Pàgines

diumenge, 29 de gener de 2012

Una setmana molt moguda

Com us deia ara fa gairebé una setmana, el diumenge 22 vaig anar a Valls, a la parròquia de la Mare de Déu del Lledó, on vaig presidir l'eucaristia de les famílies i infants de 2n curs de Primera Comunió, un dels últims actes de la visita pastoral. Us penjo una foto:
 A continuació vaig anar a Maspujols perquè a la parròquia de Santa Maria Assumpta prenia possessió el nou rector, Mn. Jordi Sànchez Pellicer. Va ser una celebració molt bonica i emotiva, a la qual també es va fer un petit homenatge al fins ara rector, Mn. Daniel Barenys, fill del poble, i que un cop jubilat va voler retirar-s'hi, prestant un bon servei als fidels. Moltes gràcies, Mn. Daniel.
Amb Mn. Jordi Sànchez i Mn. Daniel Barenys... i els escolans
I a la tarda, com us avançava la setmana passada, vaig anar a Guissona, per presidir el certamen poètic dedicat a la Mare de Déu del Claustre, organitzat per l'Acadèmia Mariana de Lleida, i que va tenir lloc a l'església parroquial de Santa Maria de Guissona. Us deixo una foto:
Una imatge del públic assistent
A continuació, un cop acabada la recitació dels poemes, vam celebrar una solemne eucaristia.

 Al dia següent, dilluns 23 em van fer una entrevista a TV3, a sant Joan Despí, per al programa Els Matins de TV3, amb motiu de la publicació del meu últim llibre. Podeu veure alguna referència sobre aquest llibre aquí. Després vaig rebre moltes visites, sobretot delegats i directors de secretariat diocesans, als quals estic fent unes consultes. Per últim, al vespre, com cada any, dins de la setmana de pregària per la unitat dels cristians, va tenir lloc una senzilla però emotiva trobada de pregària ecumènica. Podeu veure més informació fent clic aquí.

Dimarts 24, festa de sant Francesc de Sales, vaig celebrar l'eucaristia com cada any amb els periodistes en la seva festa patronal. Després vaig anar amb ells a l'edifici de "el Seminari" per tal d'acompanyar-los en la visita a aquestes instal·lacions. Teniu una bona crònica amb moltes fotos en aquest enllaç. A la tarda vaig desplaçar-me fins a l'aeroport del Prat per tal de rebre Mons. José Octavio Ruiz Arenas, secretari del Pontifici Consell per a la promoció de la Nova Evangelització, vingut expressament de Roma per als actes d'inauguració del Centre Cultural i Pastoral "el Seminari". Si voleu, podeu consultar aquest interessant article.

El dimecres 25 va ser molt intens: al matí, a primera hora, missa al Col·legi sant Pau Apòstol, per tal de celebrar la festa patronal del centre. A més, és un dels patrons de la nostra arxidiòcesi. A continuació vaig acompanyar Mons. José Octavio Ruiz durant la seva visita a la ciutat: Catedral, Museu Bíblic, Pretori, Circ, Amfiteatre, etc. A la tarda van tenir lloc els actes més importants: a la Sala del Tron de la casa de l'Arquebisbat, Mons. Ruiz Arenas va rebre totes les persones i entitats que han col·laborat en el projecte del centre "el Seminari" i va tenir oportunitat de saludar-los personalment. A continuació, a l'aula "Santa Tecla" de "el Seminari" va pronunciar una molt interessant conferència sobre la nova evangelització. I finalment, davant la històrica capella de Sant Pau al claustre del mateix nom de "el Seminari" vam fer la cerimònia de benedicció i inauguració d'aquests espais. Aquí teniu una molt bona i detallada crònica amb moltes fotos.

Dijous 26 vaig tenir moltes visites, així com divendres 27, al vespre del qual els professors del Col·legi sant Pau em van convidar a sopar.

Dissabte 28 he tingut algunes visites, i sobretot, una de multitudinària: els membres de l'Associació dels Amics de la Catedral celebren el seu 25è aniversari (per molts anys!). Prop de 80 persones han visitat el Palau i he tingut el goig de saludar-los personalment i acompanyar-los en la seva visita a la casa. Després, a la capella major del Seminari hem celebrat l'eucaristia amb un emotiu record pels membres de l'associació que en aquests 25 anys ja han passat a la casa del Pare.

A la tarda he anat a Sarral, on he confirmat un grup de 14 joves i 2 adults, tots molt macos. Aquí teniu una foto:

 Avui diumenge celebro l'eucaristia a la capella del Santíssim de la Catedral en la Jornada de Vida Consagrada. És una celebració molt bonica on es reuneixen molts religiosos de la nostra arxidiòcesi per tal de renovar la seva consagració a Déu.

A la tarda, a Alcover, assistiré a l'Aplec Arxiprestal de l'Alt Camp, celebració amb la qual es clou la visita pastoral que durant més de quatre mesos m'ha portat per les 32 parròquies que formen aquest arxiprestat. Ja us explicaré coses... i us penjaré alguna foto. Fins aviat!