb missa rociera a la presó provincial inclosa:
Un moment de l'eucaristia
Al final de la celebració, amb el coro rociero (gràcies, Maria Luisa!!!)

Foto de família amb el Cor i el personal de la presó (gràcies!!!)
També vaig participar al rosari de torxes i vaig presidir l'eucaristia de la festa de Misericòrdia a Reus (25 de setembre); l’inici del curs dels mestres i professors de Religió catòlica a l’escola pública (26 de setembre); la trobada nacional de Joves Hospitalaris de la Mare de Déu de Lourdes d’Espanya a Tarragona el dissabte 29 de setembre... Us he posat enllaços perquè n'hi ha resums bons i moltes fotos que us agradaran.
Però... tot això sense tenir en compte que el dissabte 16 de setembre, al santuari de la Mare de Déu del Camí de Cambrils, vam encetar una nova visita pastoral, en aquesta ocasió a l'arxiprestat del Baix Camp. Algú parlava de tranquil·litat?
Primera etapa: visita a la tinença de santa Maria Magdalena de Miami-Platja:
Reunió amb el Consell parroquial
A un mirador al passeig marítim
Al centre polivalent (Casal d'Avis, biblioteca, teatre...)
Amb l'alcalde, que va venir a saludar-nos
Final de la missa estacional, amb les persones que es van confirmar
Segona etapa a sant Pere Apòstol de Cambrils:
Reunió amb els membres de Càritas
Missa ferial (divendres 28 de setembre)
Amb les col·laboradores, a la sagristia
Reunió amb la Coral Polifònica
Diumenge 30 de setembre, després de la missa estacional amb els joves confirmats
De moment no us vull cansar més. Demà, si Déu vol, continuaré amb els esdeveniments que encara resten. Fins aviat!