Pàgines

dilluns, 24 d’octubre de 2011

Han passat molts dies...

Benvolguts. El dia 13 m’acomiadava de vosaltres dient que fins aviat... Aquesta vegada no he pogut complir la meva paraula perquè han estat dies molt intensos. I ara sincerament no tinc el temps per explicar-vos en detall totes les coses que han passat en aquests 11 dies. Us poso només el que he fet de forma molt esquemàtica, i amb les fotos que tinc.
El dijous dia 13 vaig celebrar l’eucaristia a la parròquia de Sant Antoni Abat de Valls i després, com és habitual els dijous, l’exposició del Santíssim. A continuació vaig visitar malats, vaig passar un moment per la parròquia de la Mare de Déu del Carme i visita a la Comunitat de Germanes Filles del Cor de Maria, en la casa on va néixer la seva Fundadora, la Mare Güell. 
Amb les Germanes Filles del Cor de Maria
També vaig deixar un record del meu pas per aquesta casa
Per la tarda Missa al Pius Hospital, visita a alguns malalts i trobada amb els directius de l'hospital i amb la Comunitat de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell: en aquest Pius Hospital, ubicat en un altre lloc, és on va començar aquesta Congregació, obra de la beata Anna Maria Janer.Dos moments de la trobada amb l'equip directiu del Pius Hospital de Valls
Amb les Germanes de la Sagrada Família d'Urgell
El divendres 14 vaig tenir moltes visites i a la tarda vaig donar una conferència al Centre Aragonès de Tarragona sobre Joan Pau II.
Al Centre Aragonès de Tarragona
Detall dels assistents
El dissabte 15 al matí vaig celebrar l'eucaristia en un centre de rehabilitació de persones amb adicions, perquè celebraven el 25é aniversari de la fundació. Hi va haver també l’acte de “graduació” de 9 persones rehabilitades. Per a mi va ser un matí de moltes emocions.


"L'ermita" on vam celebrar l'eucaristia
Parlaments durant l'acte de graduació, molt emotiu
Per la tarda em vaig acomiadar de les Carmelites Calçades de Valls, que deixen ja el seu convent, com us he explicat altres vegades. I a continuació, vaig celebrar l’Eucaristia i vaig administrar el sagrament de la Confirmació a la parròquia de la Mare de Déu del Lledó de Valls.
El diumenge 16 dues confirmacions més: a Sant Joan de Tarragona i Santa Maria de Salou: aquí teniu les fotos.
A Sant Joan Baptista de Tarragona, amb els nois i noies de primera comunió
Amb els confirmats, padrins i pares
El dilluns 17 al matí vàrem tenir, com cada tercer dilluns, la Jornada de Formació permanent per als preveres i diaques. El P. Arteche, combonià, ens va parlar sobre la Missió avui: va ser una bona preparació per la Jornada del Domund.
Per la tarda vaig tenir la reunió d’afers econòmics de la arxidiòcesis i finalment la trobada amb tots els grups d’apostolat seglar. Des de aquí agraeixo a tots els grups que hi varen participar, en una gran unitat i amb el desig de donar una bona espenta al apostolat dels laics.
El dimarts 18 vaig haver d'anar a Madrid tot el dia perquè teníem reunió la Comissió Episcopal d’Ensenyament i Catequesis, de la que sóc membre.
Dimecres 19: Vaig viatjar a Barcelona i a la tarda es va inaugurar una preciosa exposició a la Diputació de Tarragona dels 70 cartells que han presentat a Tarragona la campanya del  Domund. Abans, D. Anastasio Gil Garcia, Director de les Obres Missionals Pontifícies i Director de la Comissió de Missions, ens va donar una magnífica conferència precisament sobre el sentit del Domund.
Vista del magnífic saló de plens de la Diputació
El P. Anastasio durant la conferència
Amb el P. Anastasio a l'exposició dels cartells
El dijous dia 20 vaig anar al matí a la Casa de Sant Josep de Cambrils dels Germans de La Salle: hi resideix una comunitat de germans que han treballat dur durant tota la seva vida i que ara, sigui per malaltia o sigui per altres problemes, estan allí, molt ben atesos.
Rebuda dels Germans de La Salle
Encara mancaven alguns
El Germà Ramon Pasqual donant explicacions a la capella
A la sala del memorial dels màrtirs
Sala del memorial dels màrtirs, alguns ja estan canonitzats, altres només beatificats.
Detall de la impressionant col·lecció de papallones d'un germà
Amb les infermeres, que tant els cuiden
El "petit" de la casa: 97 anys!
Per la tarda, missa i acte d'inauguració del curs 2011-2012 de l'Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. Mn. Josep Queraltó va donar-nos una lliçó magistral sobre «L'absolució general en la disciplina penitencial de l'Església. Fonament canònic i teològic».
Durant la solemne celebració de l'eucaristia
La taula de presidència
Detall de l'auditori
Divendres 21: al matí visites, entre altres d’alguns responsables de Port Aventura. Per la tarda visita pastoral a El Milà: rebuda al Ajuntament, visita a un malalt, Missa estacional a la parròquia de Santa Úrsula i processó amb relíquia i imatge de la santa per tot el poble. No podia faltar al final el pica pica. Gràcies a tots els qui cuideu les coses de l’Església amb tanta estimació.
La signatura del llibre d'honor
Ara toca llegir el que he escrit
La sala es va quedar petita
La coral, en un moment de la seva actuació, molt lluïda
El dissabte 22 a primera hora vaig tenir una reunió amb tots els responsables de les diferents ciutats que varen acollir les Jornades Mundials de la Joventut per escoltar el seu testimoni. Després al Santuari de Mare de Déu de Misericòrdia vaig celebrar l’Eucaristia amb motiu del 50é aniversari de les noces d’or del Joan i la Conxita: m'hi vaig comprometre fa molts mesos i no volia deixar de fer-ho: la meva felicitació de nou a ells i a tots els qui celebreu aquest any les noces d'or o d'argent del vostre matrimoni.

A la tarda confirmacions a Santa Maria de Vilafortuny. Vaig trobar-me amb tots els nens i nenes que es preparen per fer la Primera Comunió: mireu quines fotos més boniques amb Mn. Amador.
Amb els confirmats

Amb tots els de la catequesi de Primera Comunió
I finalment el diumenge 23 al matí vaig anar a celebrar la Missa a Sant Joan de Valls amb motiu de la Festa Major en honor de Santa Úrsula. El Sr. Alcalde em va convidar després a veure els castells des del balcó de l’Ajuntament: tant la Vella com la Jove es van lluir i vàrem ser testimonis de moments importants d’aquestes històriques colles castelleres. La meva enhorabona a totes dues colles i el meu agraïment al Sr. Alcalde per la invitació.
Dues imatges de l'impressionant aspecte de la Plaça del Blat amb les dues colles
La Vella, muntant el 5 de 9 amb folre
La Jove, muntant el 4 de 9 amb folre
Per la tarda vaig continuar la visita pastoral al Alt Camp: Missa a la parròquia de Santa Llúcia de Santes Creus i visita a les esglésies de Aiguamúrcia i Les Pobles. Gràcies a nou a tots els qui cuideu d’aquests llocs de culte: Déu us ho pagarà.
A la porta de l'església parroquial de Santa Llúcia, a Santes Creus
Avui dilluns he anat a Valls, a la parròquia de la Mare de Déu del Lledó, on hem celebrat l'eucaristia de la festa patronal del Sant Antoni Maria Claret, fundador dels Claretians (moltes felicitats!).

A la tarda he rebut la visita del bisbe Antoni, de l'Església Ortodoxa Búlgara:

Espero que en altres ocasions no trigui tant a informar-vos. Bona setmana.