Pàgines

dilluns, 3 de febrer del 2014

El mes de gener ens ha volat de les mans

Benvolguts seguidors, els mes de gener se'ns ha esmunyit entre els dits i ja som a primers de febrer. La activitat no s'atura i la feina no minva. Pregueu l'amo dels sembrats que enviï més treballadors als seus camps...

Us comentava dilluns passat que teníem jornada de formació permanent de preveres i diaques. A la tarda, a Sant Antoni de Pàdua, dins de l'Octavari de pregària per la Unitat dels Cristians, vam tenir l'acte litúrgic de pregària, amb nombrosa representació d'Esglésies germanes. Aquí teniu fotos i una bona ressenya de l'acte.

Dimarts 21, solemnitat de sant Fructuós, bisbe, i sant Auguri i Eulogi, diaques, vam tenir al matí l'acte litúrgic de pregària a l'amfiteatre romà, durant el qual s'hi van llegir les Actes del martiri.
Al vespre, a la Catedral, vam tenir la solemne eucaristia, molt bonica i emotiva, a la qual ens van acompanyar els nostres germans de l'Església Ortodoxa Romanesa. Aquí teniu fotos i una mica de crònica dels actes.

Dimecres 22 al matí vaig rebre diverses persones relacionades amb la Delegació diocesana de Missions: la Mireia Vicenç, semifinalista del concurs de dibuix de la Infància Missionera, i Pablo Moreno, director del film Un Dios prohibido i del curtmetratge La revolución de Jeferson, realitzat per a la Infància Missionera. Aquí teniu més informació i algunes fotos.

A la tarda, visita pastoral a Salou: en aquesta ocasió trobada amb els professors de religió dels centres educatius de la vila i amb els catequistes:

Dijous 23 al matí vaig tornar a Salou, en aquesta ocasió per visitar l'IES Jaume I:
Arribada al centre educatiu
Salutació al personal de consergeria
Salutació al personal de Secretaria
La Montserrat em fa cinc cèntims sobre el centre
Amb l'equip directiu i alguns professors
Visita a la sala de professors
Gràcies a la Montserrat, a tot l'equip directiu, professors i personal de servei per l'acolliment i afecte que m'han obsequiat.

Divendres 24 al matí, vaig baixar a la Catedral, on vaig celebrar l'eucaristia pels alumnes i professors del col·legi Sant Pau de Tarragona i pels periodistes. La presència del col·legi Sant Pau era deguda a que la festa patronal, que se celebra el 25 de gener, enguany s'esqueia en dissabte. Els periodistes celebraven, com cada any, la seva festa patronal: sant Francesc de Sales. Feu clic aquí i trobareu fotos i quelcom més.

A la tarda, al col·legi Sant Pau de Reus, vaig participar a la inauguració commemorativa dels 50 anys del col·legi a la ciutat. Feu clic i trobareu més informació.

Dissabte 25 vaig anar a visitar l'Esplai Salou, darrer acte de la visita pastoral a Salou. Va ser molt maco i ens van acollir molt bé:
Arribada a l'esplai
Salutació i acollida per part dels monitors de l'esplai
Incansables!
Aquests arribaran molt lluny!
Saludant altres monitors...
i les mares dels infants
Hora de distribuir-se per grups per fer les activitats
Aquí els teniu, jugant a l'aranya
L'antiga directora de l'esplai, reconvertida ara en feliç mare de família
Un altre grup fent la seva activitat
A continuació vaig anar a Reus. Allí, a l'espai La Palma, els membres del Patronat Foc Nou havien muntat una xocolatada per als infants que participen en els famosíssims Retaules Vivents de Nadal.

Al vespre, finalment, cap a Vila-seca, on vaig inaugurar la visita pastoral a la parròquia de Sant Esteve tot celebrant la missa estacional:
Els escolans, molt eficaços!
Durant la missa estacional
Salutacions diverses al final de la missa
Aquí amb els escolans, un cop acabada la feina
Els últims a saludar: els de la coral que tan bé ens va acompanyar la celebració
Diumenge 26 al matí, més visita pastoral a Vila-seca, però en aquesta ocasió a la capella de l'Esperit Sant de La Pineda:
L'església de l'Esperit Sant de La Pineda
Saludant Mn. Jordi Vila, rector, i el P. Joaquim Salvador, vicari
Interior del temple
Moment d'accedir a l'interior i saludar el Santíssim Sagrament
Durant la missa
Saludant els fidels assistents
A la tarda, visita pastoral a la parròquia de sant Pere Apòstol del Rourell: visitar la rectoria, missa estacional amb confirmacions, reunió amb els pares i els infants de la catequesi, visita a l'Ajuntament i portar la comunió als malalts:
Salutació als fidels
Mn. Joan Maria Banús, acompanyat per la Montserrat, m'explica l'estat de la rectoria
Més salutacions
Una curiosa rajola a la paret de l'església, que dóna un molt bon consell
L'antic fossar parroquial reconvertit ara en bonica plaça pública
Salutació als fidels assistents a l'església
Durant la missa estacional
Professió de fe dels confirmands
Foto de grup, ja confirmats.
Trobada amb els pares i infants de la catequesi
Dilluns 27 i dimarts 28 van ser molt normals: visites, Consell episcopal, etc.

Dimecres 29 al matí, vaig presidir una roda de premsa per presentar el projecte final del nou centre parroquial de Bonavista, del qual esperem que molt aviat puguin començar els treballs. Aquí teniu més informació.

Al vespre vaig anar a celebrar l'eucaristia al Seminari Menor, amb els joves i amb l'equip rector, i després em van convidar a sopar amb ells.

Dijous vaig fer una caminada amb els joves de la Comunitat del Cenacle del Mas d'en Lluc: vam anar des del Mas fins a la Morera de Montsant a peu, anar i tornar. He de donar les gràcies sobretot a Mn. Miquel Castillejo, rector de les parròquies de Cornudella de Montsant i de la Morera de Montsant, i a la Núria, l'alcaldessa de La Morera, per la seva amabilitat i la seva afectuosa acollida. De veritat, moltes gràcies. També a tot el personal de l'ajuntament de La Morera, tot van ser facilitats. Aquí teniu alguna foto:
A meitat de camí (no s'aprecia gaire però el Montsant estava nevat)
Després de la missa a l'església de la Nativitat de La Morera
Dissabte 1 de febrer vaig anar a Reus, al santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia, per tal de presidir la missa d'acció de gràcies per la beatificació dels 19 màrtirs de la causa de la congregació dels Fills de la Sagrada Família, fundats per sant Josep Manyanet. M'acompanyava una bona representació dels fills del P. Manyanet, encapçalada pel Superior general, P. Jesús Díaz Alonso, i també Mn. Creu Sáiz, prior de Reus, i Mn. Josep M. Gavaldà, rector de la parròquia de Sant Francesc d'Assís de la ciutat. Aquí teniu algunes fotos de la bonica i emotiva cerimònia.

Finalment, ahir diumenge 2 de febrer, festa de la Candelera, se celebraven les festes desenals de la Mare de Déu de la Cova, a Calafell. He presidit la solemne eucaristia, he participat en els actes de lluïment del seguici festiu i he presidit la processó amb la imatge de la Mare de Déu fins a la capella del castell. Després m'han convidat a dinar amb els mossèns. Aquí us deixo unes simpàtiques fotos:
Els infants del cor, molt atents mentre els explicava coses
Mireu què macos i quines directores del cor tan guapes!
A la tarda, he iniciat la visita pastoral a la parròquia de Sant Joan Baptista de la Pobla de Mafumet amb la participació a la novena de la Mare de Déu del Lledó i la processó pels carrers de la vila. Al final hi ha hagut castell de focs, que l'alcalde ha tingut la gentilesa de deixar-me encendre. Aquí teniu unes fotos:
Durant la novena
Diferents imatges de la processó
Conversant amb els treballadors de l'empresa pirotècnica
Moment d'encendre la traca
Això és tot! Déu n'hi do, oi? Fins aviat!