Pàgines

dimarts, 17 de maig del 2011

De l'11 al 17 de maig

No he tingut molt temps per escriure aquests dies, per això només us poso algunes de les coses que he fet, totes elles, com sempre, molt boniques.
El dia 11 a la tarda, a Castellvell del Camp, es va fer el trasllat a l'església parroquial de les restes de Mn. Joan Compte Plana, màrtir a la persecució religiosa dels anys 1936-1939, i de la que fou rector. Dono les gràcies al Sr. Rector, Mn. Joan Josep Bladé i a tots els qui han fet possible el trasllat.
El dia 12 vaig confirmar a la parròquia de sant Francesc d'Assís de Reus. Us penjo la foto de grup.
Amb el rector, el vicari i els confirmats

Capella del Seminari. Vetlla de Pregària

Vetlla de pregària. Nois i noies que participaran a l'estiu solidari

Mons. Lluís Solé Fa, bisbe de Trujillo, durant la Vetlla de pregària
Divendres i dissabte vaig estar a Pamplona, en un homenatge al professor Dr. Francisco Domingo Uriarte, subdirector de l'Institut Superior de Ciències Religioses de la Universitat de Navarra, amb el qual vaig treballar els últims set anys a Pamplona.
Al vespre del dissabte vaig participar a la Vetlla de pregària per les vocacions, dins la qual va tenir lloc l'enviament de 7 joves a Kinshasa (R. D. del Congo) i a Trujillo (Honduras) per viure un estiu solidari. Hi era present el bisbe de Trujillo, Mons. Lluís Solé Fa. 

El dia 15, Diumenge del Bon Pastor, vaig confirmar al matí a Almoster i a la tarda a Alcover, on hi havia també nois i noies de la Parròquia de Santa M. Magdalena de La Masó. Abans havia rebut al Palau Arquebisbal un grup de gairebé 100 persones que participen al Centre Terral, del Raval de Barcelona i que estaven de visita a la nostra ciutat. Teniu també fotos de la visita.
Grup del Centre El Terral. Visita a la capella del Palau
Al claustre amb altres persones del Centre Terral
Foto de grup dels confirmats d'Alcover i de La Masó
Amb els escolans d'Alcover
El diumenge a la tarda vaig rebre un obsequi preciós de part del Provincial dels Jesuïtes de Catalunya, P. Lluís Magrinyà: el calze que van regalar al Cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer quan va arribar exiliat a Roma i que va fer servir durant aquests anys d’exili, primer a Roma i després a Friburg (Suïssa). És una relíquia que he regalat a la nostra Catedral.
El dilluns dia 16 hem tingut la formació permanent del clergat. El ponent ha estat Mons. Juan Maria Uriarte, bisbe emèrit de Sant Sebastià, amb una bonica ponència sobre les actituds espirituals dels preveres per a la pastoral en el nostre temps. S’ha quedat fins avui, dimarts, que he tingut el Consell Episcopal.
Amb Mons. Juan Maria Uriarte