Pàgines

diumenge, 12 de juliol de 2015

El darrer post... fins al setembre!

Benvolguts, recordo que quan era més jove, els cinemes que no tenien aire condicionat penjaven un cartell que deia "Tancat fins al setembre". Doncs això mateix és el que faré en acabar aquest article: penjar el cartell de fins al setembre. Encara no s'ha acabat la feina, ni de bon tros, però estaré uns quants dies fora degut a diversos compromisos que ja us explicaré en tornar. De moment us poso al corrent de les meves darreres anades i tornades.

Us havia deixat el dilluns 6 de juliol acabat de tornar de Lourdes, on havia estat amb l'Hospitalitat i els malalts. Doncs bé, gairebé sense temps de desfer la maleta, al dia següent, dimarts 7, després de despatxar breument amb els meus col·laboradors directes i d'una reunió llampec, vaig marxar cap a Salardú, a la Vall d'Aran, on va tenir lloc la reunió n. 215 de la CET. Com sempre, hi ha temps per a tot: per a resar, per a reunir-nos, per treballar i per visitar llocs preciosos. Aquí teniu el comunicat de la reunió i alguna foto.

A Salardú vam estar fins a dijous 9, que vaig tornar a la tarda, i de seguida vaig anar a visitar alguns dels meus mossens malalts.

Divendres 10 vaig tenir reunions i visites i, a la tarda, vaig anar a les Voltes del Circ, on va tenir lloc el primer acte de la representació de la Passio Fructuosi, enguany en un format especial de tres dies i tres ubicacions, ja que celebraven el 25è aniversari de les representacions. Un esdeveniment únic en un entorn únic.

Dissabte 11 vaig anar a confirmar a Perafort:
Aquí teniu els 6 confirmats i la tropa d'escolans
I aquí es van afegir els padrins
Al vespre vaig anar a l'amfiteatre romà, per tal d'assistir al segon acte de la Passio Fructuosi:
Una de les escenes de la Passio
Al final, foto amb tots els actors
Diumenge 12 al matí, he anat a l'església parroquial de sant Josep Obrer de Torreforta, on he celebrat l'eucaristia amb motiu del 150è aniversari de la fundació de les Germanetes de l'Assumpció.
Durant la celebració de l'eucaristia
Amb les Germanetes, la majoria vingudes d'altres indrets
Acabada la celebració he anat a la necròpoli paleocristiana, on tenia lloc el tercer acte de la Passio Fructuosi. La meva enhorabona a l'Associació Cultural Sant Fructuós pels 25 anys de les representacions i per aquesta iniciativa, que posa en valor el magnífic patrimoni de què gaudeix la nostra ciutat, bona part del qual reposa sota les despulles de la Tabacalera. Tant de bo que algun dia tot aquest patrimoni pugui veure la llum i tots els tarragonins i visitants puguin gaudir-ne.
Representació de l'enterrament de les restes dels màrtirs
Ritu de l'enterrament d'un difunt
Bé, encara em queden coses per fer fins que podré gaudir d'uns dies de descans al mes d'agost. Però tot això us ho explicaré a la meva tornada. Us desitjo a tots unes bones i santes vacances. Fins aviat!