Pàgines

diumenge, 1 de juliol del 2012

L'última abans de l'aturada estiuenca

Benvolguts, com ja us anunciava dimarts passat, durant el mes de juliol i agost no escriuré articles al blog, perquè estaré dies fora de Tarragona. Gràcies per la vostra comprensió!
Començo per una molt bona notícia: el Sant Pare va signar el proppassat dijous 28 el decret de beatificació dels nostres màrtirs, el bisbe Manuel Borràs i companys. Ara ens toca esperar. De qualsevol manera, mireu aquí per veure alguns detalls més d'aquesta notícia.

Us deixava dimars passat, dia 26, amb l'avançament de les activitats de dia: Consell episcopal, visites i, a la tarda, a l'església parroquial de Sant Francesc d'Assís de Tarragona, l'eucaristia en la solemnitat de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, fundador de l'Opus Dei i de la Germandat Sacerdotal de la Santa Creu. Us asseguro que no s'hi cabia a l'església, mireu les fotos:
Detall de la foto i la relíquia del Sant
També hi era la imatge pelegrina de la Mare de Déu del Claustre
Durant l'homilia
L'església plena de gom a gom
Abans de la comunió
Al final, veneració de la relíquia del sant
Dimecres 27 més visites i anada a Barcelona. A la tarda, a la capella del Santíssim de la Catedral, vaig presidir la missa en memòria de les víctimes del Setge de Tarragona de 1811 i per la reconciliació de tots els homes. Aquesta eucaristia formava part dels actes de cloenda de la commemoració del bicentenari d'aquests fets tan dramàtics que va viure la ciutat i durant els quals es van comptabilitzar unes 10.000 víctimes, sense comptar les baixes de l'exèrcit napoleònic. Déu faci que aquests successos no es tornin a repetir mai enlloc.

Dijous 28 va venir a visitar-me el Subdelegat de Defensa de Tarragona, el Coronel d'Infanteria de Marina Javier Morato de Tapia, que, degut a passar a la reserva, cessa en el seu càrrec i venia per acomiadar-se.
Cap a les 12.00 vaig anar a l'escola diocesana Joan XXIII de Bonavista (Tarragona) que durant 21 anys ha estat confiada als Germans Maristes i que enguany deixen del centre. Aquí teniu algunes fotos:
Dues imatges de l'acte protocol·lari
Lloc de la placa i de l'arbre

Moments previs a la plantada
Plantada de l'arbre
Descobriment de la placa
Detall de la placa commemorativa
Divendres 29 també vaig tenir algunes visites i, a la tarda, a Reus, Festa Major de Sant Pere: solemne eucaristia a la Prioral, processò amb la reliquia dels sant pels carrers de la ciutat, tronada a la Plaça del Mercadal i retorn a la Prioral. En acabar, el Sr. Prior em va convidar a sopar amb els mossens.
Dissabte 30 vaig celebrar l'eucaristia amb els professors de religió diocesans a la Capella Major del Seminari. Després de la missa vam fer una trobada a l'aula Santa Tecla del Seminari, on la Teresa Feliu, presidenta de Mans Unides a Tarragona, ens va explicar el projecte d'aquesta organització per a les escoles. Us penjo alguna foto:
Durant l'acte de presentació de la campanya de Mans Unides
I a la tarda, vaig anar a confirmar a l'església vella de Sant Miquel Arcàngel de l'Espluga de Francolí. Aquí teniu la foto de família:
Diumenge 1 de juliol va ser també molt mogut: al matí, a Vilanova d'Escornalbou, vaig celebrar l'eucaristia de presa de possessió de Mn. Pasqual Gasol com a nou rector. Unes fotos?
Mn. Pasqual dirigint la paraula als seus nous feligresos
Amb Mn. Pasqual saludant els feligresos al final de l'eucaristia
Més tard, cap a la una migdia, a Montblanc, vaig administrar la Confirmació. Aquí teniu la foto de rigor:
Amb els escolans (molt bons!!!)
Amb els confirmats
I a la tarda, a Cambrils, una celebració ben joiosa: he celebrat l'eucaristia durant la qual he ordenat de diaca el seminarista Albert Fortuny Llaveria. Amb l'església plena de gom a gom, amb el ambient de les grans ocasions. Aquí teniu algunes fotos d'aquest esdeveniment tan bonic:
Vista de l'església parroquial de Sant Pere
L'Albert, feliç, al costat dels seus familiars a l'inici de la celebració
Un cop cridat, escolta atentament l'homilia
Durant la Lletania dels Sants, moment molt intens de pregària
Revestit amb els ornaments diaconals
Bé, tal i com us deia, estaré dies fora de Tarragona: Polònia, Lourdes, Itàlia, etc. Que disfruteu d'unes bones vacances i que el Senyor us beneeixi. Fins a la tornada!