dijous, 17 de gener de 2013

Els primers dies d'aquest 2013

Benvolguts (i pacients!) seguidors, amb una mica de retard us poso al corrent de seguida de les meves anades i vingudes.

Tal i com us deia al meu darrer post, el dimarts 1 de gener vaig presidir la missa conventual a la Catedral, amb motiu de la solemnitat de Santa Maria, Mare de Déu. Després de dinar, a la tarda, vaig marxar d'exercicis espirituals, i m'hi vaig estar fins el dia 6 al matí.

El dia 6, solemnitat de l'Epifania, vaig celebrar l'eucaristia a la Catedral. Abans però, vaig mirar si els Reis m'havien deixat alguna coseta...

Dilluns 7 vaig rebre visites i vaig dinar amb el meu germà Joan. A la tarda vam marxar junts a Pamplona, on vam estar també fins al vespre de dimarts 8, que vam tornar a Tarragona.

Dimecres 10 vaig tenir visites i, a la tarda, una sessió de treball amb els directors i capellans de les escoles diocesanes que va tractar del tema de la nova evangelització a les escoles cristianes. El P. Francesc Riu, salesià, ens va fer una bona xerrada al respecte. Si voleu una mica més d'informació feu clic aquí.

Després, al Seminari, vaig participar a l'acte d'homenatge a un bon amic, l'Antoni Vives, ex degà del Col·legi d'Advocats, que va rebre la Creu de Sant Raimon de Penyafort. Enhorabona, Antoni!

Divendres 11, moltes visites i, al vespre, anar a veure un pessebre molt maco i confirmacions a la parròquia de Santa Maria de Solivella. Aquí teniu les fotos:
Dues imatges del pessebre d'aquesta família
Pessebre amb fleca (n'hi ha coques i tot!)...
... i botiga de fils!

La foto dels joves confirmats
Dissabte 12, a les 7 del matí marxava amb avió cap a Mallorca. Allí, al matí va tenir lloc la cerimònia de presa de possessió de Mons. Xavier Salinas com a nou bisbe. Una cerimònia molt solemne i bonica i després dinar festiu. A la tarda tornava a agafar l'avió de tornada. Aquí teniu alguna foto i una mica de crònica.

Diumenge 13 al matí, a la Catedral, celebració de l'eucaristia de la festa del Baptisme del Senyor amb confirmacions a un grup d'adults. Aquí teniu la foto:Immediatament després, vam agafar el cotxe i vaig marxar cap a Maspujols, on vaig fer visita pastoral: missa estacional amb confirmacions i dinar popular al Casal. Una festa! Aquí teniu algunes fotos:
Rebuda a la porta de l'església
Saludant els presents a l'església
Durant la missa estacional
Els joves confirmats
Després de la missa, cap a l'ajuntament
Contemplant el pessebre de l'Ajuntament, molt maco
Conversant amb les autoritats a l'Ajuntament
Els artistes i l'obra d'art!
Mn. Jordi Sànchez presentant la rifa...
Unes paraules al final del magnífic dinar
Dilluns 14 li va tocar el torn a la parròquia de sant Llorenç de Botarell. Vaig anar a l'escola i després a l'ajuntament. Tinc molt poques fotos, però us penjo alguna:
Conversant amb Mn. Pasqual Gasol, rector
Amb un dels col·laboradors parroquials
Dimarts 15 vaig haver d'anar a celebrar les exèquies d'un altre prevere, el P. Gonzalo de Nicolás, que treballava a la parròquia de Cunit i a la tinença de l'Assumpció de Segur de Calafell. Que reposi en la pau de Crist!

Al vespre, al Seminari, vaig participar a la inauguració d'una exposició organitzada per la fundació pontifícia Ajuda a l'Església Necessitada. Feu clic aquí per llegir una bona crònica i veure alguna foto.

Dimecres 16 vaig estar a Madrid, a la Conferència Episcopal Espanyola, amb alguns membres de la comissió diocesana per a les beatificacions on vam tenir una sessió de treball i organització.

Com veieu, no para l'activitat i encara n'hi haurà més. Hi ha molta feina a fer. ¿No es vol apuntar algú de vosaltres, joves, que seguiu aquest blog? Fins aviat!