Pàgines

dilluns, 30 d’abril del 2012

Setmana boja...

Benvolguts lectors i amics bloguers,
L'article anterior l'acabava a punt de marxar cap a Barcelona, per tal d'agafar l'avió cap a Roma. Això va ser dilluns 23, diada de sant Jordi. Eren les 7 del matí que sortia de casa i l'avió s'enlairava a les 09.23 cap a Roma. Allà vaig aprofitar per fer gestions i visites i, a la tarda, a la Facoltà di Teologia de la Pontificia Università Gregoriana, amb un nombrós grup d'acompanyants, vaig assistir a la lectura i defensa de la tesi doctoral de Mn. Joan-Miquel Bravo Alarcón, rector de diversos pobles de l'arxiprestat d'Urgell-Garrigues, del qual recentment en va ser nomenat arxiprest. El títol del seu treball és El amor, signo de credibilidad en la Iglesia. Doncs bé, un acte molt maco, una defensa ben feta de la tesi i un resultat excepcional: magna cum laude. Enhorabona, mossèn! Un parell de fotos de l'ocasió:
El doctorand a punt de començar la seva defensa
El tribunal
A les 21.15 pujava un altre cop a l'avió, en aquest cas cap a Madrid, on vaig arribar gairebé a la mitjanit per tal d'incorporar-me al dia següent a l'assemblea plenària de la Conferència Episcopal Espanyola, on vaig romandre fins dijous 26 a la una del migdia. Si us interessa el tema de l'assemblea plenària de la Conferència Episcopal Espanyola podeu trobar molta i interessant informació en aquest enllaç que us deixo aquí.
Com us deia, vaig estar a Madrid fins a la una del migdia, en que acompanyant l'arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d'Urgell, amb el seu vehicle, vam marxar camí de Montserrat, ja que aquest any el P. Abat, dom Josep-Maria Soler, m'havia convidat a presidir la Vetlla de la Mare de Déu de Montserrat, a la qual sempre hi ha una molt gran afluència de joves... i de no tan joves també! Va ser una celebració molt solemne i emotiva que va gaudir d'una novetat excepcional com va ser la retransmissió en directe per internet. No sé si sabeu que la Comunitat Benedictina de Montserrat (perquè després diguin que els monjos estan fora del món i que no se n'enteren de res) ha creat un servei d'emissions de ràdio (en FM i per internet) i de televisió (per internet) que permet seguir les celebracions diàries de la Comunitat Benedictina: Laudes, Eucaristia conventual, Salve i Virolai i Vespres, tot això diàriament, a més de les celebracions especials que s'hi puguin fer. La Vetlla va ser la primera celebració que es va emetre per la televisió online. Si voleu sentir la emissió de FM de Montserrat Comunicació (només els qui viuen relativament a prop), heu de sintonitzar el 100.6 de la FM. I els qui volgueu connectar-vos per internet, aquí teniu l'enllaç. Si voleu llegir un bon resum de la Vetlla de Montserrat i veure algunes fotos, feu clic aquí, on hi ha una bona crònica dels companys de Mitjants de Comunicació del nostre Arquebisbat.

Divendres 27, us podeu imaginar, després de gairebé tota la setmana fora, quin munt de cartes i de correus electrònics tenia per respondre! D'entrada, a les 9 del matí ja van començar les visites, que no es van acabar fins a l'hora de dinar.

Després de dinar, vaig anar a La Canonja, però molt a prop de Bonavista, concretament al Centre Topromi, que és un centre de la fundació del mateix nom, que cerca la promoció laboral dels discapacitats i pertany a l'obra social de Catalunya Caixa. És digne d'admiració el treball que aquesta fundació realitza pels discapacitats. Doncs bé, el motiu de la meva visita era perquè ja feia tres dies que la imatge pelegrina de la Mare de Déu del Claustre s'hi trobava de visita i això va ser ocasió de gran festa i de moltes emocions. Va ser molt emotiu i em van regalar un llibre titulat Desitjos i moments, preciós, completament realitzat als tallers del Centre Topromi, amb els treballs, dibuixos i textos dels membres del Centre. El guardaré sempre amb molta estimació i molt agraïment. Aquí teniu alguns testimonis:
Amb la Mari Paz Baena, la directora, mostrant el llibre Desitjos i moments
Amb els pares dels membres del centre Topromi

Amb un bon grapat de membres del Centre
Al vespre, al Barri Montserrat de Reus, per tal de celebrar la festa patronal, vaig presidir l'eucaristia de la solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat a la capella del barri, amb l'església plena de gom a gom. En acabar la missa, va començar la processó amb la imatge de la Moreneta pels carrers del barri, precedida per la Banda de Tambors de la Confraria de la Verònica. És una cosa ben curiosa veure la Moreneta passejant en processó pels carrers, en aquest barri majoritàriament format per persones vingudes, fa anys, d'Andalusia i Extremadura. La devoció a Maria no té fronteres. En acabar la processó les germanes Vedrunes que se n'encarreguen de la cura pastoral del barri em van convidar a sopar així com als mossens concelebrants. A hores d'ara no tinc fotos. Si m'arriba alguna cosa us la penjaré.

Dissabte 28, un altre esdeveniment, també molt emotiu, amb la Mare de Déu del Claustre, que en aquesta ocasió visitava la presó provincial. Vam fer la benedicció de rosaris i els vam repartir als interns, vam resar el Rosari i vam fer una petita processó per l'interior del centre. Finalment, els interns que van voler atansar-se van poder encendre una llàntia i van poder venerar aquesta imatge tan estimada. Alguna llàgrima es va escapar en aquests moments. Us penjo alguna foto:
Mn. Agustí, el capellà de la presó, tot fent una pregària
Durant el rés del Rosari

Veneració de la imatge de la Mare de Déu
A la tarda vaig celebrar l'eucaristia amb confirmacions a l'església parroquial de sant Vicenç màrtir, de Castellvell del Camp. Va ser una cerimònia molt bonica, molt ben preparada i amb força participació de joves. Aquí teniu una foto:
El grup de joves confirmats, el mossèn, la catequista i els escolans
Al vespre, al Claustre de Sant Pau del Seminari de Tarragona, vaig participar a la Vetlla de pregària per les vocacions, organitzada pel secretariat diocesà de Pastoral Vocacional i amb el suport de la delegació de Pastoral de Joventut. Com segurament sabreu, aquest diumenge, IV de Pasqua, és el Diumenge del Bon Pastor i l'Església celebra la Jornada Mundial de pregària per les vocacions. Va ser una estona llarga de pregària, però intensa i molt bonica, molt ben preparada i amb la magnífica participació de la Jocat, la Jove orquestra i cor de l'Arquebisbat de Tarragona, que es va encarregar d'animar el cant i d'ajudar-nos a pregar amb la seva música. Moltíssimes gràcies a tots els qui ho heu preparat i a tots els qui heu col·laborat! El Sant Pare ha fet un missatge amb motiu d'aquesta jornada. Si el voleu llegir el podeu descarregar d'aquí.

Ahir, diumenge 29, vaig celebrar l'eucaristia amb confirmacions a la preciosa església parroquial de sant Martí de Maldà. Un parell de fotos:
Amb els mossens i els confirmats
Aquí, a més, amb els pares i padrins

Després vam dinar tots els mossens junts a Belianes (un magnífic àpat, Rosa Maria!!!). I des d'aquí, cap al Catllar, on tenia lloc l'aplec arxiprestal del Tarragonès Llevant. Unes fotos:
La taula de presidència de l'acte
 
Dues imatges dels assistents
Un moment de la intervenció de Mn. Josep Gil
Cap a les sis de la tarda vaig marxar cap a Banyeres del Penedès, on va tenir lloc un altre aplec arxiprestal, concretament el del Baix Penedès i on vaig anar a presidir l'eucaristia. L'església parroquial de santa Eulàlia estava plena de gom a gom i va ser una celebració molt bonica, també amb molts joves. Us penjo unes fotos:
Durant l'homilia
 
Dues imatges de l'assemblea
Amb els joves, després de la missa

Avui també tinc un dia ple de visites i reunions. Espero que passeu una molt bona setmana. Fins el proper cap de setmana, si Déu ho vol!