Pàgines

diumenge, 1 de gener del 2012

Bon i Sant Any 2012

Al començar aquest any 2012 el primer que vull fer és felicitar-vos a tots els qui llegiu el meu blog. Espero que aquest any sigui per a tots vosaltres un any ple de les alegries del Senyor. Enmig de la crisis que estem patint, els cristians hem de donar esperança.

En el seu discurs a la Cúria romana del passat 22, Benet XVI deia:
"En aquest final d’any, Europa es troba en una crisi econòmica i financera que, en última instància, té el seu origen en la crisi ètica que amenaça el Vell Continent. Encara que no estan en discussió alguns valors com la solidaritat, el compromís pels altres, la responsabilitat pels pobres i els qui pateixen, manca ben sovint la força que els motivi, capaç d’induir les persones i els grups socials a renúncies i sacrificis. El coneixement i la voluntat no segueixen sempre la mateixa pauta. La voluntat que defensa l’interès personal enfosqueix el coneixement, i el coneixement debilitat no és capaç d’enfortir la voluntat. Per això, d’aquesta crisi sorgeixen preguntes molt fonamentals: On és la llum que pugui il·luminar el nostre coneixement, no sols amb idees generals, sinó amb imperatius concrets? On és la força que porta cap amunt la nostra voluntat? Aquestes són preguntes a les quals ha de respondre el nostre anunci de l’evangeli, la nova evangelització, perquè el missatge arribi a ser esdeveniment i l’anunci es converteixi en vida".

Sí, es tracta d'anunciar l'evangeli. Estic segur que tots podrem posar el nostre granet de sorra per tal què la Bona Nova de Jesús arribi a molta més gent, a tantes persones que cerquen motius d'esperança.

Us preguntareu què he fet aquests dies de Nadal. Breument us diré que he celebrat amb molta solemnitat les festes, començant per la Missa del Gall, primer al sanatori de Villablanca i després a la Catedral; he visitat tots els convents i monestirs de l'arxidiòcesi per felicitar els religiosos i religioses; he anat a Guissona per estar un temps amb els meus germans; he tingut una llarga reunió amb el Patronat de Poblet, i també he sortit a caminar per la muntanya. Avui marxo a fer uns dies d'exercicis espirituals: pregueu perquè els sàpiga aprofitar bé. Torno el dia de Reis.

De nou feliç any a tots! Aquest és el desig que us expresso a vosaltres i que faig extensiu als vostres éssers estimats. Que el nou any, iniciat sota el signe de la Mare de Déu, ens faci sentir més vivament la seva presència materna, de manera que, sostinguts i confortats per la seva protecció, puguem contemplar amb ulls renovats el rostre del seu fill Jesús i caminar més àgilment per la senda del bé. Amb tot el meu afecte, la meva benedicció.