Pàgines

dimecres, 7 de setembre del 2011

De nou al peu del canó

Ja som aquí novament, amb les piles carregades, disposats a fer front a la feina acumulada damunt la taula i a la que hi vagi arribant.
Tot i que escric avui aquest comentari, em vaig incorporar el dia 1 de setembre, dia que va estar ple de visites de mossens, de despatxos amb els meus col·laboradors i de preparar els propers esdeveniments que ja estan aquí, a la cantonada.

Però també hi ha hagut lloc per la família: dissabte dia 3 vaig estar a Guissona, el meu poble, perquè una germana meva celebrava amb el seu espòs els cinquanta anys de matrimoni, les noces d'or. Va ser una celebració molt bonica i molt emotiva.
Diumenge dia 4 vaig començar a donar possessió de les respectives parròquies als nous rectors que vaig nomenar el passat mes de juny: al matí, a La Pobla de Montornès, va prendre possessió Mn. Wlodzimierz Soszynski de la parròquia de Santa Maria i, a la tarda, Mn. Jaume Gené va prendre possessió de la parròquia de Santa Margarida a la Riera de Gaià. Espero de tot cor que el Senyor els ajudi en aquesta nova etapa i que comptin amb el recolzament i l'estimació dels seus feligresos.

Dilluns dia 5 va ser un dia amb moltes visites, entre elles la del president del Port de Tarragona, Sr. Josep Andreu. Amb ell i amb el director de l'AHAT (Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona) vam signar un conveni de col·laboració que permetrà la digitalització del fons documental de la Catedral de Tarragona. Convenis d'aquests ja se n'han signat uns quants; penso que és una molt bona iniciativa per posar a l'abast de tothom un munt d'informació que d'una altra manera no es podria consultar o estaria només a l'abast dels especialistes i investigadors. Quan aquesta feina estarà acabada es podrà consultar des del web de l'AHAT. Us penjo una foto:
Una altra de les coses en què s'ha notat la represa de les activitats ha estat que, ahir dimarts, vam tenir novament (comencem un nou curs!) reunió del Consell Episcopal, amb el corresponent dinar, i després, per inaugurar també el curs, vaig baixar a l'església de sant Antoni de Pàdua de la Rambla Nova per tal d'administrar el sagrament de la Reconciliació. Us ho he de reconèixer: sóc un home afortunat. Com que m'agrada molt el que faig, disfruto molt amb les coses de cada dia. Tornar a la normalitat quotidiana ha estat per a mi una alegria, perquè d'aquesta manera torno a tenir l'oportunitat que em proporciona el blog d'adreçar-me a tots vosaltres i explicar-vos aquestes coses.